
Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της Τζένης Καρέζη, σε πάρτι, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Αρης Λουπάσης.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι τραβηγμένη τον Μάρτιο του 1964, όταν η αξέχαστη ηθοποιός διασκέδαζε με τον γνωστό χορευτή Βαγγέλη Σειληνό, στο Χίλτον, στον χορό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους και οι Αλέξης Μινωτής, Τζένη Καρέζη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Γκιωνάκης, Λυκούργος Καλλέργης, Μάνος Κατράκης και Αλέκα Κατσέλη. Από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της βραδιάς η Τζένη Καρέζη με ολοκέντητη βραδυνή τουαλέτα, ψηλό κότσο στα μαλλιά και δακτυλίδι σεβαλιέ -μαργαριτάρι που υπήρξε και από τα αγαπημένα της αξεσουάρ.
Κατά την είσοδο της στον χώρο δέχεται τον ένθερμο εναγκαλισμό του Βαγγέλη Σειλινού, με τον οποίο ένα χρόνο νωρίτερα συνεργάζεται στην σκηνή στα θεατρικά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η γειτονιά των αγγέλων" και "Ένα κουτό κορίτσι".
Ο "Νουρέγιεφ της Ελλάδας" όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε ο Βαγγέλης Σειληνός, υπήρξε από τους σπουδαιότερους Έλληνες χορευτές και χορογράφους και μια πολυτάλαντη μορφή που ασχολήθηκε εξίσου επιτυχημένα με το θέατρο, τον κινηματογράφο και την σκηνοθεσία.
Το μεγάλο ταλέντο του στον χορό θα το ανακαλύψει τυχαία σε κλαμπ της εποχής ο κορυφαίος χορευτής Μανώλης Καστρινός ο οποίος αναζητά νέους χορευτές και θα του προτείνει να σπουδάσει στην σχολή του. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε δύο ακόμη σχολές, θα ασχοληθεί ενεργά στον χώρο από το 1954 κλέβοντας κάθε φορά την παράσταση με την ζωντάνια και το ταμπεραμέντο του.
Η λαμπερή βραδιά στο Χίλτον ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία και αμείωτο κέφι και χορό μέχρι τα ξημερώματα και με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ιδρύθηκε το 1917 αποτελώντας ένα από τα πρώτα και ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας το οποίο μέχρι σήμερα μέσα από αγώνες και έντονη πολιτιστική προσφορά συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ηθοποιών και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Στη χώρα όπου γεννήθηκε το θέατρο αποτελώντας μια από τις πιο ξεχωριστές μορφές τέχνης, απόλυτα συνυφασμένη με το ήθος, την ποιότητα και το κάλλος και με τους άξιους εκπρόσωπους του να προσφέρουν κάθε φορά στιγμές πνευματικής ανάτασης στο κοινό που πιστά το ακολουθεί.
Η Τζένη Καρέζη με τον Βαγγέλη Σειληνό:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr