Βασιλική Τρουφάκου: «Παίρνουμε μαύρα και ελάχιστα χρήματα»

Eξομολογείται ότι έχει δεχτεί άσεμνες και σεξιστικές προτάσεις στον χώρο του θεάματος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

H όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου αποτελεί μία από τις πιο χαρισματικές νέες γυναίκες ηθοποιούς. Έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά τελικά η υποκριτική αποδείχθηκε η μεγάλη της αγάπη. Το ευρύ κοινό τη γνώρισε μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Mega «Κάτω Παρτάλι», από εκεί και πέρα όμως έχει χαράξει την δική της πορεία πρωταγωνιστώντας σε θεατρικές επιτυχίες. 

Η ηθοποιός μίλησε στο star και μεταξύ άλλων εξομολογείται στο star.gr  ότι έχει δεχτεί άσεμνες και σεξιστικές προτάσεις στον χώρο του θεάματος. 

Φέτος η ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε δύο πετυχημένες παραστάσεις, στο έργο «Πόλεμος και Ειρήνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο «Γιούγκερμαν» στο θέατρο Πορεία: «Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά είναι ένα στολίδι και χαίρομαι πολύ που συμμετέχω. Στο θέατρο Πορεία είμαι ευτυχής που συμμετέχω σε μια παράσταση που έχει αγαπήσει ο κόσμος» αναφέρει η ηθοποιός που φέτος εργάζεται σκληρά παίζοντας εφτά ημέρες την εβδομάδα. 

Η νεαρή ηθοποιός καταγγέλλει τον ρατσισμό που έχει βιώσει ως γυναίκα ηθοποιός: «Γενικά η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη. Στον δικό μας τον χώρο είναι ένα δράμα. Είναι ελάχιστοι οι γυναικείοι ρόλοι, οι γυναίκες παραγωγοί και σκηνοθέτες. Έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος τις διανομές στο Εθνικό Θέατρο, πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες παίζουν». 

Η ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τις δυσκολίες στον χώρο του θεάματος και μοιράζεται με το star.gr ότι έχει έρθει αντιμέτωπη με σεξιστικές συμπεριφορές:  «Έχουν υπάρξει προτάσεις και συμπεριφορές που με έχουν προσβάλει και ενοχλήσει. Είχα απομακρυνθεί από τις καταστάσεις που με έφερναν σε άσχημη θέση, με αποτέλεσμα αυτό να μου κοστίσει στην δουλειά μου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο σωματείο που να προστατεύει τις γυναίκες ηθοποιούς». 

 

Το επάγγελμα του ηθοποιού έχει υποβαθμιστεί πλήρως μετά την κρίση με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, μας λέει με πίκρα: «Οι πρόβες είναι απλήρωτες, τα χρήματα είναι μαύρα και στην καλύτερη ένας ηθοποιός στο θέατρο να βγάλει 400 ευρώ τον μήνα. Εάν δεν είσαι σε εκπομπή ή Ιnstagrammer δεν μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ star