Βρήκε χαμένο βασιλικό αυγό Φαμπερζέ σε υπαίθριο παζάρι

Ενας απίστευτα τυχερός έμπορος αγόρασε ένα χρυσό αντικείμενο που βρήκε σε ένα παζάρι - Πού να φανταστεί ότι αυτό ήταν το χαμένο βασιλικό αυγό Φαμπερζέ αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων!

|
SHARE THIS
0
SHARES

Όταν ένας έμπορος μετάλλων από τις ΗΠΑ αγόρασε ένα χρυσό αντικείμενο σε μια υπαίθρια αγορά, δεν φαντάστηκε την αξία του.

Σε απόγνωση, ο έμπορος έψαξε στο διαδίκτυο και συνειδητοποίησε ότι το αυγό που είχε στα χέρια του ήταν πιθανό να είχε αξία 20 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ίσως να επρόκειτο για αυγό Φαμπερζέ που ανήκε στην Βασιλική Οικογένεια της Ρωσίας.

Ο εν λόγω έμπορος, πλήρωσε μόλις 14.000 δολάρια για να το αποκτήσει, δηλαδή περίπου όσο άξιζε ο χρυσός και οι πολύτιμοι λίθοι που βρίσκονταν πάνω στο αντικείμενο, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να το πουλήσει σε καλή τιμή σε χωνευτήριο χρυσού.

Ωστόσο, δεν βρήκε αγοραστές επειδή η αξία του ρολογιού και των πολύτιμων λίθων μέσα στο αυγό είχαν υπερεκτιμηθεί, όπως του έλεγαν.

Σε απόγνωση, ο έμπορος έψαξε στο διαδίκτυο και συνειδητοποίησε ότι το αυγό που είχε στα χέρια του ήταν πιθανό να είχε αξία 20 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς μάλλον ήταν αυθεντικό αυγό Φαμπερζέ, που ανήκε στην Βασιλική Οικογένεια της Ρωσίας.

Πήγε στην γκαλερί Wartski σε κατάσταση σοκ. «Το στόμα του είχε στεγνώσει από τον φόβο. Απλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Ένας άνδρας με τζην, με αθλητικά παπούτσια και ένα καρό πουκάμισο μου έδειξε τις φωτογραφίες του χαμένου βασιλικού αυγού» δήλωσε στο Reuters ο Κίραν Μακ Κάρθι, διευθυντής της γκαλερί. «Τα είχε χαμένα, δεν μπορούσε να πιστέψει τον θησαυρό που είχε στην ιδιοκτησία του», είπε ο Μακ Κάρθι, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το σπίτι του για να δει με τα μάτια του το πολύτιμο αυγό, το οποίο βρισκόταν στην κουζίνα του ιδιοκτήτη του.

Το βασιλικό αυγό, το οποίο ανοίγοντας αποκαλύπτει ένα ρολόι Vacheron Constantin με διαμάντια, φέρεται να είναι το δώρο προς την αυτοκράτειρα Μαρία Φεοντορόβνα από τον Αυτοκράτορα Αλέξανδρο τον Γ΄, το Πάσχα του 1887. Το έργο θα εκτεθεί στην γκαλερί Wartski Λονδίνο και θα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στη δημοσιότητα μέσα σε 112 χρόνια.

Φωτογραφίες: ΕΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook