Chivas & Bremont: Ιδιαίτερη συνάντηση με κοινές αξίες

H limited edition μεταλλική συσκευασία Chivas Regal και τα 12 συλλεκτικά «Chivarly» ρολόγια αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας Chivas Regal και Bremont.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Όταν δύο ονόματα, όπως το Chivas Regal και η Bremont δίνουν τα χέρια και δημιουργούν από κοινού, τότε το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από επιτυχημένο και προκλητικό για να το αποκτήσεις. Ο συλλεκτικός «καρπός» της συνεργασίας τους, το  Chivas 12 Made for Gentlemen by Bremont, κρύβει στην καρδιά του δεξιοτεχνία, στυλ και γενναιοδωρία.

Κοινές αξίες - Η ισχυρή κοινή βάση

Οι δυο εταιρίες δημιούργησαν, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία εκείνα που τις ενώνουν, τις εμπνέουν  και τα ακολουθούν χωρίς να παρεκκλίνουν στη διαδρομή τους:

*Ο σεβασμός στην παράδοση
Η απαλή και πλούσια γεύση του Chivas Regal οφείλεται στο ακούραστο πάθος γενεών master blenders. Τα γρανάζια και οι μοχλοί των χρονομέτρων της Bremont οφείλουν την ακρίβεια και την ομορφιά τους στους αιώνες παράδοσης της ωρολογοποιίας στη Βρετανία.

*Ο σεβασμός στο χρόνο
Για να ωριμάσει και να τελειοποιηθεί ένα σπάνιο malt ή grain whisky απαιτείται χρόνος, όπως και για να συναρμολογηθεί το ρολόι που θα χτυπάει με ακρίβεια για πάντα.

*Η δεξιοτεχνία και η προσοχή στη λεπτομέρεια
Χαρακτηριστικά που αποτελούν κοινό παρονομαστή των δυο εταιριών.

Δείτε το βίντεο που θα σας βάλει στον μαγικό κόσμο του Chivas Regal και της Bremont:


Ο Nick English, συνιδρυτής της Bremont Watch Company, αποκαλύπτει για τη συνεργασία Bremont-Chivas

-Γιατί η Bremont αποφάσισε να συνεργαστεί με το Chivas;


Ήταν σαν μια συνάντηση νου και οράματος. Είμαστε και οι δύο βρετανικές μάρκες που δεσμευόμαστε για τη δημιουργία πολυτελών προιόντων με χρήση παραδοσιακών μεθόδων που εκφράζονται με σύγχρονους τρόπους.

-Ποιες είναι οι ομοιότητες ανάμεσα σε αυτά που κάνετε στη Bremont και στον τρόπο παρασκευής του Chivas;

Όλα τα χρονόμετρα Bremont είναι χειροποίητα στη σύγχρονη εγκατάσταση ωρολογοποιίας μας στο Henley-on-Thames. Ομοίως, ο οίκος Chivas έχει μια ιστορία για περισσότερα από 100 χρόνια στη Σκωτία. Και οι δύο αναπτύσσουμε μικρές ομάδες άριστων τεχνιτών που μέλημά τους είναι εξολοκλήρου τα σπάνια, πολυτελή προιόντα που δημιουργούμε. Προσπαθούμε επίσης και οι δύο με ζήλο για να διατηρήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις της δεξιοτεχνίας και να αφήσουμε μια κληρονομιά. Ήταν πολύ σημαντικό τόσο για τη Bremont όσο και για το Chivas ότι το ρολόι της Bremont “Chivarly” δημοπρατήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο: το πνεύμα γενναιοδωρίας αναβάθμισε πολύ τη συνεργασία μας που απευθύνεται στο σύγχρονο gentleman.

-Τι επηρέασε τα τελικά σχέδια για τη δημιουργία της συσκευασίας περιορισμένης έκδοσης και το ρολόι της Bremont “Chivarly”;

Τόσο για το Chivas όσο και για τη Bremont αυτό που μετράει είναι η διατήρηση της δεξιοτεχνίας και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Για τη συσκευασία, αποδομήσαμε την κομψή, πολύπλοκη μηχανική των χρονομέτρων της Bremont. Είναι μια τολμηρή, κομψή παρουσίαση του τι κάνουμε στη Bremont. Τόσο το Chivas όσο και τη Bremont μας ενώνει η επιθυμία να δημιουργήσουμε κάτι κλασικό αλλά με διαχρονική αισθητική και με απήχηση σε κάθε γενιά, και όχι απλά ένα προΐόν μόδας. Είναι ένα ξεχωριστό προΐόν που ξυπνάει μνήμες και γιορτάζει την απίστευτη κληρονομιά Chivas.

-Τι κάνει τόσο ξεχωριστό το ρολόι “Chivarly” της Bremont;

Διαθέτει έντεχνα μικρές λεπτομέρειες που διακρίνονται αν τις παρατηρήσει κανείς από κοντά, όπως η αυθεντική λεπτομέρεια του δρύινου βαρελιού που υπάρχει στο πίσω μέρος της κάσας και οι αυθεντικές υπογραφές του John και James Chivas που είναι χαραγμένες στο μηχανισμό. Είναι ένα ρολόι-χρονογράφος που έχει πιστοποιηθεί από την COSC για την ακρίβειά του. Όπως συμβαίνει με όλα τα σχέδια ρολογιών μας, έχει ένα κλασικό, κομψό στυλ που ταιριάζει με οποιοδήποτε ενδυματολογικό στυλ του σύγχρονου gentleman. Τα 12 ρολόγια που έχουμε κατασκευάσει δε διατέθηκαν προς πώληση και στο πνεύμα γενναιοδωρίας, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Bremont και το Chivas, δημοπρατήθηκαν παγκοσμίως για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

-Τι σκεφτήκατε όταν είδατε για πρώτη φορά τη συσκευασία περιορισμένης έκδοσης Chivas Made for Gentlemen by Bremont;

Εντυπωσιαστήκαμε! Μου αρέσει το γεγονός ότι η κάθε πλευρά της συσκευασίας παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της μηχανικής και της τέχνης των ρολογιών μας. Έχουμε αφιερώσει αρκετή σκέψη για την ανάδειξη των μηχανισμών μας με ακρίβεια. Ένα χρονόμετρο Bremont δεν είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί, αλλά η συσκευασία το επιτυγχάνει αυτό με έξυπνο, πολυδιάστατο τρόπο καθώς χρηισμοποιεί τη χάραξη που είναι ένας απτός και ελκυστικός τρόπος.

Δείτε το βίντεο όπου οι αδελφοί Nick & Giles English, δημιουργοί των βραβευμένων μηχανικών ρολογιών Bremont, μοιράζονται μαζί μας όλα όσα τους ενέπνευσαν στη δημιουργία της τελευταίας, συλλεκτικής έκδοσης μεταλλικής συσκευασίας δώρου “Chivas 12 – Made for Gentlemen by Bremont” και των 12 συλλεκτικών “Chivarly” ρολογιών.:


Info: Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Prince’s Trust, με στόχο την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων νέων ανθρώπων παρέχοντας τους την πρακτική και οικονομική στήριξη που απαιτείται για να σταθεροποιήσουν τη ζωή τους. Νέοι άνθρωποι αναπτύσσουν σημαντικές ικανότητες και ταυτόχρονα την αυτοεκτίμησή τους και κινητοποιούνται. Μέσω του επιχειρηματικού προγράμματος άνεργοι λαμβάνουν υποστήριξη, καθοδήγηση και τους πόρους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook