Δανάη Στράτου: Απέδειξα τότε στα Εξάρχεια που θα έφτανα για τον Γιάνη

"Για τον Γιάνη θα έφτανα παντού, μέχρι τα άκρα", τονίζει η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου.

danai-stratou-apedeiksa-tote-sta-eksarxeia-pou-tha-eftana-gia-ton-giani
SHARE THIS
0
SHARES

“Δεν θα φύγουμε πάλι από την Ελλάδα. Δεν αισθανόμαστε αδικημένοι”, δηλώνει η σύζυγος του πρώην “τσάρου” της οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη Δανάη Στράτου. “Δεν κοιτάμε πίσω. Πάμε μπροστά. Κατ' αρχάς όταν μιλάμε για έναν πολιτικό, δεν μιλάμε για αυτόν ως άτομο. Το θέμα είναι αν αδικηθήκαμε όλοι μας. Αν προδωθήκαμε ή αν αδικηθήκαμε ως λαός. Δεν έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο άτομο”, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Secret των Παραπολιτικών.

Στην ερώτηση τι θαυμάζει στον άντρα της, η απάντηση της έρχεται αυθόρμητα... “το μυαλό του”, λέει και συμπληρώνει πως για εκείνον θα έφτανε στα άκρα: “Παντού, μέχρι τα άκρα (σ.σ. θα έφτανα). Νομίζω το απέδειξα εκείνη την ημέρα στα Εξάρχεια”. 

Σκέφτεται να φύγει όμως, πάλι για το εξωτερικό; “Όχι, γυρίσαμε. Δεν θέλαμε ούτε τότε να φύγουμε. Το κάναμε λόγω της οικονομικής κρίσης, και εμείς, ήμασταν κατά κάποιο τρόπο οικονομικοί μετανάστες. Δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή. Ήταν μια επιλογή εξ ανάγκης. Θέλουμε να μείνουμε οπωσδήποτε στην Ελλάδα. Άλλωστε, αφήσαμε πίσω μας πράγματα και κλείσαμε πόρτες. Δεν έχουμε την επιλογή να ξαναφύγουμε”, αποκαλύπτει.

Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη εκθέτει τη δική της εικαστική δημιουργία στην Αίγινα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιστικιού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την απομάκρυνση των φυλακών από το ιστορικό κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook