Δείτε τι έσβησε η Ναόμι Κάμπελ από το προφίλ της στο Wikipedia!

Στέλεχος εταιρίας PR έσβηνε από προφίλ σταρ στο Wikipedia, για λογαριασμό τους, λεπτομέρειες που δεν τους κολάκευαν. Δείτε τη σχέση που θέλησε να ξεχάσει η Ναόμι

deite-ti-esbise-i-naompi-kampel-apo-to-profil-tis-sto-wikipedia
SHARE THIS
0
SHARES

Κορυφαία εταιρία δημοσίων σχέσεων μεγάλων ονομάτων παραδέχτηκε ότι στέλεχός της έμπαινε ως «ανώνυμος» χρήστης στις σελίδες του Wikipedia και έσβηνε από τα προφίλ διάσημων πελατών της εταιρίας μη κολακευτικές λεπτομέρειες του βίου τους.

 

Το θέμα ανακαλύφθηκε και έγινε γνωστό από την περίπτωση της Ναόμι Κάμπελ, στο προφίλ της οποίας είχαν σβηστεί οι αναφορές στη σχέση της με τον Μάικ Τάισον, στις καταδίκες της για προσβολή και εξύβριση, στην αποτυχημένη προσπάθειά της να βγάλει σόλο άλμπουμ αλλά και στην αυτοβιογραφία της που είχε πάρει κακές κριτικές, όπως και στην ομολογία της ότι είχε προσλάβει ένα συγγραφέα – «φάντασμα» για να την γράψει.

 

Αντίστοιχα στο προφίλ του Μπεν Αφλεκ είχε αφαιρεθεί η αναφορά σε προγόνους του που ήταν δουλέμποροι.

Οι αλλαγές γίνονταν από χρήστη με ψευδώνυμο (Alexdltb), την ταυτότητα του οποίου ανακάλυψε ο δημοσιογράφος του Wiki Strategies Τζακ Κρέιβερ που διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης είχε κάνει αρκετές αλλαγές στο προφίλ της Κάμπελ.

Κάνοντας έρευνα στο Ιντερνετ και στα social media διαπίστωσε ότι επρόκειτο για συνεργάτη της διάσημης εταιρίας δημοσίων σχέσεων Sunshine Sachs, γεγονός που αντιβαίνει τους κανόνες του Wikipedia -οι εταιρίες δημοσίων σχέσεων για να κάνουν τις όποιες αλλαγές στα προφίλ πελατών τους, θα πρέπει πρώτα να δηλώσουν την ταυτότητα και την ιδιότητά τους.

Στην πορεία ανακάλυψε ότι είχαν γίνει και σε άλλα προφίλ (όπως και σε αυτό της Μία Φάροου).

Η εταιρία σε ανακοίνωσή της παραδέχτηκε τη δραστηριότητά του συνεργάτη της, αποδίδοντας τη σε παρεξήγηση των κανόνων του Wikipedia, και τονίζοντας ότι του έγινε αυστηρή επίπληξη.

Εννοείται πως οι αλλαγές που έγιναν από τα χέρια του, επανήλθαν στα προφίλ των σταρ, οπότε όσο κι αν η Ναόμι Κάμπελ θέλει να ξεχάσει τη σχέση της με τον Μάικ Τάισον, αυτή παραμένει ως αναφορά στην πρώτη κιόλας παράγραφο του προφίλ της. 

 
 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook