"Δώστε στη βλακεία μία ευκαιρία" λένε οι Pet Shop Boys

Τη... βλακεία των πολιτικών βάζουν στο στόχαστρό τους, με νέο πολιτικοποιημένο τραγούδι, οι Pet Shop Boys. Το τραγούδι έχει τίτλο "Δώστε στη βλακεία μια ευκαιρία".

SHARE THIS
0
SHARES

Τη... βλακεία των πολιτικών βάζουν στο στόχαστρό τους, με νέο πολιτικοποιημένο τραγούδι, οι Pet Shop Boys. Το τραγούδι έχει τίτλο "Δώστε στη βλακεία μια ευκαιρία" (Give Stupidity a Chance).

Πρόκειται για ένα άσμα γεμάτο ειρωνία αλλά και «καρφιά» ειδικά κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και της προσωπικότητάς του. Συγχρόνως «καλεί» για έναν κόσμο εγωιστικό και αυτοαναφορικό, αδέσμευτο από «πολιτική ορθότητα». 

«Οι έξυπνοι άνθρωποι είπαν ό,τι είχαν να πουν, είναι ώρα για τους χαζούς να δείξουν το δρόμο... Αρκετά με τους ειδικούς και τις συμφωνίες τους, γιατί να ασχολούμαστε με τα γεγονότα όταν απλώς μπορούμε να αισθανθούμε τα συναισθήματα;», λένε κάποιοι από τους στίχους του Νιλ Τέναντ.

Είναι μία σαφής αναφορά για τον Βρετανό πολιτικό Μάικλ Γκόουβ, υπέρμαχο του Brexit, που πρόσφατα είχε δηλώσει πως «ο λαός αυτής της χώρας έχει χορτάσει από ειδικούς». 

Λίγο παρακάτω, το τραγούδι συνεχίζει:

«Είμαστε έτοιμοι για περισσότερα "κλικ", πρέπει να αρπάζεις ό,τι μπορείς, χρειαζόμαστε ηγέτη που ξέρει ότι το χρήμα σημαίνει φινέτσα, με μάτι που ξεχωρίζει έναν στρουμπουλό πισινό» - Μια ξεκάθαρη αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, που έχει δηλώσει πως μπορεί να «αρπάζει τις γυναίκες από το αιδοίο» (grab them by the pussy) και που είναι αντιμέτωπος με μια σειρά κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Pet Shop Boys κάνουν πολιτικό τραγούδι. Κατά περιόδους έχουν αναφερθεί στη Μάργκαρετ Θάτσερ, στα δικαιώματα των γκέι αλλά και στις σχέσεις Βρετανίας - ΗΠΑ επί Τόνι Μπλερ και Τζορτζ Μπους.

Φωτό: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook