Follow us

Ειρήνη: Βίντεο ντοκουμέντο με την ασυμβίβαστη αδερφή του τέως Βασιλιά - Δεν παντρεύτηκε ποτέ, έκανε καριέρα πιανίστριας

"Το να ανήκεις σε βασιλική οικογένεια δεν σημαίνει ότι είσαι ψηλότερα ή χαμηλότερα από κανέναν, είναι ένα επάγγελμα" λέει η αδερφή του τέως Βασιλιά, Ειρήνη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
πριγκιπισσα ειρηνη

Η κάμερα καταγράφει μια αριστοκρατική γυναίκα να πληρώνει τις εφημερίδες που διάλεξε σε περίπτερο στο κέντρο της Αθήνας. Μπαίνει σε ταξί, στέκεται έξω από τα ερειπωμένα ανάκτορα του Ψυχικού. Ελάχιστοι, όμως, είναι εκείνοι που περνούν από δίπλα της και την αναγνωρίζουν. Είναι η Ειρήνη: Η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που δεν παντρεύτηκε ποτέ και έκανε καριέρα πιανίστριας.

Διαβάστε Επίσης

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

Ειρήνη: Η μικρότερη αδερφή του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, που ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς της

Όπως αναφέρει η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA "LIVE NEWS", είναι η γυναίκα που στο παρακάτω βίντεο φαίνεται να αποθεώνεται στην Ινδία για μια φιλανθρωπική δράση δεκαετιών. Η ίδια που μέσα στα ανάκτορα του Τατοΐου έχει πολλά να θυμάται απ’ τη ζωή και τα νιάτα της.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

Αυτή η αντισυμβατική γυναίκα υπήρξε πριγκίπισσα και για ένα χρόνο διάδοχος του ελληνικού θρόνου. Κάποτε φωτογραφίες της φιγουράριζαν σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής. Είναι η Ειρήνη, η μικρότερη αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Σοφίας, που ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς της.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

Ασυμβίβαστη και δυναμική. Μια πριγκίπισσα που δεν παντρεύτηκε από επιλογή και αφοσιώθηκε σε πράγματα που την γέμισαν.

Ειρήνη: Εγώ είμαι επαναστάτρια

Στη αυτοβιογραφία της και σε μια σπάνια εξομολόγηση στο MEGA και στον Σταύρο Θεοδωράκη το 2007 μίλησε για όλους και για όλα. Για τη λάμψη των παιδικών χρόνων στα παλάτια, το δημοψήφισμα του 1974 που ανέτρεψε τους υπολογισμούς που έκανε, τη μάχη της με τον καρκίνο και τη φιλοσοφία της ζωής της.

Διαβάστε Επίσης

"Δεν διαμαρτύρομαι που δεν έκανα παιδιά. Εγώ είμαι επαναστάτρια και ενδιαφερόμουν πάντοτε για πολλά πράγματα. Αν είχα κάνει παιδί, θα τα είχα αφήσει όλα. Επιπλέον, για να είχα γνωρίσει έναν σύζυγο, θα έπρεπε να είναι ‘’Άγιος’’, κανείς δεν θα μπορούσε να με αντέξει", είχε δηλώσει η πριγκίπισσα.

Διαβάστε Επίσης

Το 1984, στα 42 της χρόνια σε ένα ταξίδι στην Ινδία, οι εικόνες που βλέπει γυρίζουν μέσα της ένα διακόπτη. Η προσφορά και η μάχη ενάντια στη φτώχεια δεν γίνεται απλά προτεραιότητα αλλά σκοπός της ζωής της.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

Μεταφέρει αγελάδες από την Γερμανία, την Ισπανία και την Ολλανδία. Σώζει ζωές και βραβεύεται. Με τη φιλανθρωπική της δράση να επεκτείνεται στην Αλβανία και τη Νότια Αφρική που είχε γεννηθεί το μακρινό 1942. Όταν οι γονείς της, βρίσκονταν μακριά από την κατεχόμενη Ελλάδα.

"Εγώ είμαι πριγκίπισσα, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να καθαρίσω ένα μπάνιο"

"Το να ανήκεις σε βασιλική οικογένεια δεν σημαίνει ότι είσαι ψηλότερα ή χαμηλότερα από κανέναν, είναι ένα επάγγελμα, όπως είναι του μουσικού ή του γιατρού, είναι η δουλειά μας. Ανήκω σε μια οικογένεια βασιλέων, όπως κάποιος μπορεί να ανήκει σε μια οικογένεια μουσικών. Εγώ είμαι πριγκίπισσα, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να καθαρίσω ένα μπάνιο", είχε πει.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

Τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωή της, η Ειρήνη δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητη. Από τις 6 Μαρτίου του 1964, μέχρι τις 10 Ιουλίου του 1965 ήταν η διάδοχος του ελληνικού θρόνου. Και ο Τύπος της εποχής εστίαζε στα λόγια, στις επισκέψεις και στις κινήσεις της.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

Από τη λάμψη των πρωτοσέλιδων και των εξωφύλλων κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60, στα χρόνια της σκιάς και της δύσκολης μάχης με τον καρκίνο.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

"Φοβόμουν ότι θα γινόμουν φαλακρή - Έτσι αποφάσισα να κουρέψω κοντά τα μαλλιά μου"

"Φοβόμουν ότι θα γινόμουν φαλακρή. Βρήκα κάποιες καταπληκτικές σκόνες για ανθρώπους που έχουν φαλάκρα, τις βάζεις και καλύπτεις τα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν μαλλιά. Ορισμένες φορές φορούσα έναν κότσο ψεύτικο, στερεωμένο με τσιμπιδάκια, ένα καλοκαίρι στην Πάλμα όμως έφυγε από τη θέση του και έπεσε και δεν μπορούσα πλέον να τον χρησιμοποιώ. Έτσι αποφάσισα να κουρέψω κοντά τα μαλλιά μου".

Τα βασιλικά πρωτόκολλα άρχισαν κάποια στιγμή να την κουράζουν, να την καταπιέζουν και στη συνέχεια να την πνίγουν.

Λέει τα καλύτερα για τη μητέρα της Φρειδερίκη και τα αδέρφια της Κωνσταντίνο και Σοφία. Θυμάται ακόμα το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και τα ταραγμένα χρόνια που προηγήθηκαν. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν όπως λέει, ο αγαπημένος της πολιτικός.

Κατά τη διάρκεια της χούντας ακολούθησε τον αδερφό της, στο εξωτερικό και στη συνέχεια μοίρασε τη ζωή της ανάμεσα στην Ινδία, την Ιταλία και την Ισπανία που ζούσε η αδερφή της.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

"Ο βασιλιάς γεννιέται και γίνεται: υπάρχουν βασιλείς χωρίς στέμμα και βασιλείς με στέμμα, όλοι όμως είναι βασιλείς. Ένας βασιλιάς μπορεί να είναι ένας οποιοσδήποτε κύριος ή μια οποιαδήποτε κυρία. Δεν πιστεύω στη συγγένεια, το σημαντικό στοιχείο είναι η αξία που έχει κανείς ως άνθρωπος. Δεν είναι το DNA που κάνει τον βασιλιά, αλλά ο χαρακτήρας του. Ένας βασιλιάς πρέπει να έχει ανδρεία, σοφία και λίγη δυσπιστία για να μην πλανάται. Πρέπει να έχει πολλή συμπόνια, όπως επίσης και πολλή αποφασιστικότητα".

Για χρόνια μετά το 2000 ζούσε σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει στην πλατεία Μαβίλη. Το 2018 απαρνήθηκε την ελληνική υπηκοότητα και απέκτησε την ισπανική.

Διαβάστε Επίσης

Ο θάνατος του αδερφού της, την έφερε ξανά στην Αθήνα. Υποβασταζόμενη από τις ανιψιές και τη Μαρί Σαντάλ λίγο πριν την ταφή του Κωνσταντίνου, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της. Μιας πορείας ξεχωριστής, δίχως συμβιβασμούς για τη μοναδική πριγκίπισσα που έγραψε και γράφει τη δική της ιστορία στο χρόνο.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

Δείτε το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ 09 Φεβ 2024 | 16:46

Μια αριστοκράτισσα ποζάρει για το Playboy: Η πριγκίπισσα Ξένια φωτογραφίζεται μόνο με ένα λευκό σεντόνι

"Ο προ-προ-προπάππους μου, ο τελευταίος βασιλιάς της Γερμανίας, θα το ενέκρινε" δηλώνει η Ξένια για να προλάβει να κλείσει στόματα προτού καν ανοίξουν.

ΚΟΝΤΡΑ 24 Φεβ 2024 | 11:56

Κατερίνα Καινούργιου για "I Love Σου Κου": Τι έχετε μαζί μου; Με ενοχλεί όταν με σχολιάζουν εμμονικά

Η παρουσιάστρια ενοχλήθηκε από την συζήτηση για το ύψος της αμοιβής της.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 24 Φεβ 2024 | 10:21

Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: Εγώ απομακρύνθηκα από τη φιλία μας – Το Mega με απαξίωνε, δεν με ήθελε [βίντεο]

Ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε για το τέλος της φιλίας του με τον Γιώργο Λιάγκα, αλλά και τη συνειδητή απόφασή του να φύγει από το Mega μετά το πρωινό.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 24 Φεβ 2024 | 08:37

Ριζική αλλαγή για την Κέιτ Μίντλετον: Η πρόσληψη που δείχνει ότι ετοιμάζεται για την νέα εποχή της μοναρχίας

Η πρόσληψη που έκανε η Κέιτ Μίντλετον, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή που έρχεται για την ίδια και τον Γουίλιαμ

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ 24 Φεβ 2024 | 08:11

Μέγκαν Μαρκλ: Η κομψή εμφάνιση στο Λος Άντζελες με μοδάτες μπαλαρίνες Chanel

Για δείπνο στο Λος Άντζελες με τις πιο μοδάτες μπαλαρίνες Chanel που κολακεύουν τα πολύ αδύνατα πόδια της.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 23 Φεβ 2024 | 22:30

Κλέλια Ανδριολάτου: Το boho σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας - Λουλούδια και πίνακες παντού [Εικόνες]

Η Κλέλια Ανδριολάτου μένει σε ένα φωτεινό διαμέρισμα, με μεγάλους καθρέφτες, ξύλινο πάτωμα και μια μεγάλη άσπρη βιβλιοθήκη

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 23 Φεβ 2024 | 20:35

Ο Βασίλειος Κωστέτσος με τους αγρότες και τα τρακτέρ στο Σύνταγμα: "Αξέχαστη εμπειρία, αξέχαστη ημέρα"

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε ο Βασίλειος Κωστέτσος

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 23 Φεβ 2024 | 20:11

Δέσποινα Βανδή - Μελίνα Νικολαΐδη: Γυμνασμένες μάνα και κόρη - Κάνουν μαζί πιλάτες [Βίντεο]

Δέσποινα Βανδή και Μελίνα Νικολαΐδη μοιράζονται τα ίδια… γονίδια, έχοντας άκρως καλογυμνασμένα κορμιά, τα οποία φυσικά διατηρούν με καθημερινή προπόνηση και υγιεινή διατροφή

ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ 23 Φεβ 2024 | 18:38

Καλομοίρα: "Γιατί έγινες έτσι, έχασες τη φυσική σου ομορφιά" - Δίχασε το διαδίκτυο με τις παρεμβάσεις στο πρόσωπό της

Τα σχόλια και οι αντιδράσεις των διαδικτυακών της φίλων δεν αφορούσαν τη δουλειά της αλλά τις παρεμβάσεις που κάνει στο πρόσωπό της

23 Φεβ 2024 | 17:31

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην Κατερίνα Καινούργιου: Μετά την ποινή μου πείσμωσα και είπα "Φύγαμε"

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην πρώτη της μεγάλη συνέντευξης μετά τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα

23 Φεβ 2024 | 16:54

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Εξιτήριο για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη μετά από εννέα ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο

23 Φεβ 2024 | 16:45

Οι must have φούστες από τη Marks & Spencer που θα φορέσεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση

Οι φούστες που θα κάνουν reftesh στο ανοιξιάτικο στιλ σου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ 23 Φεβ 2024 | 16:34

Ζήνα Κουτσελίνη για Σπυροπούλου: "Δεν είναι το ζητούμενο η συγγνώμη πάντα"

Η Ζήνα Κουτσελίνη ήταν παρούσα χθες στο νέο εστιατόριο του Βασίλη Σταθοκωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και συνάντησε την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου