«Είσαι χοντρή και άσχημη και αηδιαστική»

«Αυτό έλεγα στον εαυτό μου όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη. Σιχαινόμουν το σώμα μου. Ήθελα να κρύβομαι από τον κόσμο. Νόμιζα ότι ήμουν μόνη μου. Δεν ήμουν» #bodyimagemovement

eisai-xontri-kai-asximi-kai-aidiastiki
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Είσαι χοντρή και άσχημη και αηδιαστική. Αυτό έλεγα στον εαυτό μου όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη. Σιχαινόμουν το σώμα μου. Μισούσα το κορμί μου. Ήθελα να κρύβομαι από τον κόσμο. Νόμιζα ότι ήμουν μόνη μου.

Εβλεπα την κόρη μου να παίζει και σκεφτόμουν. Πώς θα διδάξω στην όμορφη κόρη μου να αγαπάει το σώμα της, αν η μαμά της δεν μπορεί να το κάνει;

Ρώτησα 100 γυναίκες να μου περιγράψουν το κορμί τους με μία λέξη.
«Παχουλό», «χάλια», «ατελές», «κοντόχοντρο», «αηδιαστικό», «μέτριο», «σιχαμένο», «αηδιαστικό». Όλες είχαν να πουν κάτι άσχημο για το σώμα τους.

Εβλεπα την κόρη μου να παίζει και σκεφτόμουν. Πώς θα διδάξω στην όμορφη κόρη μου να αγαπάει το σώμα της, αν η μαμά της δεν μπορεί να το κάνει;

Ηθελα το τέλειο κορμί. Οταν ήμουν νεότερη, είχα κάνει κάτι τρελό. Είχα λιώσει στη γυμναστική και είχα πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό body building. Τρελό! Κι όμως. Και τα κατάφερα. Έκανα το τέλειο κορμί που πάντα ονειρευόμουν, και ξέρετε κάτι; Τίποτα δεν άλλαξε για το πώς ένιωθα για το σώμα μου».

Αυτή την ιστορία περιγράφει η Taryn Brumfitt στο παρακάτων βίντεο. Ήταν μια γυναίκα που περιφρονούσε αυτό που έβλεπε στον καθρέφτη. Το μόνο που έβλεπε ήταν ατέλειες, και σκεφτόταν ότι έπρεπε να κάνει πλαστική εγχείριση στην κοιλιά της και στο στήθος της, μέχρι που μια μέρα έκανε κάτι δραστικό: ανέβασε μια «πριν» και «μετά» φωτογραφία της στο facebook.

Ηδη το κίνημα της Taryn Brumfitt, έχει εμπνεύσει χιλιάδες γυναίκες που ανεβάζουν τις φωτογραφίες της στα social media.

Το «πριν» ήταν η φωτογραφία της από έναν διαγωνισμό body building και το «μετά» ήταν αφού είχε γεννήσει. Η φωτογραφία συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια likes.

Το ταξίδι της μέχρι να αγαπήσει το σώμα της δεν ήταν εύκολο και παράλληλα δημιούργησε το «body image movement». Παράλληλα, ξεκίνησε μια καμπάνια για να χρηματοδοτήσει ένα ντοκιμαντέρ για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους.

Ηδη το κίνημα της Taryn Brumfitt #bodyimagemovement, έχει εμπνεύσει χιλιάδες γυναίκες που ανεβάζουν τις φωτογραφίες της στα social media.

Αυτή η γυναίκα θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το σώμα μας. Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ KICKSTARTER που ετοιμάζει. Και μην ξεχνάτε: «Αγαπήστε το σώμα σας! Είναι το μόνο που έχετε!»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook