"Έκανα τα πάντα να φανώ Ελληνίδα"-Η ψυχοθεραπεία, οι δυσκολίες

Μία ζωη γεμάτη εμπόδια, δυσκολίες, φτώχεια και συμπεριφορές γεμάτες ρατσισμό. Η Νίκη Σερέτη μιλάει για όλα.

ekana-ta-panta-na-fanw-ellinida-i-psuxotherapeia-oi-duskolies
SHARE THIS
0
SHARES

Το κοινό τη γνώρισε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Εκείνες κι εγώ». Η τηλεοπτική Δεβόρα μπορεί να μην παρέμεινε στα τηλεοπτικά πράγματα, αλλά έχει διαγράψει μια πολυετή πορεία στο ελληνικό θέατρο, ενώ οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις είχαν πάντα επιτυχία. Η Νίκη Σερέτη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο "Καλοκαίρι Μαζί" μίλησε ακόμα και για τη δουλειά σε μπαρ που αναγκάστηκε να κάνει, αλλά και στην περίοδο που δεν τα είχε ακόμα βρει με τον εαυτό της.

Η Νίκη Σερέτη γεννήθηκε στο Κονγκό από μητέρα Κονγκολέζα και πατέρα Έλληνα. Οι γονείς της ταξίδεψαν για την Ελλάδα και την γενέτειρα του πατέρα της, τη Μυτιλήνη όταν εκείνη και ο δίδυμος αδερφός της, ήταν ακόμη μωρά. 'Επρεπε να αναμετρηθεί με την φτώχεια, με το γεγονός πως ο πατέρας της έμεινε χωρίς τη μητέρα της που δεν έμεινε μαζί τους και δεν έχουν επαφές, το ότι δεν μπορούσε να τους μεγαλώσει και την ανάδοχη οικογένεια που ανέλαβε εκείνη και τον αδερφό της στο νησί.

Για πολλά χρόνια πάλευε με τον ρατσισμό και τον φόβο που προκαλούσε το χρώμα της επιδερμίδας της: «Πια δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, τα έχω ψιλοβρει με τον εαυτό μου. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχα από μικρή ηλικία. Είναι ένα θέμα που, το ανοίκειο, το ξένο, το διαφορετικό θα τον κάνει τον άλλο να σκαλώνει, να το φοβάται, να μην το γνωρίζει, να μην θέλει καν να το πλησιάζει» .

Η Νίκη Σερέτη εξηγεί πως χρειάστηκε να κάνει ψυχοθεραπεία, καθώς κάποια περίοδο εμφάνισε και κρίσεις πανικού, και περιγράφει πως για χρόνια προσπαθούσε να κρύψει την εμφάνισή της, την καταγωγή της και έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να μοιάζει με Ελληνίδα: «Πριν έκανα τα πάντα για να με κρύψω, ακόμη και εξωτερικά. Παλιά ίσιωνα το μαλλί μου, έβαζα μπλε φακούς επαφής, σε έναν μάταιο αγώνα να φανώ και εγώ ότι είμαι Ελληνίδα»

Δείτε την εξομολόγησή της:

 

 


ΦΩΤΟ: NDP

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook