«Έκανα υστερεκτομή για να ζήσω. Θα υιοθετήσω ένα παιδί»

«Έπρεπε να ζήσω και να αποδεχτώ μια κατάσταση. Είπα «"οφείλω να ζήσω"». Η συγκινητική περιγραφή της Ελληνίδας ηθοποιού για την περιπέτειά της και η απόφασή της.

ekana-usterektomi-gia-na-zisw-tha-uiothetisw-ena-paidi
SHARE THIS
0
SHARES

«Βίωσα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το 2006. Έπρεπε να ζήσω και να αποδεχτώ μια κατάσταση, να την κουβαλήσω πάνω μου. Δεν έφτασα στον καρκίνο. Είχα όμως, ένα γυναικολογικό πρόβλημα και έπρεπε να αποφασίσω αν θα έκανα μια επέμβαση, γνωρίζοντας ότι μετά οι πιθανότητες να αποκτήσω παιδί θα ήταν πολύ περιορισμένες. Είχα αρκετά ινομυώματα στη μήτρα μου και έπρεπε να υποβληθώ σε υστερεκτομή. Όμως, θα ζούσα εγώ. Αποφάσισα να κάνω την επέμβαση, έστω και αν αυτό μου στοίχιζε τη δυνατότητα μιας εγκυμοσύνης. Δεν το σκέφτηκα εγωιστικά. Είπα «"οφείλω να ζήσω". Βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα που διογκωνόταν συνεχώς και δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου, δεν γινόταν το καθυστερήσω σκεπτόμενη την αβέβαιη προοπτική μιας εγκυμοσύνης. Πήρα την απόφαση ότι προτιμώ να έχω μια καλύτερη ζωή και αν θελήσω να γίνω μαμά μπορώ να υιοθετήσω ένα παιδάκι». Η Τζένη Διαγούπη μίλησε στο Εγώ για την μεγάλη περιπέτειά της και την απόφασή της να πάρει στα χέρια της τη ζωή.

 

Η ηθοποιός περιέγραψε τα συναισθήματα που ένιωσε όταν ήρθε αντιμέτωπη με το πρόβλημα και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της: «Ο γιατρός κατά την εξέταση δεν μου ανέλυσε τη φύση και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Γι' αυτά με ενημέρωσε εκ των υστέρων, λέγοντας μου, θυμάμαι, χαρακτηριστικά «προτεραιότητα μας ήταν να σώσουμε εσένα». Πώς αντέδρασες τότε; Δεν το πήρα βαριά. Είχα στο πλάι μου τους γονείς μου, τους φίλους μου. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Από τη στιγμή που είμαι εγώ καλά, δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα. Δεν είχα ποτέ μέσα μου το "πρέπει να κάνω ένα παιδί"». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook