Follow us

Εριέττα Κούρκουλου: Διαφωνήσαμε με τον σύζυγό μου για το θέμα του τοκετού - Τι αποφάσισε τελικά

Η διαφωνία για τον τοκετό στο σπίτι, τα 16 χρόνια διαφοράς με τον σύζυγό της και η Μαριάννα Λάτση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εριέττα

Την επανεμφάνισή της στο instagram μετά από καιρό έκανε χθες η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία δημοσίευσε φωτογραφία της σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και αποκάλυψε το όνομα που θα πάρει ο γιος της. Φυσικά το νέο μέλος της οικογένειας θα ονομαστεί Νίκος, και θα πάρει το όνομα του πατέρα της, του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμα, η Εριέττα έδωσε συνέντευξη στο διαδικτυακό περιοδικό GΟ BY GΟΝΙΜOTITA, όπου μιλάει για την παιδική της ηλικία, για τη ζωή της, για τον σύζυγό της που είναι 16 χρόνια μεγαλύτερος από την ίδια αλλά και για την γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Η Εριέττα έκανε και φωτογράφηση για τη συγκεκριμένη συνέντευξη, όπου είδαμε για πρώτη φορά τη φουσκωμένη κοιλιά της λίγο πριν γεννήσει τον γιο της.

Εριέττα

Διαβάστε παρακάτω μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Εριέττας Κούρκουλου:

Εριέττα, είσαι 28 χρονών και έγκυος. Πότε αναδύθηκαν οι πρώτες σκέψεις για τη δημιουργία οικογένειας;

Οι πρώτες συζητήσεις που κάναμε με τον Βύρωνα όσον αφορά την απόκτηση ενός παιδιού, έγιναν όταν ήμουν εγώ 24 ετών. Εκείνος, όντας 16 χρόνια μεγαλύτερός μου, αισθανόταν έτοιμος να γίνει πατέρας. Εγώ τότε ήθελα να ολοκληρώσω κάποιες δικές μου φιλοδοξίες, οι οποίες θα ήταν πιο δύσκολα υλοποιήσιμες μετά τον ερχομό ενός παιδιού. Συμφωνήσαμε λοιπόν να περιμένουμε και ξεκινήσαμε τις προσπάθειες μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου στην Νέα Υόρκη, όταν ήμουν πια 26 και εκείνος 42.

Τι ήταν αυτό που αρχικά σε έκανε να ερωτευτείς τον σύζυγό σου;

Τον ερωτεύτηκα για πολλούς λόγους. Ο ένας από αυτούς ήταν ότι τα είχε πολύ καλά με τον εαυτό του. Είχε φοβερή αυτοπεποίθηση ως άντρας. Εγώ πάντα αντιμετώπιζα δυσκολίες στις προηγούμενες μου σχέσεις λόγω της οικονομικής μου επιφάνειας. Για τους περισσότερους άντρες ήταν δύσκολο να δεχτούν τη δική μου οικονομική και οικογενειακή κατάσταση χωρίς να αισθάνονται ανασφάλεια. Τον Βύρωνα δεν τον έπιασα ποτέ να αισθάνεται μειονεκτικά ούτε να απειλείται από αυτό.

Το άλλο που με έκανε να τον ερωτευτώ ήταν η επιμονή του. Όπως είπα και στον λόγο που έδωσα την ημέρα του γάμου μας, ῾῾ο Βύρων αποφάσισε ότι θα γίνω γυναίκα του῾῾ και το πιστεύω αυτό ειλικρινά. Γενικά είναι άνθρωπος που ό,τι βάλει στόχο το καταφέρνει και αισθάνομαι πολύ τυχερή που αποτέλεσα κι εγώ έναν από αυτούς. Όταν γνωριστήκαμε ήμουν σε σχέση, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφερθώ για αρκετό καιρό. Εκείνος, όμως, έκανε υπομονή και η υπομονή αυτή απέδωσε.

Η μητέρα σου, Μαριάννα Λάτση, είναι μια ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα στην Ελλάδα. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που θαυμάζεις στη μητέρα σου και θα ήθελες και εσύ να υιοθετήσεις ως μαμά;

Ως γυναίκα θαυμάζω τη δύναμή και την αυθεντικότητά της. Είναι ένας πολύ αληθινός, δυναμικός και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, που αρνείται να υποκύψει στα στερεότυπα της κοινωνικής της τάξης. Αυτό το γεγονός επηρέασε αρκετά την επιλογή των ανδρών με τους οποίους αποφάσισε να κάνει οικογένεια και βέβαια εμάς, τα παιδιά της, που είμαστε παράγωγα των σχέσεων αυτών.

Ως μητέρα την θαυμάζω για πολλά πράγματα, κυρίως όμως για την προστατευτικότητά της και την υποστήριξή της σε ό,τι επιλέγουμε να κάνουμε. Σέβεται απόλυτα την διαφορετικότητα του καθενός από εμάς και την επικροτεί σε κάθε ευκαιρία.

Ήταν υπερπροστατευτική μαμά;

Δεν ήταν ποτέ υπερπροστατευτική, δε μας έπνιξε δηλαδή. Αντιθέτως, μας μεγάλωσε με γνώμονες την ελευθερία και την εμπιστοσύνη. Είναι μια γυναίκα όμως, που αν της πειράξεις τα παιδιά, δεν έχει όρια στο πού μπορεί να φτάσει.

Είναι πραγματικά πολύ ωραίο να τρέφεις θαυμασμό για τους γονείς σου και δεν συναντάται συχνά στην εποχή μας, όμως ας επιστρέψουμε στο τώρα. Είχες μέχρι τώρα εύκολη εγκυμοσύνη;

Πάρα πολύ εύκολη. Πράγμα που μου επιτρέπει να συνεχίζω όλες τις δραστηριότητές μου. Όση δυσκολία αντιμετώπισα να συλλάβω, τόσο εύκολη εγκυμοσύνη έχω.

Εριέττα

Προσπαθούσες πολύ καιρό να συλλάβεις;

Χρειάστηκε συνολικά 1,5 χρόνος για να φτάσουμε στη σύλληψη του μωρού μας. Επειδή δεν αντιμετωπίζαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ως ζευγάρι και ευνοούσε και η ηλικία μου τα καταφέραμε σχετικά γρήγορα. Ήταν ένα σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες περιπτώσεις γυναικών που ακούω ότι προσπαθούν 5,6,7 χρόνια, όμως εμένα μου φάνηκε αιώνιο. Υπήρξαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, οι οποίες επηρέασαν αρκετά την ψυχολογία μου και κάπου εκεί ξεκίνησα να μοιράζομαι αυτή μας την διαδρομή μέσω των social media.

Αντικειμενικά πάντως, έμεινες σχετικά γρήγορα έγκυος και η ηλικία σου ήταν υπεράνω υποψίας. Θα μπορούσες να κρατήσεις κρυφό το γεγονός ότι μπήκες σε διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Παρόλα αυτά προτίμησες την εξωστρέφεια. Γιατί;

Νομίζω ότι η απόφασή μου να μιλήσω ανοιχτά για τη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προέκυψε από τη δική μου ανάγκη να το βγάλω από μέσα μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα υπάρξει τόσο μεγάλη ανταπόκριση, ούτε ότι θα λάβω τόση αγάπη και υποστήριξη από άλλες γυναίκες. Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι σε έναν μεγάλο βαθμό η υποστήριξη που έλαβα και οι σχέσεις που έχτισα μέσα από αυτό το μοίρασμα της προσωπικής μου εμπειρίας, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη δική μας επιτυχία. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που ντρέπεται να μοιραστεί την αλήθεια του. Ίσα ίσα, πιστεύω ότι λείπει η αλήθεια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αυτήν.

Συζυγικός συμβιβασμός; Πόσο ανοιχτή είσαι σε αυτόν;

Ο συμβιβασμός είναι απαραίτητος σε όλες τις σχέσεις και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου συζητήσιμο άνθρωπο. Αν κάποιος μου παρουσιάσει τα επιχειρήματά του και μου φανούν λογικά, θα αποδεχτώ την άποψη και τις επιθυμίες του.

Θα σου πω ένα παράδειγμα. Όταν συζήτησα με τον Βύρωνα το ενδεχόμενο τοκετού στο σπίτι, κάτι που ήθελα πολύ, είδα ότι εκείνος δεν ένιωθε καθόλου άνετα με αυτό. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων, όπου αυτό είναι εφικτό. Είδα ότι ζοριζόταν και αγχωνόταν με αυτή μου την επιθυμία και αφού συζητήσαμε τους προβληματισμούς του, τους κατανόησα και συμβιβάστηκα με μια μέση λύση.

Σε κάτι, όμως, που θεωρώ σημαντική μου αξία ή κάτι βαθύτερα δικό μου, όπως οι διατροφικές μου συνήθειες, δε συμβιβάζομαι ποτέ.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Εριέττας Κούρκουλου πατώντας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ 16 Μαϊ 2022 | 08:26

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Το σχόλιο που την εξόργισε - "Τρίζουν τα κόκκαλα του Κούρκουλου"

Το χυδαίο μήνυμα που δέχθηκε από follower της η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση.

ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 11 Μαϊ 2022 | 11:11

Χρύσα Μιχαλοπούλου: Η πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλιά μετά την είδηση της εγκυμοσύνης

Η εγκυμονούσα σύντροφος του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στη θεατρική σκηνή με φουσκωμένη κοιλιά [Εικόνα].

«ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΑΜΑ» 09 Μαϊ 2022 | 09:46

Εριέττα Κούρκουλου: Η νέα φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της Νίκο Βασιλειάδη Κούρκουλο

"Είσαι ήδη μαμά": Το συγκινητικό κείμενο που αφιέρωσε στις γυναίκες που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν μητέρες, και η ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον γιο της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ 08 Μαϊ 2022 | 15:36

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Η ανάρτηση - γροθιά με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας

Μία διαφορετική ανάρτηση έκανε η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση, που έγινε πρόσφατα μανούλα για πρώτη φορά, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΣΤΟ INSTAGRAM 03 Μαϊ 2022 | 21:32

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Σοκάρουν οι σκληρές εικόνες που αντίκρισε [Βίντεο]

"Είμαι περήφανη που θα βγει επιτέλους στη φόρα η σκληρή πραγματικότητα της εκτροφής των ζώων" έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ 27 Απρ 2022 | 15:01

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Μας δείχνει το μήνυμα στο φορμάκι του γιου της - Η νέα φωτογραφία

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μας έδειξε το σημαντικό μήνυμα πάνω στο φορμάκι του γιου της, με το οποίο η ίδια συμφωνεί απόλυτα.

24 Μαϊ 2022 | 18:49

Ερωτευμένη η Αθηνά Ωνάση: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που άφησε τη σύζυγό του για χάρη της;

Τέλος στη μοναξιά της φαίνεται πως έδωσε η εγγονή του Αριστοτέλη.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ 24 Μαϊ 2022 | 18:03

Survivor spoiler 24/5: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα το αγώνισμα επάθλου [Βίντεο]

Μπλε και Κόκκινοι συναντώνται σε έναν διαφορετικό αγώνα, διεκδικώντας το πρώτο έπαθλο της εβδομάδας στο Survivor

24 Μαϊ 2022 | 17:33

Σούρι Κρουζ: Η 16χρονη κόρη του Τομ Κρουζ μεγάλωσε και πλέον δε φοράει κορδέλες με φιόγκους στα μαλλιά της

Η απίστευτη ομοιότητα με τη μαμά της Kέιτι Χόλμς, η περίεργη σχέση με τον πατέρα της, Toμ Κρουζ και το στιλ της ως έφηβη.

24 Μαϊ 2022 | 17:24

Γιώργος Καράβας: "Δεν παρακολουθώ αυτά που λέει η Έλενα Χριστοπούλου, δε με απασχολεί"

Για το GNTM, την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, αλλά και την Έλενα Χριστοπούλου μίλησε ο Γιώργος Καράβας

24 Μαϊ 2022 | 15:19

Τι φόρεσαν οι Kαρντάσιανς στον γάμο της Kόρτνει Kαρντάσιαν και του Tράβις Μπάρκερ

Οι εμφανίσεις της διάσημης οικογένειας στο Πορτοφίνο της Ιταλίας.