Eurovision: Αναβάλλεται ο ελληνικός τελικός - Το μοναδικό υποψήφιο τραγούδι

Σάλος και αποχωρήσεις υποψηφίων από τον διαγωνισμό της Eurovision την τελευταία στιγμή - Αυτό είναι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει - εκτός νέου απροόπτου.

eurovision-2018-apoxwriseis-me-aixmes-kata-tis-ert---to-upopsifio-tragoudi
SHARE THIS
0
SHARES

“Βόμβα” έσκασε πριν τον ελληνικό τελικό της Eurovision. Με δύο σχετικές ανακοινώσεις στο facebook, η Αρετή Κετιμέ και οι Χοροσταλίτες “άδειασαν” την ΕΡΤ και ουσιαστικά δηλώνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον μουσικό διαγωνισμό. Και οι δύο αφήνουν αιχμές για την ΕΡΤ…

Ως εκ τούτου, το τραγούδι από τη μοναδική υποψηφιότητα που απέμεινε για τη φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό είναι το «Όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή, το οποίο ωστόσο έχει κατέβει από το youtube. 

 Εκτός απροόπτου, λοιπόν, με αυτό το κομμάτι η τραγουδίστρια θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία. 

 

Οσο για τη βραδιά για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα διεξαχθεί τελικό την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου (αντί για τις 16). 

Για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικά παρατράγουδα, η ΕΡΤ ζήτησε από τις δισκογραφικές εταιρείες των υποψηφίων να καταθέσουν εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ύψους 20.000 ευρώ, ενώ όρισε την ποινική ρήτρα -σε περίπτωση που η εγγυητική εκπέσει στα 90.000 ευρώ. 

Η ανακοίνωση της Αρετής Κετιμέ:

«Λοιπόν φαίνεται να είμαστε εκτός ελληνικού τελικού. 

Το γεγονός πως οι εταιρείες έμαθαν τελευταία στιγμή για την εγγυητική επιστολή που χρειάζεται και τους οικονομικούς όρους ενώ (μια εταιρεία είχε προετοιμαστεί νωρίτερα) χωρίς σχόλιο !

Αν η ΕΡΤ ήθελε απευθείας ανάθεση δε θα μας πείραζε ίσα ίσα είναι ξεκάθαρο και ωραίο. 

Εγώ θα ξανά προσπαθήσω όμως λυπάμαι για τους συνεργάτες μου που έδωσαν την ψυχή τους.

Καλή επιτυχία Γιάννα Τερζή».

 

Η ανακοίνωση από τους Χοροσταλίτες:

«Εμείς επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ακόμη η ΕΡΤ δεν αγνόησε μόνο την εταιρία που ήδη έχει υπογράψει την σύμβαση και ζήτησε το αυτονόητο χρόνο πέραν των δυόμιση ημερών αλλά αγνόησε και τους καλλιτέχνες που επικοινώνησαν….

Ευχαριστούμε την εταιρία μας, όλους όσους μας στήριζαν τόσο καιρό, τον Γρηγόρη Μελά που μαθαίναμε νέα μια που η ΕΡΤ ήταν απούσα προφανώς πλέον εσκεμμένα…. τον Κυριάκο Κοσμίδη που μας ετοίμασε για τον Ελληνικό τελικό, τον Στέλιο Φωτιάδη μεγάλη η τιμή παραγωγέ…, την Ζωή Τηγανούρια, Τον Φάνη Κασιμάτη, τονΚώστα Γοντικάκη, τον Ηλία Μαυρίκη, τον ενδυματολόγο μας Χρήστο Ανστόπουλο, τον Νίκο Αποστολόπουλο που μας έντυσε και την ΜΑΤ Fashion που έντυσε τα κορίτσια μας.

Κατανοούμε ότι όταν η ΕΡΤ ζήτησε Ελληνικό ηχόχρωμα μάλλον δεν το εννοούσε από ότι ακούμε τελικά και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά στην φίλη μας Αρετή Κετιμέ καλή συνέχεια ότι και αν κάνει σίγουρα ήταν η αφορμή για να συμμετέχουμε σκεφτήκαμε πόσο όμορφη θα ήταν η διαδικασία… όμως καλλιτεχνικά όνειρα μακριά από τα σχέδια της ΕΡΤ…. προφανώς κάποια εταιρία είχε την πληροφόρηση πως να κινηθεί, η ΕΡΤ φυσικά δεν έχει ακόμη μιλήσει απούσα όπως τόσους μήνες συνηθίζει να είναι ευχόμαστε να απαντήσει κάποτε και αλήθεια η «ανάθεση» δεν είναι κακή αλλά ας το έλεγαν μην κουράζουμε τόσους συνεργάτες!».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook