Follow us

Έξαλλος ο Στάνκογλου με τον Μωραΐτη μετά την αποχώρηση από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος: "Είσαι ψεύτης"

Η εταιρεία παραγωγής διαψεύδει τον Κωνσταντίνο Μωραΐτη και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στάνκογλου - Μωραΐτης

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Στάνκογλου προκάλεσε η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μωραΐτη με την οποία ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την παράσταση "Οιδίπους Τύραννος", αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της παραγωγής.

"Θα ήθελα επίσημα να σας ενημερώσω ότι έχω αποχωρήσει από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος εδώ και 10 μέρες. Οι ηθοποιοί δεν είμαστε τσαντάκια αναλόγως με τους followers μας να πιάνουμε την ανάλογη θέση στη βιτρίνα. "Δεν είσαι τηλεοπτικός και δεν θα προσελκύσεις κόσμο, οπότε δεν θα σε συμπεριλάβουμε σε προωθητικό υλικό", μου είπε η παραγωγή. Όπως και πολλά άλλα που δεν θα ήθελα να αναφέρω" έγραψε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός στο Facebook.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να συγχαρούν τον ηθοποιό για την απόφασή του.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Γιάννης Στάνκογλου, που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, άφησε ένα σχόλιο κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, λέγοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης είναι "απλά ψεύτης" και πως το μόνο που ήθελε ήταν να είναι στην αφίσα.

Έξαλλος ο Στάνκογλου με τον Μωραΐτη μετά την αποχώρηση από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος: "Είσαι ψεύτης"

Αρκετοί ήταν και όσοι απάντησαν -διαδικτυακά πάντα- στον γνωστό ηθοποιό εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του.

Διαβάστε Επίσης

Τι απαντά η εταιρεία

Με ανακοίνωσή της η Εταιρεία Παραγωγής Θεατρικά Δρώμενα ΙΑΣΜΟΣ διέψευσε τον Κωνσταντίνο Μωραΐτη, λέγοντας ότι μπορεί να μην μπήκε στην αφίσα αλλά ήταν στην προωθητική φωτογραφία, μαζί με όλους τους ηθοποιούς, στο προωθητικό βίντεο και στο δελτίο Τύπου.

"Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αναφοράς από πλευράς της εταιρείας σε followers ή κάτι αντίστοιχο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μωραΐτης. Ουδέποτε, επίσης, αναφέρθηκε ο όρος "τηλεοπτικός”. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίον ο ίδιος δήλωσε ότι αποχωρεί ήταν η δυσαρέσκειά του από τη μη συμπερίληψη της φωτογραφίας του στην αφίσα της παράστασης", επισημαίνει η εταιρεία, η οποία προαναγγέλλει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Όλη η ανακοίνωση

Ο κ. Μωραΐτης δεν προσήλθε στην πρόβα και αποχώρησε αιφνιδίως από την παράσταση για τον μοναδικό λόγο, όπως ρητά ο ίδιος δήλωσε εις επήκοον συντελεστών της παράστασης, ότι δεν μπήκε η φωτογραφία του στην αφίσα.

Σκοπός της αφίσας και του εν γένει προωθητικού υλικού της παράστασης και κάθε έργου είναι, αυτονοήτως, η προώθηση της παράστασης και όχι η προσωπική προβολή εκάστου συντελεστή. Ρόλος της εταιρείας παραγωγής δεν είναι να εκτελεί "εντολές”. Οι αποφάσεις της εταιρείας παραγωγής λαμβάνονται αυτόνομα και πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την προώθηση της παράστασης στο κοινό.

Διευκρινίζουμε, πάντως, ότι η προβολή των συντελεστών της παράστασης έγινε, όπως πάντοτε, με βάση απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, ο κ. Μωραΐτης περιλαμβανόταν στην προωθητική φωτογραφία, μαζί με όλους τους ηθοποιούς -δεν εστάλη καμία ατομική φωτογραφία. Επίσης και στο προωθητικό βίντεο, όπου είχε, όπως όλοι οι ρόλοι, ικανό και ισότιμο χρόνο προβολής. Αντίστοιχα, και στο δελτίο Τύπου αναγραφόταν κανονικά στη διανομή με το όνομα του ρόλου του.

Επομένως, δεν τίθεται θέμα μη συμπερίληψής του στην προώθηση της παράστασης, το οποίο, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογούσε τη συμπεριφορά του.
Ήδη σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Μωραΐτης επιχειρεί, με ανάρτησή του στο facebook, να διαστρεβλώσει πλήρως την αλήθεια.

Σε απάντηση των όσων αναληθώς δηλώνει, τονίζουμε ότι:

Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αναφοράς από πλευράς της εταιρείας σε followers ή κάτι αντίστοιχο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μωραΐτης.

Ουδέποτε, επίσης, αναφέρθηκε ο όρος "τηλεοπτικός”

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίον ο ίδιος δήλωσε ότι αποχωρεί ήταν η δυσαρέσκειά του από τη μη συμπερίληψη της φωτογραφίας του στην αφίσα της παράστασης.

Κάθε άλλος ισχυρισμός είναι αναληθής και επιτείνει την ευθύνη του και τη ζημία μας από την αιφνίδια αποχώρησή του.

Επειδή ουδέν ισχύει από τα όσα δημοσίως επικαλείται ο κ. Μωραΐτης, αλλά, αντιθέτως, αποχώρησε οικειοθελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα από την παράσταση, προς έκπληξη όλων, χωρίς καμία προσωπική διαφωνία αλλά για τον αποκλειστικό -και παντελώς αβάσιμο- λόγο ότι δεν ικανοποιήθηκε η επιθυμία της προσωπικής του προβολής σε βάρος του συνόλου των συντελεστών και της ομαλής διεξαγωγής των προβών, διακινδυνεύοντας την ομαλή πορεία των δοκιμών και της παράστασης, δηλώνουμε ότι η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της για την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης, τόσο ως προς την αιφνίδια αποχώρηση του κ. Μωραΐτη, όσο και ως προς τη διάδοση αναληθών γεγονότων ως προς τον δήθεν λόγο αποχώρησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2023 | 19:55

Eξαλλη η Σίσσυ Χρηστίδου: Η απάντηση για το αν είναι ζευγάρι με τον Στάνκογλου - "Να το λήξουμε παιδιά..."

Η συζήτηση που αναγκάστηκε να κάνει με τα παιδιά της και η αναφορά της Σίσσυς Χρηστίδου στα ΜΜΕ.

05 Δεκ 2023 | 18:00

Φαίη Σκορδά: "Έχω ακούσει για Στάνκογλου - Χρηστίδου από τις αρχές της σεζόν, να πω ψέματα;"

Η Φαίη Σκορδά αποκάλυψε πως και η ίδια γνώριζε εδώ και μήνες το συγκεκριμένο θέμα

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ 05 Δεκ 2023 | 17:47

Άννα Φόνσου για την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια: Δεν θέλω οι ομοφυλόφιλοι να κάνουν παιδιά [βίντεο]

"Δεν με ενδιαφέρει εάν παντρευτούν ή κάνουν τελετή", ανέφερε η Άννα Φόνσου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ... 05 Δεκ 2023 | 17:40

Γιάννης Στάνκογλου: Η διπλή διάψευση για τη σχέση του με την παρουσιάστρια

Η διπλή διάψευση του Γιάννη Στάνκογλου και η σχέση που όλοι ήξεραν στα πρωινάδικα, αλλά δεν μιλούσαν...

05 Δεκ 2023 | 11:44

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον Γιάννη Στάνκογλου μετά το τηλεφώνημα που της έκανε

Συγγνώμη από τον Γιάννη Στάνκογλου ζήτησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, αποκαλύπτοντας την επικοινωνία που είχε μαζί του για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ 05 Δεκ 2023 | 10:48

Ο Νίκολας Κέιτζ εξηγεί γιατί θέλει να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο μετά από 45 χρόνια και 100 ταινίες

Το όνειρο του Νίκολας Κέιτζ είναι να αποχωρήσει από τον κινηματογράφο με μία "κορυφαία στιγμή".

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ 05 Δεκ 2023 | 08:47

Γιάννης Στάνκογλου: Το... ποδαρικό, η αγκαλιά στην Επίδαυρο και η απάντησή του

Δίνουν και παίρνουν από χθες οι φήμες, που θέλουν τον Γιάννη Στάνκογλου να είναι ζευγάρι με γνωστη παρουσιαστρια.

ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ 05 Δεκ 2023 | 07:21

Ο Γιάννης Στάνκογλου αποκαλύπτει τον έρωτα της ζωής του, μετά τις φήμες για σχέση με παρουσιάστρια

Με μια ανάρτηση όλο νόημα, απάντησε ο Γιάννης Στάνκογλου στις φήμες που τον θέλουν να έχει σχέση με πασίγνωστη παρουσιάστρια.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 04 Δεκ 2023 | 14:59

Η νέα σύντροφος του Γιάννη Στάνκογλου είναι από τη showbiz - "Θα τρέχουν οι παπαράτσι"

Ο Γιάννης Στάνκογλου έχει νέα σύντροφο και είναι από τον χώρο της showbiz.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 30 Νοε 2023 | 17:15

Πέθανε στα 68 του χρόνια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντιν Σάλιβαν - Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη

Ο Σάλιβαν ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Jimmy Corkhill στη σαπουνόπερα "Brookside" του Channel 4 μεταξύ 1986 και 2003.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ 30 Νοε 2023 | 13:47
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ 30 Νοε 2023 | 09:48

Αποκλειστικό: Μία Ελληνίδα στα Pinewood Studios και στο market του φεστιβάλ των Καννών με όχημα την ταινία της

Η διεθνής Ελληνίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Βασιλική Βλάχου μιλά αποκλειστικά στο TheTOC για την πορεία από το Θέατρο Τέχνης στο να γράφει και να πρωταγωνιστεί σήμερα σε μεγάλου μήκους ταινία βρετανικής παραγωγής στο Λονδίνο.

ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΕΝΑ ΜΕ SLEEPING BAG 28 Νοε 2023 | 13:42

Γιάννης Στάνκογλου: Ανέβηκα από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να δω την κοπέλα και την έπιασα να με απατά

"Από Αθήνα πήγα Θεσσαλονίκη και τη βρήκα με άλλον σε ραντεβού", αποκάλυψε ο Γιάννης Στάνκογλου.