Φιλιππίδης για Ρουβά: Με τι προσόντα κύριε;

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παίρνει θέση στο ζήτημα των δηλώσεων που είχε κάνει η Χρυσούλα Διαβάτη για τη βράβευση του Σάκη Ρουβά στα βραβεία Κουν

filippidis-gia-rouba-me-ti-prosonta-kurie
SHARE THIS
0
SHARES

Στην εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή στο Mega ήταν καλεσμένος σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα των δηλώσεων που είχε κάνει η Χρυσούλα Διαβάτη, αντιδρώντας στη βράβευση του Σάκη Ρουβά -για την ερμηνεία του σε αρχαία τραγωδία- στα βραβεία Κουν.

Ο δημοφιλής ηθοποιός υποστήριξε τη Χρυσούλα Διαβάτη τονίζοντας ότι καλά έκανε και αντέδρασε. «Έχω την εντύπωση ότι πολλοί συνάδελφοί μας θα ήθελαν να αντιδράσουν αλλά δεν το έκαναν» είπε και συνέχισε: «Πολλοί συνάδελφοί μας το χειρίστηκαν πολύ δημοσιοσχετίστικα, ενώ ξέρω πάρα πολύ καλά ότι από πίσω έλεγαν να αγιάσει το στόμα της και πολύ σωστά μίλησε και καλά είπε».

Διευκρίνισε βέβαια ότι δεν είναι εναντίον του Ρουβά, αλλά το αρχαίο θέατρο, πέρα από ψυχή απαιτεί κι άλλα προσόντα όπως παιδεία και τεχνική: «Εξέλιξη δεν είναι "πάω κάνω κάτι και εξελίσσομαι". Πας σε μια σχολή, περνάς τρία χρόνια, περνάς από χορό, κάνεις μικρούς ρόλους, πρέπει να υπάρξει μια πορεία, να περάσεις στάδια. Εγώ δεν είμαι εναντίον του, βεβαίως με ψυχή το κάνει, αλλά εσύ το κάνεις χωρίς ψυχή; Με φαντάζεσαι να μπω σε ένα χειρουργείο και να πω ήρθα να χειρουργήσω; Με τι προσόντα κύριε; Όλα αυτά γίνονται επειδή στο θέατρο δεν πεθαίνει κανείς. Δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις το αρχαίο δράμα χωρίς γνώση και παιδεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook