Follow us

Finding True North: Οι leaders της ελληνικής επιχειρηματικότητας μιλούν στο πιο ενδιαφέρον podcast και αποκαλύπτουν τα μυστικά που τους οδήγησαν στην κορυφή

"Η καλή κρίση έρχεται από την εμπειρία σου, αλλά η εμπειρία σου έρχεται από την κακή κρίση"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τι θα ρωτούσατε έναν επιχειρηματία ο οποίος άφησε την ασφάλεια μιας μισθωτής εργασίας και αποφάσισε να τολμήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον επιχειρηματικό στίβο και πέτυχε; Έναν άνθρωπο που έχει πολλά να πει για τη διαδρομή του, τα πρώτα του βήματα, τις δυσκολίες και τα λάθη του που τον οδήγησαν στην επιτυχία...

Μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις ανακαλύψαμε στο podcast Finding True North, όπου οι leaders της ελληνικής επιχειρηματικότητας μιλούν με ειλικρίνεια στον πρώην πρόεδρο του Entrepreneur’s Organization Greece, Ανδρέα Κωνσταντίνου για τις αξίες, τις αρχές, και τις επιρροές που τους οδήγησαν στην κορυφή.

O Enterpreneurs’ Organization είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 15.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε 61 χώρες που ιδρύθηκε το 1987 και δίνει τη δυνατότητα σε κορυφαίους επιχειρηματίες να μάθουν και να αναπτυχθούν μέσα από την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, οδηγώντας τους σε μεγαλύτερες επιτυχίες σε επιχειρηματικό και προσωπικό επίπεδο.

Σε αυτή την πρωτοποριακή σειρά podcast που δημιούργησε, οι επικεφαλής μερικών εκ των πιο επιτυχημένων ελληνικών επιχειρήσεων μοιράζονται μαζί μας χρήσιμες πληροφορίες, tips και μαθήματα ζωής όχι μόνο για τη δουλειά, αλλά και για την προσωπική ζωή τους.

Finding True North: Οι leaders της ελληνικής επιχειρηματικότητας μιλούν στο πιο ενδιαφέρον podcast και αποκαλύπτουν τα μυστικά που τους οδήγησαν στην κορυφή
Ανδρέας Κωνσταντίνου, πρώην πρόεδρος του Entrepreneur’s Organization Greece

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη του podcast, η Στέλλα Κάσδαγλη, μαμά δύο κοριτσιών, συγγραφέας 8 βιβλιών και συνιδρύτρια του Women on Top μιλά για το ταξίδι της και τις δυσκολίες που συνάντησε στον δρόμο της. "Όταν έφυγα από το Cosmopolitan, αυτό που με σόκαρε πιο πολύ είναι ότι ως αυτοαπασχολούμενη πια δεν έχεις να κατηγορήσεις κανέναν. Δεν έχεις να ρίξεις το φταίξιμο σε κανέναν. Δεν μπορεί να φταίει ούτε ο συνάδελφός σου, δεν μπορεί να φταίει ούτε το αφεντικό σου, ούτε ο εργοδότης, δεν μπορεί να φταίει κανένας από όλους αυτούς. Αυτό είναι μια ευθύνη που δεν είναι όλοι οι άνθρωποι διατεθειμένοι να αναλάβουν. Έχει πολλή μοναξιά πολλές φορές αν δε βρεις τη σωστή κοινότητα και το σωστό οικοσύστημα να σε υποστηρίξει, και ταυτόχρονα χρειάζεται να μπορείς να μαθαίνεις και να αλλάζεις γνώμη κάθε μέρα. Εγώ όσα πράγματα έχω μάθει τα τελευταία 9 χρόνια της ζωής μου που είμαι αυτοαπασχολούμενη δεν τα είχα μάθει σε όλη την προηγούμενη" αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος, partner του Marathon Ventures εξιστορεί την πορεία του (η μάλλον τις περιπέτειες του) από developer σε Venture Capitalist, και τι σημαίνει να είσαι entrepreneur στην Ελλάδα σήμερα: "Επι Bugsense είχαμε ένα interim CEO για μια περίοδο που ήταν έλληνο-αμερικανός και είχε δουλέψει στην καλή εταιρεία, αλλά προφανώς δεν είχε τα ίδια incentives με μας οπότε δεν πολυ νοιάστηκε και στο τέλος μας παράτησε με 20.000 στην τράπεζα… Και έπρεπε τώρα με 20.000, ενώ δεν έβγαζα ούτε μήνα payroll, να γυρίσω την εταιρεία…Τότε ήμουν στην Αμερική και εμενα σε ένα μοτέλ με τρύπια σεντόνια από τσιγάρα" αναφέρει μιλώντας για την περιπέτεια που έζησε.

Ο Χρήστος Αλεφάντης, δημοσιογράφος και ιδρυτής του περιοδικού δρόμου Σχεδία, αφηγείται την ιστορία του ως μετανάστης από την Αυστραλία, το όραμά του να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα και την επιμονή του να δημιουργήσει ένα ποιοτικό περιοδικό, με ευαισθησία και κοινωνική ενσυναίσθηση, τονίζοντας ότι "έφαγε άπειρες πόρτες μέχρι να βρει χρηματοδότηση για να ξεκινήσει η Σχεδία”, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει σε αυτή την προσπάθεια, που βοηθά άστεγους και κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Χρήστος Αλεφάντης,
Χρήστος Αλεφάντης, , δημοσιογράφος και ιδρυτής του περιοδικού δρόμου Σχεδία

Σε άλλο επεισόδιο του Finding True North, ακούσαμε τον Markus Stolz, ένα Γερμανό επιχειρηματία που μετακόμισε στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90, να εξιστορεί πώς ξεκίνησε μια επιχείρηση εξαγωγής κρασιού: Έστειλε 100 επιστολές σε πελάτες και έλαβε μόλις 3 απαντήσεις (όλες απορρίψεις) ωστόσο με όπλο του την υπομονή και τη διπλωματία δημιούργησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση εξαγωγής κρασιού. "Σίγουρα, έχω πάρει λανθασμένες αποφάσεις, και μάλλον το κάνω ακόμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίρνεις τη σωστή απόφαση κάθε φορά. Είναι λάθος να σκέφτεσαι "αν το είχα κάνει διαφορετικά τότε, ίσως..." Προτιμώ να σκέφτομαι την κατάσταση, να εντοπίζω τι οδήγησε στην λάθος απόφαση και να μαθαίνω από αυτήν" τονίζει στη συνέντευξή του στον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Ακόμα ακούσαμε με ενδιαφέρον τον Frank Μαούνη, συνιδρυτή και co-CEO του Papaki, να μιλάει για την παιδική του ηλικία, τι τον οδήγησε να φτιάξει το papaki.gr, τις τεχνολογίες που τον γοητεύουν, τον τρόπο διοίκησής του, για το πως γίνεται μια τεχνολογία ευρέως γνωστή, την μυστική του "δύναμη”, και τη δύναμη του compounding effect που ο Αινστάιν αποκάλεσε την μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος. "Η καλή κρίση έρχεται από την εμπειρία σου, αλλά η εμπειρία σου έρχεται από την κακή κρίση” τονίζει προσθέτοντας ότι "πρέπει να αφήσεις την ομάδα σου να κάνει λάθη αν θέλεις να έχεις μια έμπειρη ομάδα. Χρειάζεται δύναμη για να μπορείς να αφήσεις έναν άνθρωπο να μάθει μέσα από τα λάθη του” τονίζει μεταξύ άλλων.

Τα επεισόδια της σειράς Finding True North κυκλοφορούν τακτικά με νέες ιστορίες δραστήριων επιχειρηματιών και μπορείτε να τα βρείτε σε όλες τις υπηρεσίες podcast όπως το Spotify και η Apple.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΚΛΙΜΑ ΑΡΜΟΝΙΑΣ» 11 Μαϊ 2024 | 20:40

Συνέντευξη Ερντογάν πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Τι λέει για υφαλοκρηπίδα και θαλάσσια πάρκα -Το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Ερντογάν στην "Καθημερινή" - Ποια θεωρεί τη χειρότερη και ποια την καλύτερη στιγμή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Πώς θα φιλοξενήσει τον Κ. Μητσοτάκη

10 Μαϊ 2024 | 14:27

Χρίστος Δήμας: ο Υφυπουργός Πολιτισμού μιλά για τη "Δημιουργική Ελλάδα", το Ακροπόλ και τα όσα αλλάζει το νομοσχέδιο για τον σύγχρονο πολιτισμό

Στην πρώτη του εφ όλης της ύλης συνέντευξη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού μιλά για την πρόκληση του να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού

30 Απρ 2024 | 17:17

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης και το zero food waste

Λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

ΣΤΙΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Απρ 2024 | 13:36

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Η κομψή εμφάνιση με 3 piece suit και nude γόβες στο Ευρωκοινοβούλιο

Το κοστούμι τριών τεμαχίων σε απόχρωση του γαλάζιου και οι ψηλοτάκουνες nude γόβες που συνδύασε άψογα με το cropped παντελόνι της.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Απρ 2024 | 13:19

Μαρινάκης: Επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη προφυλάχθηκαν τα σύνορα αποτελεσματικά - "Εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ θαύματα"

"Να θυμίσουμε ότι επί των ημερών του Κ. Μητσοτάκη προφυλάχθηκαν τα σύνορα αποτελεσματικά χωρίς κορώνες πατριωτισμού", σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 16 Μαϊ 2024 | 12:06

Το glam look της Αναστασίας Πατέρα: Τα διαμαντένια κοσμήματα που συνδύασε με το μάξι δαντελένιο φόρεμά της

Η κόρη του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα είναι μια μελαχρινή πανέμορφη κοπέλα με αναλογίες μοντέλου που έχει κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

16 Μαϊ 2024 | 12:06

Διαζύγιο για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ; "Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει"

Πηγή κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψε ότι πρακτικά έχουν ήδη χωρίσει.

Η GIRLY ΟΛΟΣΩΜΗ ΦΟΡΜΑ 16 Μαϊ 2024 | 11:13

Μαρία Ηλιάκη: Στη Γλυφάδα με ροζ denim jumpsuit - Ο ιδανικός τρόπος που συνδύασε την πρωινή φόρμα της για μια βραδινή έξοδο

Η girly ολόσωμη φόρμα της Μαρίας Ηλιάκη είναι πρωινή αλλά εκείνη την συνδύασε με τρόπο που θα μπορούσε να φορεθεί και σε βραδινή έξοδο.

16 Μαϊ 2024 | 11:13

Η Κατρίνα Τσάνταλη στο πιο τρυφερό στιγμιότυπο με τον γιο της και τον Ανδρέα Βούλγαρη

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα οικογένειας, η Κατρίνα Τσάνταλη μας έδειξε τον γιο της

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 16 Μαϊ 2024 | 10:45

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Η βραδινή έξοδος χωρίς μακιγιάζ - Έδειξε το πρόσωπό της όπως είναι

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν δίστασε να πάει στα μπουζούκια χωρίς μακιγιάζ και εντυπωσίασε με την απλότητά της.

"ΕΚΕΙ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ" 16 Μαϊ 2024 | 10:25

Ο Παντελής Τουτουντζής παντρεύεται τον σύντροφό του: "Θα παντρευτούμε το καλοκαίρι ξυπόλητοι σε παραλία στα Μάταλα"

Γάμο στην Κρήτη ετοιμάζει ο make up artist Παντελής Τουτουντζής με το σύντροφό του Νάσο: "Εκεί βαφτίσαμε και τα παιδιά μας".

16 Μαϊ 2024 | 10:16

Η Demy απαντά πρώτη φορά στα δημοσιεύματα περί εγκυμοσύνης

Κάποιες φωτογραφίες που δημοσίευσε η Demy πριν μερικές ημέρες στο Instagram πυροδότησαν τις φήμες ότι είναι έγκυος

ΤΟ ΧΡΥΣΟ SLIP DRESS ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΙΣΙΜΟ 16 Μαϊ 2024 | 10:16

Στις Κάννες με glam look η Δούκισσα Νομικού: Σαν κορίτσι του James Bond με ολόχρυσο slip dress με τεράστιο σκίσιμο

Το glam look της Δούκισσας Νομικού στις Κάννες - Το χρυσό slip dress με το τεράστιο σκίσιμο που αποκάλυψε το γραμμωμένο πόδι της.