«Φοράω Extra Large και είμαι καλά»

«Οχι στα τυποποιημένα μοντέλα» - Το ντοκιμαντέρ «A Perfect 14» εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των υπερμεγεθών μοντέλων και την προσπάθειά τους να αλλάξουν τη μόδα και τα κοινωνικά πρότυπα

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το ντοκιμαντέρ «A Perfect 14» (δείτε το τρέιλερ στο τέλος του κειμένου) εκθέτει έναν κόσμο για τον οποίο οι άνθρωποι ξέρουν ελάχιστα, έναν κόσμο με γυναίκες που αγωνίζονται ενάντια στις παραδόσεις και τα παρωχημένα πρότυπα, αποκαλύπτοντας την γυναικεία ομορφιά μέσα από τη διαφορετικότητα. Εναν κόσμο μοντέλων που εκπροσωπούν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που είναι παραμελημένη και ξεχασμένη εδώ και χρόνια από τη βιομηχανία της μόδας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αυτή η ταινία ακολουθεί τις διαδρομές τριών υπερμεγεθών μοντέλων, που παλεύουν ενάντια στη διαστρεβλωμένη αντίληψη της εικόνας του γυναικείου σώματος που είναι ριζωμένη στα μυαλά των ανθρώπων.

Γυναίκες μοιράζονται προσωπικές τους εμπειρίες, τις προκλήσεις και τις επιτυχίες τους, στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τα πρότυπα της ομορφιάς. Γιατί δεν είναι απλώς πετυχημένα μοντέλα, η κάθε μία από αυτές έχει ιδιαίτερη πορεία και την μοιράζεται με τον κόσμο:

Η Elly Mayday είναι ένα από τα πιο πετυχημένα υπερμεγέθη μοντέλα στον κόσμο και είναι από τον Καναδά.

Elly Mayday

Στα 25 της χρόνια ανακάλυψε ότι έχει μια ασυνήθιστη μορφή καρκίνου των ωοθηκών αλλά εξακολουθεί να εργάζεται ως μοντέλο, παρά την ταχεία απώλεια βάρους και μαλλιών λόγω της ασθένειάς της.

H Elly Mayday αυτή την περίοδο παλεύει με τον καρκίνο

Αυτή την περίοδο, η αρρώστια της την κρατά μακριά από την κατάκτηση του ονείρου της: Να υπογράψει συμβόλαιο με ένα από τα μεγάλα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων στη Νέα Υόρκη.

Με πάνω από εκατό χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Elly έχει γίνει πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εικόνα τους σε καθημερινή βάση.

Η Laura Wells είναι ένα διεθνές σουπερμόντελ από την Αυστραλία, η οποία ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» από το περιοδικό «Plus Model». Αρχικά είχε αρνηθεί να γίνει μοντέλο γιατί είχε αμφιβολίες για το σώμα της που δεν έμοιαζε με τα «κανονικά»μοντέλα.

Laura Wells

Σήμερα είναι πρέσβειρα της Greenpeace και του Ίδρυματος Καρκίνου του Μαστού του Σίδνεϊ και είναι θερμή υποστηρίκτρια μιας υγιούς εικόνας του γυναικείου σώματος. Χρησιμοποιώντας το πτυχίο της, στόχος της είναι να ξεκινήσει μια καριέρα στην τηλεόραση, προκειμένου να εκπαιδεύσει το κοινό για περιβαλλοντικά θέματα.

Η Kerosene Deluxe είναι ένα θρυλικό ευρωπαϊκό μοντέλο με καριέρα που περιλαμβάνει αμέτρητες εμφανίσεις σε περιοδικά μόδας σε όλο τον κόσμο. Η τραυματική παιδική της ηλικία τροφοδότησε το πάθος της κατά της διαπόμπευσης και του εκφοβισμού των παχουλών ανθρώπων.

Kerosene Deluxe

Τώρα η Kerosene στέκεται στο πλευρό γυναικών που αγωνίζονται για την εικόνα του σώματός τους σε μια στήλη συμβουλών στο γυναικείο περιοδικό Missy/Ink Magazine.

Δείτε και τις τρεις αυτές γυναίκες στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «A Perfect 14»:

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook