Follow us

Forbes: Αυτές είναι οι 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Η έκτη ετήσια λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες επιχειρηματίες, στελέχη και καλλιτέχνιδες της Αμερικής

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ριάνα κατά Τραμπ: Το πλέον ψυχικά ασθενές άτομο στις ΗΠΑ

Οι γυναίκες διεκδικούν ολοένα και πιο ενεργό ρόλο στο επιχειρείν, όπως καταδεικνύει και η έκτη ετήσια λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες επιχειρηματίες, στελέχη και καλλιτέχνιδες της Αμερικής, που φέτος περιλαμβάνει συνολικά 100 παρουσίες από 80 που ήταν το προηγούμενο έτος.

Οι πρωτοπόρες αυτές γυναίκες, με συνδυαστική περιουσία 90 δισ. δολαρίων, δημιούργησαν τις δικές τους εταιρείες ή βοήθησαν τις επιχειρήσεις που διευθύνουν να επεκταθούν, ενώ κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε κάθε τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας, από την κατασκευή πυραύλων και σνόουμπορντ έως την ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19.

Η πανδημία του κορονοϊού, μάλιστα, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για ορισμένες εξ αυτών, όπως η οικονομική διευθύντρια της Zoom Video Communications, Kelly Steckelberg, που έκανε φέτος το ντεμπούτο της στη λίστα του Forbes, καθώς η στροφή προς την τηλεργασία βοήθησε τις μετοχές της εταιρείας της να τετραπλασιαστούν κατά τη διάρκεια του 2020. Κάποιες άλλες ωστόσο, όπως η βασίλισσα των καλλυντικών Anastasia Soare και οι συνιδρυτές της εταιρείας δερματολογικών προϊόντων Rodan + Fields, ήταν λιγότερο τυχερές, καθώς η καραντίνα λόγω της πανδημίας έπληξε τις πωλήσεις ορισμένων brands ομορφιάς.

Τα "σκήπτρα” για τρίτη διαδοχική χρονιά διατηρεί η Diane Hendricks, εκ των ιδρυτών της εταιρείας εμπορίας σκεπών ABC Supply, η οποία βοήθησε την εταιρεία της να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις εμπορίας σκεπών, ειδών τοιχοποιίας και κουφωμάτων στις ΗΠΑ. Η Hendricks κράτησε τον τίτλο της, καθώς είδε την περιουσία της να φτάνει τα 8 δισ. δολάρια, από 7 δισ. δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

Forbes: Αυτές είναι οι 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Στο Νο2 της λίστα βρίσκεται η Judy Faulkner, που ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού ιατρικών αρχείων Epic, το 1979, ανεβαίνοντας δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι, καθώς κατάφερε να αυξήσει την περιουσία της κατά 1,9 δισ. δολάρια, στα 5,5 δισ. δολάρια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η φετινή λίστα περιλαμβάνει γυναίκες κάθε ηλικίας, με νεότερη σε ηλικία συμμετέχουσα τη Kylie Jenner (23 ετών) και μεγαλυτερη την ισχυρή γυναίκα των βιοεπιστημών Alice Schwartz (94 ετών). Προέρχονται δε από κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πλειονότητά τους ωστόσο να διαμένει στην Καλιφόρνια.

Όσον αφορά το μοντέλο κατάρτισης της λίστας, το Forbes υπολόγισε τις περιουσίες τους με βάση τις τιμές των μετοχών των επιχειρήσεών τους της 11ης Σεπτεμβρίου 2020.

Το top-10

100 πλουσιοτερες γυναικες

Νεοεισερχόμενες και αξιοσημείωτες παρουσίες

Rihanna
Καθαρή περιουσία: 600 εκατ. δολάρια
Πηγή: Καλλυντικά, Μουσική

Η σειρά καλλυντικών της Rihanna, Fenty Beauty, την οποία έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον οίκο LVMH, αναδείχθηκε σε ένα ακόμα "χιτ” της δημοφιλούς τραγουδίστριας. Το Forbes εκτιμά ότι η σειρά πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 600 εκατ. δολαρίων το 2019. Η δε σειρά εσωρούχων της Savage x Fenty, την οποία λάνσαρε από κοινού με την Techstyle Fashion Company, σύμφωνα με δημοσιεύματα συγκέντρωσε πέρυσι 50 εκατ. δολάρια από επενδυτές. Εν τω μεταξύ, το Ίδρυμα Clara Lionel που δημιούργησε, στο όνομα των παπούδων της, συγκέντρωσε 22,5 εκατ. δολάρια βοήθειας για τους πληγέντες της πανδημίας.

Whitney Wolfe Herd
Καθαρή περιουσία: 575 εκατ. δολάρια
Πηγή: Εφαρμογή γνωριμιών

Η Whitney ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών Bumble (πρώην MagicLab) τον Νοέμβριο του 2019, αφότου η Blackstone εξαγόρασε το ποσοστό του προηγούμενου ιδιοκτήτη, του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Andrey Andreev, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 3 δισ. δολάρια. H Bumble, που ξεχωρίζει καθώς δίνει στις γυναίκες τον πρώτο ρόλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος.

Donna Carpenter
Καθαρή περιουσία: 530 εκατ. δολάρια
Πηγή: Σνόουμπορντς

Η Carpenter ίδρυσε τον γίγαντα εξοπλισμού και ένδυσης σνόουμπορντ Burton μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της, Jake Burton Carpenter (απεβίωσε το 2019). Η Burton, που ιδρύθηκε το 1977, αποτελεί τη "μητέρα” του σύγχρονου σνόουμπορτ, ενώ μετέτρεψε το μέχρι τότε χόμπι σε ένα δημοφιλές άθλημα. Η Carpenter κατέχει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (με εκτιμώμενα έσοδα 300 εκατ. δολαρίων), ενώ διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος από το 2016 έως τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε αποχώρησε από τα καθήκοντά της αναλαμβάνοντας τη θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Gwynne Shotwell
Καθαρή περιουσία: 290 εκατ. δολαρίων
Πηγή: SpaceX

Η Shotwell κατέχει τη θέση της προέδρου και της διευθύντριας λειτουργίας της εταιρείας εμπορικών διαστημικών πτήσεων SpaceX του Elon Musk. Φέτος, η SpaceX έθεσε σε λειτουργία περίπου 600 δορυφόρους που σχετίζονται με το σχέδιό της για παροχή δορυφορικού internet, Starlink, ενώ μετέφερε επίσης δύο αστροναύτες της NASA στον διεθνή διαστημικό σταθμό τον Μάιο, κινήσεις που της εξασφάλισαν επιπλέον χρηματοδότηση 1,9 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 46 δισ. δολάρια. Το Forbes εκτιμά ότι η Shotwell κατέχει ποσοστό κάτι λιγότερο από το 1% της εταιρείας.

Kelly Steckelberg
Καθαρή περιουσία: 255 εκατ. δολάρια
Πηγή: Zoom

Για δύο δεκαετίες εργάστηκε σε χρηματοοικονομικές θέσεις σε εταιρείες όπως η Webex της Cisco και η εφαρμογή γνωριμιών Zoosk πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Zoom Video Communications ως οικονομική διευθύντρια στα τέλη του 2017, εγκαίρως ώστε να προετοιμάσει την Αρχική Δημόσια Προσφορά της εταιρείας που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2019. Η μετοχή της εταιρείας έχει εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακολουθώντας την αύξηση των χρηστών του Zoom. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από τα δικαιώματα αγοράς μετοχών της Zoom που κατέχει.

Kris Jenner
Καθαρή περιουσία: 190 εκατ. δολάρια
Πηγή: Καλλυντικά

Αποτελεί τον "εγκέφαλο” πίσω από τις επιχειρηματικές προσπάθειες των θυγατέρων της. Λαμβάνει το 10% των εσόδων που έχει η οικογένεια Kardashian-Jenner, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων των προσοδοφόρων συμφωνιών που έχουν συνάψει η Kim Kardashian West και Kylie Jenner, ενώ έχει απολαβές και από την παραγωγή και συμμετοχή στο τηλεοπτικό σόου "Καρντάσιανς”, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου έτους, μετά από 20 σεζόν.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2022 07 Αυγ 2022 | 08:29

Ενδοοικογενειακή βία - Τρομακτικοί αριθμοί: 28 περιστατικά την ημέρα και άλλα τόσα "κρυφά" [πίνακες]

Σχεδόν 28 δικογραφίες την ημέρα, σχηματίζονταν κατά μέσο όρο για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, απειλών και σωματικών βλαβών, τους πρώτους έξι μήνες του 2022.

ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ 06 Αυγ 2022 | 21:08

Τζο Μπάιντεν: Αρνητικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Παραμένει σε απομόνωση περιμένοντας το δεύτερο αρνητικό τεστ

Αρνητικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έπειτα από τις δύο διαδοχικές μολύνσεις του από Covid μέσα σε λίγες μέρες.

ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ 06 Αυγ 2022 | 08:47

ΗΠΑ - Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε φωτιά και βρήκε νεκρά τα παιδιά του και άλλους 8 συγγενείς

Ο πυροσβέστης βρήκε νεκρούς τον γιο και την κόρη του και άλλα οκτώ συγγενικά πρόσωπα στη φωτιά στην περιοχή Νέσκοπεκ της Πενσιλβάνιας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ 05 Αυγ 2022 | 12:45

Η πολιτική του ροζ ταγιέρ: Πώς η Νάνσι αντέγραψε τη Χίλαρι για να επιβάλλει την ατζέντα της απέναντι στο Πεκίνο

Από τη Χίλαρι του 1995 στη Νάνσι του 2022, το ροζ ταγιέρ είναι ένα σύμβολο ισχύος και χειραφέτησης.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΑΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 05 Αυγ 2022 | 10:07

ΗΠΑ: Κεραυνός έπεσε κοντά στον Λευκό Οίκο - Σε σοβαρή κατάσταση 4 άνθρωποι [βίντεο]

Οι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από κεραυνό που έπεσε κοντά στον Λευκό Οίκο, την ώρα που μια μεγάλη καταιγίδα σάρωνε την Ουάσινγκτον.

ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΓΟΥΕΡ 05 Αυγ 2022 | 09:47

Μαίνεται η διαμάχη Twitter - Ίλον Μασκ: Η εταιρία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ότι εξαπατήθηκε

H Twitter Inc απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ίλον Μασκ ότι εξαπατήθηκε υπογράφοντας μία συμφωνία για την εξαγορά της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ 05 Αυγ 2022 | 07:31

Κλιμακώνει την ένταση το Πεκίνο - Αυστηρό μήνυμα Πελόζι: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Κίνα να απομονώσει την Ταϊβάν

Η Νάνσι Πελόζι, που κάνει στην Ιαπωνία την πρώτη της επίσκεψη από το 2015, μετέβη στην Ταϊβάν την Τρίτη και την Τετάρτη, προκαλώντας την οργή της Κίνας.

ΝΕΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ 05 Αυγ 2022 | 07:03

Ευλογιά των πιθήκων: Οι ΗΠΑ κηρύσσουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία

Ο απολογισμός των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέρχεται πλέον σε 6.617, σύμφωνα τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC)

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 04 Αυγ 2022 | 22:00

Τζο Μπάιντεν: Γιατί είναι ξανά θετικός στον κορονοϊό μέσα σε λίγες ημέρες - Η σπάνια περίπτωση επανεμφάνισης του ιού

Πώς εξηγείται η επανάκαμψη του κορονοϊού στον Τζο Μπάιντεν και πώς συνδέεται με το αντιϊκό φάρμακο Paxlovid

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 04 Αυγ 2022 | 20:35

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών

Έντονη αντίδραση Μπάιντεν: "Απαράδεκτη η καταδίκη Γκράινερ, να απελευθερωθεί αμέσως" - Έφεση από την υπεράσπιση κατά της απόφασης

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΠΑ 04 Αυγ 2022 | 12:03

Επίδειξη ισχύος της Κίνας: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους γύρω από την Ταϊβάν [βίντεο]

Εξοργισμένη μετά την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, η Κίνα άρχισε ευρείας κλίμακας γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΝΑΛΥΤΕΣ 04 Αυγ 2022 | 09:09

Ταϊβάν: Γιατί η Πελόζι αποφάσισε να κάνει το ταξίδι παρά τις απειλές της Κίνας - Το Πεκίνο χτυπά τύμπανα πολέμου

Αναλυτές εξηγούν τι ώθησε την Πελόζι να λάβει την απόφαση να πάει στην Ταϊβάν ενώ η ίδια δίνει τη δική της εξήγηση γιατί η Κίνα κάνει "τόση φασαρία".

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 58 ΕΤΩΝ 04 Αυγ 2022 | 07:40

ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο η βουλευτής Τζάκι Γουαλόρσκι

Στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2013, η Τζάκι Γουαλόρσκι βρήκε τον θάνατο, σε ηλικία 58 ετών σε τροχαίο στην Ιντιάνα.