Forbes: Αυτές είναι οι 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Η έκτη ετήσια λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες επιχειρηματίες, στελέχη και καλλιτέχνιδες της Αμερικής

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ριάνα κατά Τραμπ: Το πλέον ψυχικά ασθενές άτομο στις ΗΠΑ

Οι γυναίκες διεκδικούν ολοένα και πιο ενεργό ρόλο στο επιχειρείν, όπως καταδεικνύει και η έκτη ετήσια λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες επιχειρηματίες, στελέχη και καλλιτέχνιδες της Αμερικής, που φέτος περιλαμβάνει συνολικά 100 παρουσίες από 80 που ήταν το προηγούμενο έτος.

Οι πρωτοπόρες αυτές γυναίκες, με συνδυαστική περιουσία 90 δισ. δολαρίων, δημιούργησαν τις δικές τους εταιρείες ή βοήθησαν τις επιχειρήσεις που διευθύνουν να επεκταθούν, ενώ κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε κάθε τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας, από την κατασκευή πυραύλων και σνόουμπορντ έως την ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19.

Η πανδημία του κορονοϊού, μάλιστα, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για ορισμένες εξ αυτών, όπως η οικονομική διευθύντρια της Zoom Video Communications, Kelly Steckelberg, που έκανε φέτος το ντεμπούτο της στη λίστα του Forbes, καθώς η στροφή προς την τηλεργασία βοήθησε τις μετοχές της εταιρείας της να τετραπλασιαστούν κατά τη διάρκεια του 2020. Κάποιες άλλες ωστόσο, όπως η βασίλισσα των καλλυντικών Anastasia Soare και οι συνιδρυτές της εταιρείας δερματολογικών προϊόντων Rodan + Fields, ήταν λιγότερο τυχερές, καθώς η καραντίνα λόγω της πανδημίας έπληξε τις πωλήσεις ορισμένων brands ομορφιάς.

Τα "σκήπτρα” για τρίτη διαδοχική χρονιά διατηρεί η Diane Hendricks, εκ των ιδρυτών της εταιρείας εμπορίας σκεπών ABC Supply, η οποία βοήθησε την εταιρεία της να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις εμπορίας σκεπών, ειδών τοιχοποιίας και κουφωμάτων στις ΗΠΑ. Η Hendricks κράτησε τον τίτλο της, καθώς είδε την περιουσία της να φτάνει τα 8 δισ. δολάρια, από 7 δισ. δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

Forbes: Αυτές είναι οι 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Στο Νο2 της λίστα βρίσκεται η Judy Faulkner, που ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού ιατρικών αρχείων Epic, το 1979, ανεβαίνοντας δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι, καθώς κατάφερε να αυξήσει την περιουσία της κατά 1,9 δισ. δολάρια, στα 5,5 δισ. δολάρια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η φετινή λίστα περιλαμβάνει γυναίκες κάθε ηλικίας, με νεότερη σε ηλικία συμμετέχουσα τη Kylie Jenner (23 ετών) και μεγαλυτερη την ισχυρή γυναίκα των βιοεπιστημών Alice Schwartz (94 ετών). Προέρχονται δε από κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πλειονότητά τους ωστόσο να διαμένει στην Καλιφόρνια.

Όσον αφορά το μοντέλο κατάρτισης της λίστας, το Forbes υπολόγισε τις περιουσίες τους με βάση τις τιμές των μετοχών των επιχειρήσεών τους της 11ης Σεπτεμβρίου 2020.

Το top-10

100 πλουσιοτερες γυναικες

Νεοεισερχόμενες και αξιοσημείωτες παρουσίες

Rihanna
Καθαρή περιουσία: 600 εκατ. δολάρια
Πηγή: Καλλυντικά, Μουσική

Η σειρά καλλυντικών της Rihanna, Fenty Beauty, την οποία έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον οίκο LVMH, αναδείχθηκε σε ένα ακόμα "χιτ” της δημοφιλούς τραγουδίστριας. Το Forbes εκτιμά ότι η σειρά πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 600 εκατ. δολαρίων το 2019. Η δε σειρά εσωρούχων της Savage x Fenty, την οποία λάνσαρε από κοινού με την Techstyle Fashion Company, σύμφωνα με δημοσιεύματα συγκέντρωσε πέρυσι 50 εκατ. δολάρια από επενδυτές. Εν τω μεταξύ, το Ίδρυμα Clara Lionel που δημιούργησε, στο όνομα των παπούδων της, συγκέντρωσε 22,5 εκατ. δολάρια βοήθειας για τους πληγέντες της πανδημίας.

Whitney Wolfe Herd
Καθαρή περιουσία: 575 εκατ. δολάρια
Πηγή: Εφαρμογή γνωριμιών

Η Whitney ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών Bumble (πρώην MagicLab) τον Νοέμβριο του 2019, αφότου η Blackstone εξαγόρασε το ποσοστό του προηγούμενου ιδιοκτήτη, του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Andrey Andreev, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 3 δισ. δολάρια. H Bumble, που ξεχωρίζει καθώς δίνει στις γυναίκες τον πρώτο ρόλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος.

Donna Carpenter
Καθαρή περιουσία: 530 εκατ. δολάρια
Πηγή: Σνόουμπορντς

Η Carpenter ίδρυσε τον γίγαντα εξοπλισμού και ένδυσης σνόουμπορντ Burton μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της, Jake Burton Carpenter (απεβίωσε το 2019). Η Burton, που ιδρύθηκε το 1977, αποτελεί τη "μητέρα” του σύγχρονου σνόουμπορτ, ενώ μετέτρεψε το μέχρι τότε χόμπι σε ένα δημοφιλές άθλημα. Η Carpenter κατέχει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (με εκτιμώμενα έσοδα 300 εκατ. δολαρίων), ενώ διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος από το 2016 έως τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε αποχώρησε από τα καθήκοντά της αναλαμβάνοντας τη θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Gwynne Shotwell
Καθαρή περιουσία: 290 εκατ. δολαρίων
Πηγή: SpaceX

Η Shotwell κατέχει τη θέση της προέδρου και της διευθύντριας λειτουργίας της εταιρείας εμπορικών διαστημικών πτήσεων SpaceX του Elon Musk. Φέτος, η SpaceX έθεσε σε λειτουργία περίπου 600 δορυφόρους που σχετίζονται με το σχέδιό της για παροχή δορυφορικού internet, Starlink, ενώ μετέφερε επίσης δύο αστροναύτες της NASA στον διεθνή διαστημικό σταθμό τον Μάιο, κινήσεις που της εξασφάλισαν επιπλέον χρηματοδότηση 1,9 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 46 δισ. δολάρια. Το Forbes εκτιμά ότι η Shotwell κατέχει ποσοστό κάτι λιγότερο από το 1% της εταιρείας.

Kelly Steckelberg
Καθαρή περιουσία: 255 εκατ. δολάρια
Πηγή: Zoom

Για δύο δεκαετίες εργάστηκε σε χρηματοοικονομικές θέσεις σε εταιρείες όπως η Webex της Cisco και η εφαρμογή γνωριμιών Zoosk πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Zoom Video Communications ως οικονομική διευθύντρια στα τέλη του 2017, εγκαίρως ώστε να προετοιμάσει την Αρχική Δημόσια Προσφορά της εταιρείας που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2019. Η μετοχή της εταιρείας έχει εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακολουθώντας την αύξηση των χρηστών του Zoom. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από τα δικαιώματα αγοράς μετοχών της Zoom που κατέχει.

Kris Jenner
Καθαρή περιουσία: 190 εκατ. δολάρια
Πηγή: Καλλυντικά

Αποτελεί τον "εγκέφαλο” πίσω από τις επιχειρηματικές προσπάθειες των θυγατέρων της. Λαμβάνει το 10% των εσόδων που έχει η οικογένεια Kardashian-Jenner, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων των προσοδοφόρων συμφωνιών που έχουν συνάψει η Kim Kardashian West και Kylie Jenner, ενώ έχει απολαβές και από την παραγωγή και συμμετοχή στο τηλεοπτικό σόου "Καρντάσιανς”, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου έτους, μετά από 20 σεζόν.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΠΕΡΑΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 04 Δεκ 2020 | 22:48

ΗΠΑ: Απίστευτο - Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου νίκησε τον κορονοϊό στα... 104 χρόνια του

Ο βετεράνος πολέμου Μέιτζορ Γούτεν γιόρτασε στο σπίτι του τα 104α γενέθλιά του, αφού κατάφερε και νίκησε τον κορονοϊό

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 04 Δεκ 2020 | 12:25

ΗΠΑ: Μεγάλη φωτιά στην Καλιφόρνια - Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Φλέγεται η Καλιφόρνια από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανότατα από γεννήτρια.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 04 Δεκ 2020 | 09:09

ΗΠΑ: Και ο Μπάιντεν θα εμβολιαστεί δημοσίως - Θα ζητήσει να φορούν όλοι μάσκες για τις 100 πρώτες μέρες της προεδρίας του

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ως πρόεδρος θα ζητήσει από τους πολίτες να φορούν μάσκα στα ομοσπονδιακά κτίρια και τα μέσα μεταφοράς.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 210.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 04 Δεκ 2020 | 07:46

ΗΠΑ: Απόλυτο ρεκόρ με πάνω από 2.900 θανάτους από κορονοϊό σε 24 ώρες

Οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με τρομακτική νέα έξαρση της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες, ξεπέρασαν δύο φορές το όριο των 200.000 κρουσμάτων.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 04 Δεκ 2020 | 07:37

Χαστούκι ΗΠΑ στην Τουρκία: Έρχονται άμεσες κυρώσεις για τους ρωσικούς S-400

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προβλέπει το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 04 Δεκ 2020 | 06:44

Μπάιντεν - ΗΠΑ: Να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού όταν ο Δρ. Φάουτσι ενημερώσει πως αυτό είναι ασφαλές και ότι θα το κάνει δημόσια.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΤΑ 20% ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΚΟΡ 03 Δεκ 2020 | 15:43

Η μακάβρια "κληρονομιά" Τραμπ: Σπάει κάθε ρεκόρ ο αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ - 3.157 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες

Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 3.157 θάνατοι στις ΗΠΑ. Αύξηση κατά 20% από το ρεκόρ που περασμένου Απριλίου.

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 03 Δεκ 2020 | 10:12

Κορονοϊός: Λίγοι οι θάνατοι για τους κάτω των 50 ετών στο β' κύμα

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να μην πλήττει ιδιαίτερα τους ανθρώπους κάτω των 50 ακόμα και στο δεύτερο κύμα πανδημίας.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ 03 Δεκ 2020 | 09:45

Καρδιά χωρίς σύνορα: Εβραίος γιατρός έδωσε μάχη να σωθεί ένας νεοναζί ασθενής

Συγκλονίζει εβραίος γιατρός στην Καλιφόρνια. Αποκάλυψε ότι περιέθαλψε με ζήλο ασθενή γεμάτο με ναζιστικά τατουάζ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΝΣ ΧΟΠΚΙΝΣ 03 Δεκ 2020 | 07:04

ΗΠΑ: Πάνω από 2.700 θάνατοι εξαιτίας κορονοϊού, πάνω από 195.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Σε επίπεδα Απριλίου οι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ 02 Δεκ 2020 | 16:36
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 02 Δεκ 2020 | 07:47

ΗΠΑ: Πάνω από 2.500 θάνατοι σε μια ημέρα λόγω κορονοϊού — Ο πιο βαρύς απολογισμός από τον Απρίλιο

Η προηγούμενη φορά που είχε ξεπεραστεί το επίπεδο των 2.562 θανάτων στις ΗΠΑ ήταν στα τέλη Απριλίου, στην κορύφωση του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας.

ΣΤΟ "BOOTH" ΤΟΥ OPEN 01 Δεκ 2020 | 21:49

Σοφία Μουτίδου: Ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής για τα δικαιώματα των γυναικών [Βίντεο]

Ενοχλημένη από την κριτική που δέχτηκε για όσα είπε για το ντύσιμο κάποιων γυναικών παρουσιάστηκε η Σοφία Μουτίδου