X

Γάμος Θεοδώρας: Βασιλιάδες, πρίγκιπες και μέλη του διεθνούς jet set στην Αθήνα - Αυτός θα εκπροσωπήσει τον βασιλιά Κάρολο

Θα δούμε Κέιτ και Γουίλιαμ στην Αθήνα; Αυτός θα είναι ο εκπρόσωπος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στον γάμο της Θεοδώρας.

Γράφει: TheToc team
EPA

Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της μικρότερης κόρης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Θεοδώρας και του αγαπημένου της Μάθιου Κουμάρ οι οποίοι θα παντρευτούν στη Μητρόπολη Αθηνών αυτό το Σάββατο 28/09.

Παρόλο που η ίδια ζει στην Καλιφόρνια και εργάζεται ως ηθοποιός σε σαπουνόπερα, η Θεοδώρα θα ζήσει το παραμύθι της πριγκίπισσας σε όλο του το μεγαλείο στον γάμο της στην Αθήνα.

Η ίδια μαζί με τον αρραβωνιαστικό της και τη μητέρα της επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για να πάρουν την ευχή του. Μάλιστα, αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο Ιερώνυμος θα πάντρευε το ζευγάρι, τέλικά δεν θα καταφέρει να παραστεί λόγω της επίσκεψής του στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δηλαδή στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ το μυστήριο θα τελέσει ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι από τις royal οικογένειες της Ευρώπης

Η άφιξη των υψηλών προσκεκλημένων του ζευγαριού θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, καθώς το απόγευμα της παραμονής του γάμου το ζευγάρι θα παραθέσει δείπνο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα όπου συνολικά θα παρευρεθούν 250 άτομα. Η απόφαση να δοθεί ο συγκεκριμένος χώρος για τη δεξίωση του ζεύγους προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο το γεύμα θα γίνει κανονικά.

Η μεγάλη ημέρα του Σαββάτου 28/09 θα δει την Αθήνα να γεμίζει με υψηλού προφίλ καλεσμένους και royals από όλη την Ευρώπη. Βασιλιάδες, πρίγκιπες αλλά και μέλη του διεθνούς jet set αναμένεται να δώσουν το "παρών" στον γάμο της Θεοδώρας.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας θα είναι παρούσα όπως και εκείνη της Ισπανίας, με τη βασίλισσα Σοφία, την αδελφή της Ειρήνη, τη Λετίσια και τον Φελίπε να δίνουν το παρών.

Όσο για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, φαίνεται ότι ούτε αυτή τη φορά δεν θα δούμε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη πλευρά της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναμένεται να παραστεί η πριγκίπισσα Άννα, η αδελφή του βασιλιά Κάρολου. Η ίδια είχε έρθει στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της και για την κηδεία του τέως στις 16/01/2023.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ που είναι βαφτισιμιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ο ίδιος έχει βαφτίσει τον γιο του Παύλου, δεν θα παραστεί στον γάμο καθώς τα ταξίδια του είναι περιορισμένα. "Δεν ταξιδεύει για τέτοιου είδους προσκλήσεις, έχει άλλες υποχρεώσεις" εξήγησε ο δημοσιογράφος Πάνος Βήττας.

Η γαμήλια τελετή και η δεξίωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη στις 17:30, ενώ οι περισσότεροι καλεσμένοι θα μείνουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία από όπου θα μεταφερθούν στην εκκλησία με ειδικά βαν.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο One&Only Aesthesis Hotel, το χλιδάτο χλιδάτο ξενοδοχείο της Γλυφάδας που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ιδιωτικές και δεν θα επιτραπεί σε κανένα μέλος του Τύπου να μπει στο εσωτερικό τους. Τόσο το δείπνο καλωσορίσματος την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όσο και ο γάμος. Κανένα μέλος του Τύπου δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει στο εσωτερικό του μουσείου, στον καθεδρικό ναό ή στον χώρο όπου στο ξενοδοχείο όπου γίνει η γαμήλια δεξίωση.

Ακόμα όπως έγινε γνωστό, θα υπάρχει καθορισμένος χώρος στην αυλή του καθεδρικού ναού για τα μέλη του Τύπου και δεν θα υπάρχει αποκλειστικότητα. Επίσημα πορτρέτα γάμου θα κυκλοφορήσουν από το γραφείο οικογένειας.

Με online RSVP οι προσκλήσεις

Όσοι έλαβαν πρόσκληση για τον γάμο της Θεοδώρας και του Μάθιου κλήθηκαν να απαντήσουν για τη συμμετοχή τους στις ακόλουθες εκδηλώσεις έως τις 16 Ιουλίου.

Το κοκτέιλ-δείπνο καλωσορίσματος στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τη γαμήλια τελετή στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, τη γαμήλια δεξίωση στις 28 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο "One & Only Aesthesis" στην παραλία της Γλυφάδας και το αποχαιρετιστήριο brunch στις 29 Σεπτεμβρίου. Οι καλεσμένοι θα έπρεπε να διευκρινήσουν αν θα συνοδεύονται από δεύτερο άτομο κ.ο.κ., ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα θα είναι στην εντέλεια μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Διαβάστε Επίσης