Για ρατσισμό κατηγορείται ο οίκος Prada-Η δημόσια απολογία

"Το #Prada Group δεν είχε ποτέ τη διάθεση να προσβάλλει κάποιον και είναι ξεκάθαρα ενάντια στον ρατσισμό και κάθε απεικόνισή του".

gia-ratsismo-katigoreitai-o-oikos-prada-i-dimosia-apologia
SHARE THIS
0
SHARES

Μία απολογητική ανακοίνωση εξέδωσε ο οίκος Prada έπειτα από τις κατηγορίες που δέχτηκε για ρατσισμό για τη βιτρίνα του καταστήματος στο Σόχο, όπου οι άνθρωποι που τη διακόσμησαν χρησιμοποίησαν μαύρες φιγούρες για να παρουσιάσουν τη νέα συλλογή. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent» και την ηλεκτρονική της έκδοση, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου η δικηγόρος Σινιέρ Έζι είδε κάποιες φιγούρες στο κατάστημα Prada με σκούρο δέρμα και μεγάλα, κόκκινα χείλη, που κατά τη γνώμη της σατίριζαν την αφρικανική φυλή. Αμέσως εξέφρασε την "αηδία" της στα social media και μοιράστηκε φωτογραφίες από αυτές τις φιγούρες του Ιταλικού οίκου μόδας. 

Η δικηγόρος σχολίασε μέσω Facebook: «Συνήθως δεν ανεβάζω δημόσια post, αλλά στην παρούσα φάση τρέμω από θυμό. Σήμερα, επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη έπειτα από μία επίσκεψη στο Smithsonian National Museum of African American history and Culture πέρασα μπροστά από τη βιτρίνα της Prada και βρέθηκα μπροστά σε ένα θέαμα με ρατσιστικό περιεχόμενο». Μάλιστα εξήγησε στην αναρτησή της ότι μπήκε μαζί με έναν φίλο της μέσα στο κατάστημα μόνο και μόνο για να δει την έκταση της χρήσης αυτών των προσβλητικών φιγούρων. Επίσης, μέσα από το post της στο Facebook καλεί δημοσίως και άλλους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην κίνηση, ώστε να αλλάξει το στήσιμο της βιτρίνας.

Δείτε την ανάρτησή της:

Ο οίκος Prada εξήγησε μέσω της ανακοίνωσής του ότι ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα θα απομακρυνθούν, αν και πρόκειται για αντικείμενα της σειράς της νέας συλλογής που φέρει το όνομα “Pradamalia” .

“Το #Prada Group απεχθάνεται οποιαδήποτε ρατσιστική εικόνα”, έγραψε ο οίκος στο Twitter, καταλήγοντας: “η συλλογή Pradamalia είναι φανταστικής έμπενυσης charms που δημιουργήθηκαν μέσα από στοιχεία των σχεδίων του οίκου. Είναι φανταστικά πλάσματα και δεν έχουν κάμία πρόθεση να αποτελούν αναφορά σε πρόσωπα και πράγματα του πραγματικού κόσμου και σίγουρα δεν είναι για εμάς "μαύρα πρόσωπα".Το #Prada Group δεν είχε ποτέ τη διάθεση να προσβάλλει κάποιον και είναι ξεκάθαρα ενάντια στον ρατσισμό και κάθε απεικόνισή του".

Τελικά, ο οίκος δέχτηκε να αποσύρει τις φιγούρες από την κεντρική βιτρίνα, αν και φαίνεται ότι ήδη έχει δημιουργηθεί  μία τεράστια αρνητική συζήτηση γύρω από το όνομά του. 

 

ΦΩΤΟ: EPA

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook