Στα εγκαίνια της έκθεσης της Μ. Παπαθεοδώρου Βαλυράκη

Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, τα έργα, οι ομιλίες, τα φλας: δείτε στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της νέας αναδρομικής έκθεσης της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στη Σύρο

|
SHARE THIS
0
SHARES

      Σε έναν εξαιρετικού ενδιαφέροντος χώρο, στο βιομηχανικό περιβάλλον του Παλιού Τελωνείου Σύρου, νυν Πινακοθήκη Κυκλάδων, εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες η αναδρομική έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη με τίτλο «Ταξίδια - Διασταυρώσεις». Εως τις 30 Αυγούστου οι 6 θεματικές ενότητες του έργου της ζωγράφου, Γερανοί, Φόρμουλες, Αθλητές, Η πόλη σε κίνηση, Γέφυρες, Δέντρα και το έργο Μυστικός Δείπνος θα βρίσκονται στο χώρο ως αναφορά της στον μεγάλο αναγεννησιακό δάσκαλο Andrea del Sarto.

Εως τις 30 Αυγούστου οι 6 θεματικές ενότητες του έργου της ζωγράφου, Γερανοί, Φόρμουλες, Αθλητές, Η πόλη σε κίνηση, Γέφυρες, Δέντρα και το έργο Μυστικός Δείπνος θα βρίσκονται στο χώρο

Εγκαίνια από την πρόεδρο του National Museum of Women in the Arts της Washington

    Την έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, του δήμου Σύρου-Ερμούπολης καθώς και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. εγκαινίασε και προλόγισε η πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC των H.Π.Α, Carol Matthews Lascaris, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,  Γιώργο Πουσσαίο και τον Δήμαρχο της Σύρου, Γ. Δεκαβάλλα. Η κ. Carol Matthews Lascaris τόνισε μεταξύ των άλλων για την καλλιτέχνιδα ότι είναι η μόνη Ευρωπαία καλλιτέχνης που έργα της βρίσκονται στην μόνιμη συλλογή του μουσείου.

Παρουσίες των εγκαινίων

 Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος κόσμου, φιλότεχνοι, συλλέκτες, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, επιχειρηματίες φίλοι της ζωγράφου, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας, Θεόδωρος Βάρδας με την σύζυγό του, ο CEO του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Αποστολόπουλος Βασίλης με την σύζυγο του Ρόη, ο εφοπλιστής, Αντώνης Κομνηνός, ο Γιώργος Λυμπεράκης της Trident Cars με την σύζυγό του, o Γερμανός καθηγητής Prof. Dr. Rudolf Fahlbusch, με την σύντροφό του Regina Μuehl από το Ίδρυμα Τεχνών Kesner του Αννόβερου, ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος με την σύζυγό του, οι ζωγράφοι, Αχιλλέας Δρούγκας, Μιχάλης Μακρουλάκης, ο τραγουδιστής, Μανώλης Μητσιάς, η γκαλερίστα, Σούλα Παπουτσίδη, ο καθηγητής, Γιάννης Δεληκωστόπουλος με την σύζυγό του Ελίνα, ο δερματολόγος, Τζερμιάς Χριστόφορος με την σύντροφό του, Ιωάννα Ράπτη, ο δικηγόρος, Γιώργος Σπύρου με την σύζυγό του Έφη, η δικηγόρος Κέλλυ Σταμούλη και άλλοι.

  Τα έργα συνδέονται μεταξύ τους μέσω των ειδικά φωτισμένων χώρων σε ενότητες ξεκινώντας από την πρώτη ενότητα των, μεγάλων διαστάσεων (12 μέτρων), Γερανών τα οποία είχαν εκτεθεί στην Art Athina 2013. Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο «Suns in the Sunset» μέσα τον χώρο, παρέπεμπε κατευθείαν στον έξω - πραγματικό - χώρο των ναυπηγείων της Σύρου και δημιουργούσε ένα νοητό διάλογο του έσω-έξω.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook