Στον καναπέ του "Στούντιο 4" κάθισε ο Γιάννης Σμαραγδής το απόγευμα της Δευτέρας 15/12, με αφορμή τη νέα του ταινία, "Καποδίστριας".
Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε -μεταξύ άλλων- πως η κυκλοφορία της ταινίας δεν ήταν βέβαιη, αφού "υπήρχαν μέχρι και απειλές για να μην προβληθεί στη μεγάλη οθόνη".
"Δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι θα τελειώσει η ταινία. Ήταν ένα θαύμα που την έκανα. Κάναμε μια εβδομάδα γυρίσματα, μετά δεν είχαμε τα χρήματα και σταματήσαμε. Όταν ξεκίνησα δεν είχα τα χρήματα, είχα τις υποσχέσεις", σημείωσε αρχικά.
Για τις απειλές που δέχθηκε, αποκάλυψε: "Όταν ξεκινάς να κάνεις τον 'Καποδίστρια', δεν περιμένεις να σου συμβούν όμοια πράγματα. Υπήρξαν απειλές για να μην κάνω την ταινία. Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που ενεργοποιώ το ελληνικό αίσθημα και είχα απειλές θανάτου".
Ο Γιάννης Σμαραγδής μίλησε επίσης για την επιλογή του ηθοποιού Αντώνη Μυριαγκού στον ρόλο του Καποδίστρια, λέγοντας πως "ήταν για να γίνει" και ότι θεωρεί πως "τον έστειλε η Ελένη", η σύζυγός του, που έχει φύγει από τη ζωή.
"Η Ελένη θα είναι πολύ περήφανη για την ταινία. Πριν 'φύγει', πήρε το σενάριο και έκανε τις τελευταίες διορθώσεις". Αφού το έκλεισε, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, του είπε: "Γιάννη αυτή θα είναι η καλύτερή μας ταινία".
Σε ερώτηση για το εάν "έχει μάθει να... περπατάει μόνος του", χωρίς τη σύζυγό του, η οποία αναλάμβανε την παραγωγή στις ταινίες του, ο Γιάννης Σμαραγδής απάντησε: "Όχι ακόμα. Αυτή τη στιγμή χρωστάω 800.000 ευρώ".