Γιατί η "Μαντάμ Σουσού" δεν πήγε να δει τη Δήμητρα Παπαδοπούλου

Η θρυλική "Μαντάμ Σουσού" πήγε σαν γάντι στην Άννα Παναγιωτοπούλου. Την επιστροφή της στο σανίδι με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου δεν την είδε ποτέ η ηθοποιός.

giati-i-mantam-sousou-den-pige-na-dei-ti-dimitra-papadopoulou
SHARE THIS
0
SHARES

Η Μαντάμ Σουσού ήταν χαρακτήρας του Δημήτρη Ψαθά, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1939 στο περιοδικό «Θησαυρός» όπου δημοσιεύονταν κάθε εβδομάδα οι περιπέτειές της. Η Μαντάμ Σουσού ήταν μια φτωχή αλλά ονειροπαρμένη γυναίκα, κυριευμένη από μεγαλομανία. Ζούσε στο Μπύθουλα με τον ιχθυοπώλη σύζυγό της, Παναγιωτάκη, πιστεύοντας ότι ξεχώριζε από τον υπόλοιπο κόσμο καθώς ήταν αριστοκράτισσα.

 


Η ηρωίδα αγαπήθηκε πολύ και έγινε βιβλίο που εξαντλήθηκε και δεν επανεκδόθηκε μέχρι το 1977, οπότε ο Ψαθάς κατόπιν πιέσεων των εκδοτών αλλά και του κόσμου κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση με τη σημείωση στο οπισθόφυλλο, ότι ήλπιζε η ηρωίδα του να τον άφηνε πια ήσυχο.

 

Το 1942 οι ιστορίες της Μαντάμ Σουσού μεταφέρθηκαν στο θέατρο με πρωταγωνίστρια την Κυρία Κατερίνα (Κατερίνα Ανδρεάδη), τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Κώστα Μουσούρη. Το 1948 η Μαντάμ Σουσού έγινε και κινηματογραφική ταινία με Μαντάμ Σουσού την Μαρίκα Νέζερ και Παναγιωτάκη τον Βασίλη Λογοθετίδη. Η ταινία αυτή σήμερα δεν σώζεται. Η ηρωίδα του Ψαθά και η ιστορία της, έγινε ευρέως γνωστή όταν μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη, αρχικά το 1972 και αργότερα το 1986 με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Στην πρώτη εκδοχή τη Σουσού ενσάρκωσε η Άννα Παϊτατζή, την οποία ο ίδιος ο Ψαθάς θεωρούσε καταλληλότερη για τον ρόλο. Ο συγγραφέας έφυγε από τη ζωή το 1979 και δεν πρόλαβε να δει την ηρωίδα του στο πρόσωπο της Άννας Παναγιωτοπούλου, που την υποδύθηκε το 1986. Οι κριτικοί και ο κόσμος θεωρούν την Παναγιωτοπούλου ως την πιο επιτυχημένη μαντάμ Σουσού. Το σίριαλ προβλήθηκε σε δύο σεζόν σε 13 ημίωρα επεισόδια και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Στο πλευρό της πρωταγωνίστριας ήταν ο Θανάσης Παπαγεωργίου ως Παναγιωτάκης, αλλά και ως σκηνοθέτης και ο Άγγελος Αντωνόπουλος ως Μηνάς Κατακουζηνός. Αξέχαστη είναι και η ερμηνεία της Νατάσας Ασίκη που ερμήνευσε την υπηρέτρια Μαρί- Λεονί.

 

 

Στην παράσταση που ανέβηκε τον χειμώνα με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ρόλο της θρυλικής Μαντάμ Σουσού δεν επισκέφτηκε ποτέ η Άννα Παναγιωτοπούλου.

 

Η ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή της και εξήγησε γιατί δεν πήγε να δει την παράσταση: «Όχι, δεν το είδα. Δεν ήταν θέμα περιέργειας, ήταν θέμα λεπτότητας. Δηλαδή, να πάω και αν δεν μου αρέσει τι θα πω; Εγώ με τη Σουσού είχα μια πολύ συγκεκριμένη σχέση, προσωπική. Δεν μπορούσα να πάω και αν δεν μου αρέσει να πω ψέματα».

 

Η Άννα Παναγιωτοπούλου μίλησε και για τις Τρεις Χάριτες και τη σχέση της με τη Μίνα Αδαμάκη και τη Νένα Μεντή, λέγοντας: «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν πραγματική φιλία. Με τη Μίνα ήμασταν φίλες από πριν, με τη Νένα όχι τόσο και μετά χαθήκαμε».

Δείτε το βίντεο με όλα όσα είπε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook