Γιατί η Σάρλοτ θα κερδίσει μια θέση στην ιστορία όταν γεννηθεί το νέο μωρό

Τι θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία, όταν γεννηθεί το αδελφάκι της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Τζορτζ.

giati-i-sarlot-tha-kerdisei-thesi-stin-istoria-otan-gennithei-to-neo-mwro
SHARE THIS
0
SHARES

Σε λίγες μέρες η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον αναμένεται να φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί και δεν έχει ανακοινωθεί αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ δήλωσαν πως αυτή τη φορά δεν ήθελαν να ξέρουν από πριν το φύλο του παιδιού τους και έτσι ακόμα κανείς δεν ξέρει αν σύντομα θα γεννηθεί ένας νέος πρίγκιπας ή μια πριγκίπισσα.

REUTERS
REUTERS

Όμως βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως είτε γεννηθεί αγόρι είτε όχι, η μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ αυτόματα με τη γέννησή του τρίτου παιδιού της Κέιτ και του Γουίλιαμ θα κερδίσει μια θέση στην ιστορία της διαδοχής στο βρετανικό θρόνο.

SPLASH
SPLASH

Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία η πιθανή άφιξη ενός αγοριού δεν θα αλλάξει τη σειρά διαδοχής στο θρόνο.

SPLASH
SPLASH

Ο νόμος για τη διαδοχή στο θρόνο άλλαξε το 2013 και με βάση το νέο νόμο τα αγόρια δεν προσπερνούν πλέον τα κορίτσια στη σειρά διαδοχής.

 

Έτσι ακόμα και αν γεννηθεί αγόρι η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα είναι η πρώτη πριγκίπισσα που δεν θα αλλάξει η σειρά διαδοχή της στο θρόνο και θα παραμείνει 4η (μετά τον αδελφό της Τζορτζ που είναι τρίτος και πάνω από τον θείο της πρίγκιπα Χάρυ που τώρα είναι 5ος στη σειρά της διαδοχής).

 

 

SPLASH
SPLASH

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook