Γιατί το παιδί της Μαρκλ δεν θα γίνει πριγκιπόπουλο όπως τα παιδιά της Κέιτ

Κανένα τίτλο δεν θα πάρει το παιδί της Μαρκλ και δεν θα είναι πριγκιπόπουλο όπως ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις.

giati-to-paidi-tis-markl-den-tha-ginei-prigkipopoulo-opws-ta-paidia-tis-keit
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έγιναν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μετά τον γάμο τους. Μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Μαρκλ, το ενδιαφέρον του κόσμου επικεντρώνεται στο αν το παιδί τους - που θα είναι έβδομο στη σειρά για τον θρόνο - θα πάρει παρόμοιους τίτλους από την Βασίλισσα ή αν θα είναι και αυτά πριγκιπόπουλα όπως τα παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ. 

Η απάντηση είναι ότι ούτε τον τίτλο του πρίγκιπα θα πάρουν, ούτε του δούκα. Προς το παρόν, τουλάχιστον. 

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του παλατιού, τον τίτλο πρίγκιπας/πριγκίπισσα παίρνουν μόνο τα παιδιά του εγγονού της βασίλισσας που είναι διάδοχος του θρόνου. Δηλαδή μόνο τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Μάλιστα, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια αλλαγή στους κανονισμούς για να πάρουν όλα τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ τίτλο, γιατί κανονικά δικαιούνταν μόνο ο πρωτότοκος, πρίγκιπας Τζορτζ. 

 

Ο Χάρι έχει θέση στη σειρά διαδοχής αλλά δεν είναι διάδοχος του θρόνου, δεν πρόκειται να βασιλέψει ποτέ. Αρα τα παιδιά του, προς το παρόν δεν μπορούν να έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας.  

 

Οταν θα γεννηθεί ο μικρός ή η μικρή θα έχει τον τίτλο του Λόρδου, αν είναι αγόρι, ή της Λαίδης, αν είναι κορίτσι. 

Ομως, αυτό θα αλλάξει όταν θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος. 

Αυτομάτως, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τότε, θα γίνουν εγγόνια του βασιλιά. Και άρα θα πάρουν αμέσως τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας (όπως πριγκίπισσες είναι τώρα η Ευγενία και η Βεατρίκη, κόρες του γιου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Αντριου). 

Μέχρι να γίνει ο Κάρολος βασιλιάς όμως, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα αποκαλούνται Λόρδος και Λαίδη. 


Φωτογραφίες: Reuters 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook