GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες

Ο όγδοος κύκλος θα αποτελείται από 6 επεισόδια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επεισοδίων στα 73.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες

Mε αγωνία περιμένουν το φινάλε της σειράς-φαινόμενο που καθήλωσε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές τα τελευταία οκτώ χρόνια σε όλο τον πλανήτη. Οι ήρωες του Γουέστερος επιστρέφουν σήμερα στις τηλεοπτικές οθόνες και η πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου του Game of Thrones αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Ο όγδοος κύκλος θα αποτελείται από 6 επεισόδια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επεισοδίων στα 73.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τη προβολή της 7ης σαιζόν και παρακάτω ακολουθεί μια γρήγορη επανάληψη σχετικά με την κατάσταση των αγαπημένων σας ηρώων, από τη τελευταία φορά που τους είδαμε να περιπλανώνται στα Βασίλεια.

1) Ο Jon και η Dany κατευθύνονται μετά συνοδείας στο Winterfell

GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες

Ο Jon έφυγε από το Winterfell στην αρχή της 7ης season με κατεύθυνση το Dragonstone προκειμένου να συμμαχήσει με τη Dany και να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα δρακόγυαλου που βρίσκονται εκεί.

Το δρακόγυαλο το πήρε. Επίσης δήλωσε υποταγή στη Daenerys, παραιτήθηκε από το τίτλο του " Βασιλιά του Βορρά" και μαζί της ανεξαρτησίας του βασιλείου του. Πλέον είναι Φύλακας του Βορρά και ερωτευμένος με τη δρακόμανα.

Και η Dany, από πλευράς της, φαίνεται να τρέφει αισθήματα για τον Jon. Eίδε τον Night King και για χάρη του θυσίασε και ένα δρακοπαιδί της, οπότε προς το παρόν βάζει στο πάγο της τη διεκδίκηση του Iron Throne προκειμένου να τον βοηθήσει με το στρατό των απέθαντων.

Η συμμαχία τους μάλιστα σφραγίστηκε και σεξουαλικώς εν πλω για το Winterfell και κρίνοντας από τις φωτογραφίες της 8ης season, φαίνονται ακόμα ερωτευμένοι, αν και διαφαίνονται μερικές δυσκολίες στον ορίζοντα...

2) Η Sansa είναι Lady of Winterfell και δυσαρεστημένη με τον Jon

GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 2

Έπειτα από 6 seasons σε ρόλο μαριονέτας, η Sansa απέκτησε επιτέλους κάποια εξουσία και πλέον είναι Αρχόντισσα (και Κυρα?) του Winterfell και δεν είναι πρόθυμη να παραχωρήσει αυτή την εξουσία. Υπήρχε κάποια ένταση μεταξύ εκείνης και της Arya στην 7η season, όταν η αδερφή της επέστρεψε πίσω στο Winterfell, και ενώ φάνηκε να το επιλύουν στο φινάλε της season (the pack survives), αναμφίβολα εντάσεις θα προκύψουν εκ νέου, όταν ο Jon γυρίσει πίσω με τη συνοδεία της Dany.

H Sansa δεν ήταν χαρούμενη όταν έμαθε ότι ο Jon υποτάχθηκε στη Dany και o Littlefinger για 2 seasons της μουρμούραγε να μην εμπιστεύεται τον Jon , ούτε να βασίζεται σ'αυτόν. Αν και ο Littlefinger, πλέον αποτελεί παρελθόν χάρη στη συνεργασία των αδερφών Stark, οι σκέψεις αυτές δεν έχουν φύγει από το μυαλό της. Οι Άρχοντες του Βορρά επίσης θα δυσαρεστηθούν στο άκουσμα ότι ο Βασιλιάς τους παραχώρησε την εξουσία σε μια νότια/ξένη Βασίλισσα,ειδικά όταν έχει αισθήματα για αυτήν. Ίσως τους θυμίσει τα λάθη του Robb....

3) Ο Βran και ο Sam ανακάλυψαν το R+L=J

GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 3

Mία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στη σχέση του Jon και της Dany- και του ερωτήματος για το ποιος τελικά θα καθίσει στο Σιδηρούν Θρόνο- είναι η αλήθεια σχετικά με τη καταγωγή του Jon. Χάρη στα οράματα του Βran και στις βραδιές ανάγνωσης του Sam και της Gilly στο Citadel, στο τελευταίο επεισόδιο της 7ης season,αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο είναι παιδί του Rhaegar Targaryen και της Lyanna Stark, αλλά ήταν και επίσημα παντρεμένοι. Αυτό καθιστά τον Jon - του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Aegon Targaryen- νόμιμο διάδοχο του Iron Throne πρώτο σε σειρά, έναντι της Dany. Η αλήθεια θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για τον Jon, τη θέση του στο κόσμο και τη σχέση του με όλους τους χαρακτήρες της σειράς και ειδικότερα με τη Dany, η οποία είναι θεία του εξ αίματος. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση των ηρώων στο άκουσμα της αποκάλυψης.

Μια άλλη δυσκολία είναι ότι η Dany εκτέλεσε με πολύ "καυτό" και βάρβαρο τρόπο τον αδερφό και το πατέρα του Sam, στη τελευταία season. Eίναι πιθανό αυτό να μαθευτεί και ίσως να επηρεάσει την αποδοχή της ως Βασίλισσα στο Βορρά.

Επίσης ο Bran ανακάλυψε μια άλλη διάσταση των ικανοτήτων του και αυτό ίσως είναι από τα πιο σημαντικά για την εξέλιξη της πλοκής...

4) O Night King με το στρατό του κατευθύνονται στο Winterfell

GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 4

Aφήνοντας για λίγο τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις σχετικά με το ποιος θα καθίσει στο Σιδηρούν Θρόνο, θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο Night King και ο στρατός του, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου Παγο-Δράκου, δηλ. της zombie εκδοχής του μέχρι πρότινος Viserion, κατευθύνονται στο Winterfell. Τελευταία φορά τους είδαμε να καταστρέφουν το τείχος στο Eastwatch-by-the-Sea,ανοίγοντας το δρόμο για το Winterfell.

Γνωρίζουμε ότι η μάχη του Winterfell θα συμβεί στο 3ο επεισόδιο, οπότε έχουμε 2 επεισόδια μέχρι ο Night King και το παρεάκι του συναντηθούν στη περιοχή των Starks.Τι θα κάνουν μέχρι τότε? Μήπως κάποια επίθεση στο Castle Black?

5) O Tormund και ο Beric πιθανώς είναι στο Castle Black

GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 5

Οι Tormund και Beric βρίσκονταν στο Eastwatch-by-the-Sea όταν ο Night King το γκρέμισε. Αφού βρίσκονταν στη κορυφή του τείχους, πιθανώς ακολούθησαν τη πορεία της πτώσης και βρέθηκαν στο Castle Black. Στο trailer της 8ης season τους είδαμε με τον Dolorous Edd, οπότε έχει κάποια λογική να βρίσκονται όλοι μαζί εκεί και πολύ πιθανόν να προειδοποιήσουν τον Edd για την επιδρομή του Night King.Τι πιθανότητες υπάρχουν άραγε να επιζήσουν της επίθεσης?

6) Ο Jaimie επίσης κατευθύνεται στο Winterfell

GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 6

Στο φινάλε της 7ης season o Tyrion διαπραγματεύθηκε με τη Cersei, πείθοντάς την να συμμαχήσει με τον Jon και τη Dany και να στείλει το στρατό των Lannisters στο Βορρά για να πολεμήσει το Night King.Φυσικά, είπε ψέμματα και ο στρατός της δεν κατευθύνεται προς το Winterfell όπως περιμένουν οι Stargaryen. Όμως ο Jaimie είναι καθ' οδόν, μετά από μια αξιομνημόνευτη συνάντηση με τη Brienne, η οποία του είπε "Fuck royalty" και μετά από μια συζήτηση με την αδερφή του, όπου κατάλαβε έντρομος ότι είναι αποφασισμένη να αθετήσει την υπόσχεσή της.

Αυτό δε σημαίνει ότι τον περιμένει θερμή υποδοχή στο Winterfell,μιας που τη τελευταία φορά που ήταν εκεί σακάτεψε τον Bran. Βέβαια, εκεί τώρα βρίσκονται η Brienne, o Τyrion και ο Night King έρχεται. Οπότε, φαίνεται ότι οι ήρωες μας στα 2 πρώτα επεισόδια θα επιλύσουν τις διαφορές τους ώστε να συνεργαστούν για τη μεγάλη μάχη.

7) Η Cersei είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την εξουσία στο King's Landing.

GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 7

Η Cersei ελπίζει ο Night King, o Jon και η Dany να αλληλοσκοτωθούν μεταξύ τους, προκειμένου να μην τους αντιμετωπίσει η ίδια. Στο ενδιάμεσο παραμένει στο King's Landing και είναι αποφασισμένη να παλέψει για αυτό. Έχει αναθέσει στον Euron να μαζέψει τη Golden Company από το Essos και στο trailer της 8ης season τους είδαμε να κατευθύνονται στο Westeros. Mένει να δούμε τι θα συμβεί, όταν φτάσουν εκεί. Επίσης η Cersei είναι έγκυος στο παιδί του Jaimie, αν και κάποιοι θεατές πιστεύουν ότι ψεύδεται.

8) Οι Cersei και Euron κρατούν φυλακισμένη τη Yara και ο Theon πάει να τη σώσει.
GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 8
Στο τέλος της 7ης season είδαμε τον Theon να συνεργάζεται με τους εναπομείνατες συντοπίτες του Άρχοντες,προσκείμενους στη Yara, προκειμένου να απελευθερώσουν την αδερφή του, η οποία αιχμαλωτίστηκε από τον θείο τους,Euron. ο οποίος με τη σειρά του τη παρέδωσε στη Cersei. Mακάρι η διάσωση να ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν τη μάχη του Winterfell και να δούμε αν τα αδέρφια Greyjoy θα φτάσουν έγκαιρα, ώστε να συμπολεμήσουν με τους Starks.
9) H Melissandre ,αν και εξορισμένη από το Βορρά, μάλλον θα κατευθυνθεί προς τα εκεί
GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 9
Η Melissandre κατευθύνθηκε προς το Volantis, αφού έπεισε τη Dany να συναντήσει τον Jon "ενώνοντας τη φωτιά με τον πάγο".Αλλά πρώτα, υποσχέθηκε στο Varys ότι θα γυρίσει στο Westeros και "θα πεθάνει σε αυτό το παράξενο μέρος". Αφιέρωσε όλη της τη ζωή βοηθώντας τη πλευρά του φωτός και στην επικείμενη μάχη μεταξύ φωτός και σκότους θέλει να βρίσκεται εκεί.

Αλλά αν εμφανιστεί στο Boρρά, ίσως και να μην προλάβει να δει τη μάχη, καθώς ο Davos και ο Jon ορκίστηκαν να την σκοτώσουν, αν την ξαναδούν εκεί, όταν έμαθαν ότι θυσίασε τη Shireen.

10) O Gendry βρίσκεται....κάπου στο Βορρά.
GoT: Σήμερα η πρεμιέρα - Που βρίσκονται οι αγαπημένοι ήρωες - εικόνα 10

Στο τέλος της 7ης season χάσαμε τα ίχνη του,απ'o τη στιγμή που έφτασε στο τείχος, ζητώντας βοήθεια. Από το trailer της 8ης season συμπεραίνουμε ότι και αυτός θα βρίσκεται στο Winterfell, βοηθώντας στη κατασκευή όπλων από δρακόγυαλο (Eπανένωση με Arya μήπως?????). Βασικά, όλοι εκτός από τους Cersei, Qyburn, το Βουνό, τους Greyjoys και τη Golden Company φαίνεται να συγκεντρώνονται στο Winterfell για την επική μάχη της 8ης season.

Πηγή: GoTFansGR

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ ΤΟΥ ΡΙΑΛΙΤΙ ΜΟΔΑΣ 24 Οκτ 2020 | 14:57

GNTM: Η Ίρις αποκαλύπτει τα ερωτικά παιχνίδια των παικτών μέσα στο σπίτι [βίντεο]

Τα κορίτσια του GNTM που δεν κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους - Τι είπε η Ίρις για την Βίκυ Καγιά

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ NIELSEN 24 Οκτ 2020 | 14:01

Τηλεθέαση: Η "μάχη" του πρωινού - Ποιοι έπιασαν κορυφή και ποιοι πάτωσαν

Μάχη δίνουν καθημερινά οι εκπομπές της πρωινής ζώνης για μια καλή θέση στον πίνακα της τηλεθέασης.

"Η ΦΟΥΣΚΑ ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ" 24 Οκτ 2020 | 13:17

Θοδωρής Αθερίδης: Οι "χρυσές" εποχές της τηλεόρασης και οι 10.000 ευρώ το επεισόδιο [video]

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τις αμοιβές των ηθοποιών στα χρόνια της "χρυσής" εποχής για τη τηλεόραση - Πόσα χρήματα έπαιρνε ο ίδιος.

66 ΕΤΩΝ 24 Οκτ 2020 | 12:38

Φίλιππος Νιάρχος: Ο διάσημος συλλέκτης έργων έχει γενέθλια - Σπάνιες φωτογραφίες με την κόρη του

Η λατρεία του Φίλιππου Νιάρχου για τα έργα τέχνης, οι αμύθητης περιουσίας πίνακες και οι τρυφερές στιγμές με την κόρη του Ευγενία

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 24 Οκτ 2020 | 12:20

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Ο "Εξολοθρευτής" έκανε επέμβαση καρδιάς [Βίντεο]

Ο 73χρονος Σβαρτσενέγκερ ανήρτησε μια φωτογραφία του από το νοσοκομειακό του Κλίβελαντ.

ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΒΑΛ ΓΡΑΦΕΙΟ 24 Οκτ 2020 | 09:57

Πρόεδρος των ΗΠΑ η... Αριάνα Γκράντε - Δείτε το βίντεο του νέου της single "Positions"

Η Αριάνα Γκράντε κυκλοφόρησε το βίντεο για το νέο της single, "Positions", στο οποίο παρουσιάζεται ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

TO ΣΚΛΗΡΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΗΣ 24 Οκτ 2020 | 08:14

Αντέλ: Νέα σπάνια εμφάνιση πιο αδύνατη και πιο όμορφη από ποτέ

Η Αντέλ έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν σκληρό μπούλινγκ για τα κιλά της και πήρε την απόφαση να τα ξεφορτωθεί.

ΣΑΝ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 24 Οκτ 2020 | 08:10

In Kate we trust: Η... χολιγουντιανή στιγμή της Κέιτ Μίντλετον

H Κέιτ Μίντλετον έκανε βόλτα στο Λονδίνο και η έξοδος από το αυτοκίνητο θύμισε σταρ του Χόλιγουντ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 23 Οκτ 2020 | 22:34

Λάουρα Νάργες: Έγινε... Κιμ Καρντάσιαν - Η εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή της [Εικόνες]

Η νέα εμφάνιση της Λάουρα Νάργες τής πάει πολύ και αυτό βγαίνει προς τα έξω

ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 23 Οκτ 2020 | 21:47

"Χαιρέτα μου τον Πλάτανο": Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια

Ποιος είναι ο Πλάτανος; Είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη

23 Οκτ 2020 | 20:40

Bachelor: Ομαδικό στη φύση με τις παίκτριες απόψε - Η αποχώρηση και το πρόσωπο έκπληξη που μπαίνει στο παιχνίδι

Στο σημερινό επεισόδιο του Bachelor ένα αιφνίδιο περιστατικό θα βαρύνει την ατμόσφαιρα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 23 Οκτ 2020 | 19:40

Αντιγόνη Ψυχράμη: Αποκάλυψη - Υπήρξε όμηρος σε ληστεία τράπεζας - "Μου είχαν βάλει πιστόλι στον κρόταφο" [βίντεο]

Η ομηρεία στην τράπεζα προκάλεσαν στην Αντιγόνη Ψυχράμη κρίσεις πανικού τις οποίες προσπαθεί να διαχειριστεί.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 23 Οκτ 2020 | 19:33

Αγριες Μέλισσες: Αγριεύει η πλοκή - Η πιο έντονη σκηνή που σοκάρει

Ο Γιάννος επιστρέφει ξανά στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Αγριες Μέλισσες" ως φάντασμα