Νέες δηλώσεις Σαββιδάκη και νέες αντιδράσεις

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, παρενέβη τηλεφωνικά για να κάνει διευκρινίσεις. Νέα ένταση με τη Μελιτά στην εκπομπή.

guros-2os-sabbidakis-epanilthe-gia-metanastes-xamos-sto-plato
SHARE THIS
0
SHARES

Ο τραγουδιστής Γιάννης Σαββιδάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εκπομπή «Τι λέει;», ώστε να κάνει διευκρινήσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που είχε κάνει προ ημερών, προκαλώντας σάλο αντιδράεων. 

«Είπα ότι εγώ και η οικογένειά μου τη δεκαετία του ’90 βαφτίσαμε έναν μπαμπά κι ένα αγοράκι από την Αλβανία. Αυτή η κίνησή μας, όχι μόνο δεν μας καθιστά ρατσιστές, μας καθιστά σχεδόν φιλάνθρωπους γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα… Αυτό, ένας άνθρωπος, ο οποίος για κάποιους λίγους ανεγκέφαλους θεωρείται ρατσιστής, δεν το κάνει», υπογράμμισε ο Γιάννης Σαββιδάκης και στη συνέχεια προβλήθηκε το απόσπασμα από την αμοντάριστη συνέντευξη.

«Υπάρχουν μετανάστες που βρίσκονται εδώ από τις αρχές του ’90. Αυτοί οι μετανάστες που είναι εδώ 30 χρόνια πρέπει και αυτοί να έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτούς που ήρθαν πέρυσι. Είναι πολύ κατανοητό αυτό που λέω, Εγώ δεν είπα ότι τα παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται τα προνόμια, υπάρχει έλλειψη στις υποδομές, στα συστήματα, η οποία δεν υπήρχε στη Γερμανία όταν φεύγαμε εμείς», πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

Η Τζένη Μελιτά πήρε το λόγο και είπε με ένταση: «Δεν τοποθετηθήκατε αναφορικά με την πολιτεία, τοποθετηθήκατε αναφορικά με τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων, των γηγενών και μη. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα οι άνθρωποι. Το δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση το έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Προηγουμένως είπατε ότι κάποιοι άνθρωποι ανεγκέφαλοι θεώρησαν ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό. Εγώ θεώρησα ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό».

Δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ο Γιάννης Σαββιδάκης ανταπάντησε: «Κάποιος που δεν καταλαβαίνει, καταλαβαίνω ότι δεν καταλαβαίνει. Κάποιος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για μένα που έχω δώσει τόσα χρόνια δείγματα γραφής, δεν νομίζω να με έχει δει κανείς να χαιρετάω ναζιστικά. Ρατσισμός είναι η πίστη κάποιων ανθρώπων ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Έχω φίλους από όλες τις προτιμήσεις, από όλα τα χρώματα και από όλες τις εθνικότητες. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω εγώ, είναι ύποπτος, υποκριτής και επικίνδυνος για τη χώρα μου».

Η φράση αυτή ξεσήκωσε το πάνελ, με τον τραγουδιστή να προσθέτει επιπλέον: «Εγώ όταν έκανα τη συνέντευξη δεν είχα κάνει πρόβα»…

 

Φωτο: NDP

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook