Η απάντηση Ρουβά στους επικριτές του για το Αξιον Εστί

Τι είπε ο Σάκης Ρουβάς στη συνέντευξη τύπου για την πολυσυζητημένη συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στην οποία θα ερμηνεύσει το Αξιον Εστι.

SHARE THIS
0
SHARES

Οπως ήταν αναμενόμενο ο Σάκης Ρουβάς, απάντησε στα σχόλια των τελευταίων ημερών τα οποία αφορούν στη συμμετοχή του στη συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Με ηρεμία, ο έλληνας τραγουδιστής είπε «Δεν έχω να πω τίποτα για τους επικριτές μου».

 

Ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη: «Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη. Αυτό που λέει είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τέτοια αριστουργήματα στο λαό». 

Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε για την πιο σπουδαία στιγμή, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, της καριέρας του και είπε ότι «Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνω όχι μόνο σαν τραγουδιστής τον εαυτό μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες και βεβαίως μέσα από την τέχνη προσπαθώ να ανακαλύψω τα… μυστήρια της ζωής».

 

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση; Σε εμάς τους καλλιτέχνες… υπάρχει μέσα μας ένα δαιμόνιο το οποίο μας προκαλεί συνεχώς να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε καινούργιες κορυφές. Αυτή εδώ είναι η κορυφή και επειδή μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά, πραγματικά ενθουσιάστηκα στο άκουσμα αυτής της πρότασης. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γινόμαστε (εμείς οι καλλιτέχνες) αγωγοί αυτής της ενέργειας που μας δίνετε… πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό αλλά είναι πολύ μεγάλο και δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί είναι αυτό που διεγείρει τις αισθήσεις μου, το μυαλό και την ψυχή μου».

 

Μεταξύ άλλων ο Σάκης Ρουβάς τόνισε πως δεν θέλει να δοθεί βάση στη δική του παρουσία, αλλά στο ίδιο το έργο, το «Άξιον Εστί», στο οποίο θα δώσει το δικό του αποτύπωμα.

H συναυλία θα γίνει το Σάββατο 2 Μαΐου στις 21:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ενώ στη σκηνή, εκτός από τον Σάκη Ρουβά, θα ανέβουν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και η Orchestra Mobile υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook