Η απόγνωση της Αλίκης Βουγιουκλάκη: «Γιατρέ, είσαι η μόνη μου ελπίδα...»

«Κατά τη διάρκεια γυρίσματος σκηνής, η Αλίκη Βουγιουκλάκη λιποθύμησε. Ήρθε με βουρκωμένα μάτια και μου είπε...»

i-apognwsi-tis-alikis-bougiouklaki-giatre-eisai-i-moni-mou-elpida
SHARE THIS
0
SHARES

Το 1968 ξεκίνησαν στη Μακρινίτσα τα γυρίσματα της ταινίας Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά, με την  Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το φθινόπωρο του 1968, κατά τη διάρκεια γυρίσματος σκηνής στην πλατεία του χωριού, η Αλίκη Βουγιουκλάκη λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βόλο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι η ηθοποιός διένυε τους πρώτους μήνες εγκυμοσύνης.

«Αν δεν ήμουν εγώ, η Αλίκη δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος», εξομολογείται στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, ο γιατρός Νικόλαος Παπανικολάου. «Ήρθε και μου είπε με βουρκωμένα μάτια: «Γιατρέ, είσαι η μόνη μου ελπίδα για να μείνω έγκυος. Δεν αντέχω άλλο. Έχω γίνει ρεζίλι, γιατί οι εφημερίδες γράφουν ότι είμαι στείρα». Της έκανα λοιπόν μια μικρή επέμβαση και η Αλίκη έμεινε έγκυος. Τότε έγινε χαλασμός Κυρίου σε όλα τα ΜΜΕ της εποχής», λέει ο ίδιος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα γυρίσματα που συμπεριλάμβαναν τη Βουγιουκλάκη, διακόπηκαν. Η ολοκλήρωσή τους έγινε μετά τη γέννηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ, τον Ιούνιο του 1969.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook