Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια σήμερα & ξανά τον Ιούνιο!

Θα μπορούσε μία βασίλισσα να είναι ακριβώς ίδια με τους κοινούς θνητούς;

i-basilissa-elisabet-exei-genethlia-simera--ksana-ton-iounio
SHARE THIS
0
SHARES

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει τα 92 της χρόνια την Κυριακή 21 Απριλίου, τα 67α γενέθλιά της από την ενθρόνισή της. Θα μπορούσε όμως μία βασίλισσα να είναι ακριβώς ίδια με τους κοινούς θνητούς; Η απάντηση είναι όχι, για αυτό και γιορτάζει τα γενέθλιά της 2 φορές τον χρόνο! Η Αυτού Μεγαλειότης θα γιορτάσει τα γενέθλιά της και ως Μονάρχης. 

Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει δύο γενέθλια;

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ Αλέξανδρα Μέρι γεννήθηκε από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Γιορκ- τον μετέπειτα Βασιλιά Γεώργιο τον δεύτερο και τη Βασιλική Μητέρα Ελισάβετ- στις 21 Απριλίου του 1926, που σημαίνει ότι αυτή την ημερομηνία είναι τα πραγματικά της γενέθλια. Όμως, από όταν ενθρονίστηκε το 1952 μετά από τον θάνατο του πατέρα της, γιορτάζει και τα "Μοναρχικά" γενέθλιά της. 

Το να γιορτάζονται τα "Μοναρχικά" γενέθλια είναι μία πρακτική που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 250 χρόνια, το 1748, όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος αποφάσισε ότι ήθελε να γιορτάζει τα γενέθλιά του με καλό καιρό και όχι τον Νοέμβριο μέσα στον χειμώνα, σύμφωνα με όσα λέει το BBC. Ο Βασιλιάς έλυσε το πρόβλημά του, συνδυάζοντας τους εορτασμούς των γενεθλίων του με την ετήσια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι. Έτσι ξεκίνησαν τα διπλά γενέθλια του βασιλιά.   

Από τότε, το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου συνηθίζεται να γιορτάζονται τα επίσημα, "κρατικά" γενέθλια του Βρετανού Μονάρχη

Πώς θα γιορτάσει η Βασίλισσα τα πραγματικά της γενέθλια;

Η Ελισάβετ τυπικά γιορτάζει τα πραγματικά της γενέθλια με τη στενή οικογένεια και μία συγκέντρωση μόνο για συγκεκριμένους. Για το... καλό της μέρας ρίχνονατι τρία διαφορετικά σετ κανονιοβολισμών: 41 όπλα ρίχνουν το μεσημέρι στο Hyde Park, 21 όπλα στο Windsor Great Park και 62 όπλα στο Tower of London.

 

Πώς θα γιορτάσει η Βασίλισσα τα Μοναρχικά της γενέθλια;

Η Αυτού Μεγαλειότης θα γιορτάσει τα επίσημα γενέθλια το Σάββατο 8 Ιουνίου για το 2019, με τον γνωστό τρόπο:με μία μεγάλη παρέλαση η οποία ονομάζεται "Trooping the Colour".  τόσο εντυπωσιακή παρέλαση που αγγίζει τον χαρακτηρισμό "φαντασμαγορική" , η παρέλαση ξεκινάει από το Buckingham Palace και τελειώνει εκεί— συμμετέχουν 1400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί.

Η Βασίλισσα, καθώς και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα συμμετάσουν στους εορτασμούς πριν την παρέλαση, παρακολουθώντας από το μπαλκόνι του Παλατιού την επίδειξη των αεροπλάνων της RAF 

 

 

Φωτο: EPA

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook