X

Η Εμμα Στόουν καταγγέλλει σκηνοθέτες της: Εχω πέσει θύμα σεξισμού

«Σκηνοθέτες έχουν κλέψει ιδέες μου και τις έχουν δώσει σε άνδρες συμπρωταγωνιστές μου, ή απλά με έχουν φιμώσει όταν προσπάθησα να πω τη γνώμη μου».

Γράφει: TheToc team

Η Εμμα Στόουν, το αστέρι του Χόλιγουντ που πρωταγωνιστεί στην ταινία «La La Land» μαζί με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και είναι φαβορί για τα Οσκαρ, μίλησε έξω από τα δόντια για τον σεξισμό που έχει βιώσει στο Χόλιγουντ σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Rolling Stone».

Η μούσα του Γούντι Αλεν κατηγόρησε την κινηματογραφική βιομηχανία για σεξισμό, καταγγέλλοντας περιστατικά όπου σκηνοθέτες έχουν «κλέψει» ιδέες της για ατάκες σε ταινίες και τις έχουν δώσει σε άνδρες συμπρωταγωνιστές της, ή απλά την έχουν φιμώσει κάθε φορά που προσπάθησε να πει την άποψή της ή κάποια ιδέα της.

Η 28χρονη ηθοποιός τόνισε: «Εχουν υπάρξει φορές, όπου ενώ γύριζα μια ταινία δεν μου επιτρεπόταν να πω τη γνώμη μου ή μια διαφορετική ιδέα για τον ρόλο, καθώς με κατηγορούσαν ότι εμποδίζω τη διαδικασία», είπε.

«Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι γυναίκα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις που επιχείρησα να αυτοσχεδιάσω, όλοι γέλασαν σε βάρος μου, αλλά τελικά έδωσαν τις ατάκες μου σε άνδρες συμπρωταγωνιστές μου.

Δηλαδή, έδωσαν σε άλλους τα αστεία μου» πρόσθεσε η 28χρονη ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας:

«Εχει τύχει να πω σε σκηνοθέτη μου “αυτή η σκηνή δεν θα βγει καλή” και να μου λέει απλά πες την και αν δεν πάει καλά θα την κόψουμε. Και τελικά ούτε βγήκε καλή ούτε την έκοψαν».

Splash

Εκτός από το La La Land, την ταινία που αναμένεται να σαρώσει στα Οσκαρ του 2017, η Στόουν θα υποδυθεί την αδελφή του Τζον Κένεντι, Ρόζμαρι, η οποία αναγκάστηκε να υποβληθεί σε λοβοτομή για να μην ντροπιάσει την οικογένεια, αλλά και την συγγραφέα Αγκάθα Κρίστι.

Splash