Η φωτογράφηση που σπάει τα ταμπού στη γυναικεία ομορφιά

«Έμαθα πόσο σπάνιο είναι να έχεις αυτοπεποίθηση και πόσο πολύτιμο ταυτόχρονα». Η φωτογράφος Σόφι Σπινέλ μεταμορφώνει απλές γυναίκες σε λαμπερές πρωταγωνίστριες.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η φωτογράφος Σόφι Σπινέλ αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που η κοινωνία βλέπει τις γυναίκες και να δείξει ότι όλες οι γυναίκες, ακόμα κι αν δεν ανήκουν στην κατηγορία των αναλογιών που ψάχνουν τα πρακτορεία μοντέλων, είναι όμορφες. Η Σόφι Σπινέλ μετέτρεψε απλές, καθημερινές γυναίκες, με ατέλειες, παραπανίσια κιλά και ρυτίδες, σε pin up girls, ντίβες του Χόλιγουντ και μύθους της παγκόσμιας διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής. 

Η φωτογράφος, γέννημα θρέμμα του Σαν Φρανσίσκο,δημιούργησε το Shameless Photography το 2009, με σκοπό να βοηθήσει τις γυναίκες «να νιώσουν ασφαλείς, όμορφες και δυνατές», όπως λέει η ίδια, έχοντας φωτογραφίσει σε αυτά τα χρόνια δεκάδες καθημερινές γυναίκες.

Η φωτογράφος Sophie Spinelle
Η φωτογράφος Sophie Spinelle

«Αυτή η δουλειά έχει μεταμορφώσει τη ζωή μου» , λέει η φωτογράφος στη Huffington Post και συμπληρώνει: «Συνάντησα τους πιο υπέροχους ανθρώπους, που φάνηκαν ιδιαίτερα γενναίοι και μοιράστηκαν μαζί μου τους φόβους και τα όνειρά τους και έγιναν πραγματικά κομμάτι της φωτογραφικής μου ζωής. Έμαθα πόσο σπάνιο είναι τελικά να έχεις αυτοπεποίθηση και πόσο πολύτιμο ταυτόχρονα. Θα εκπλαγείτε αν συνειδητοποιήσετε πόσοι πραγματικά όμορφοι άνθρωποι υπάρχουν και δεν έχουν ιδέα ότι είναι όμορφοι».

Η απόφοιτος του Harvard ελπίζει οι φωτογραφίες της να εμπνεύσουν κι άλλες γυναίκες και να αναδείξουν τη προσωπική τους ομορφιά και να μη μένουν ντροπαλές και αμήχανες μακριά από τα φώτα. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα δείγματα της δουλειάς της στο www.sophiespinell.com

Πηγή φωτογραφιών: www.sophiespinelle.com

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook