Η Κάρα Ντελεβίν δίνει μάχη για να μη ξεχαστεί το Γκρένφελ

Μοντέλα και άνθρωποι της μόδας φόρεσαν μπλούζες ζητώντας δικαιοσύνη για τα 72 θύματα της πυρκαγιάς στο οικιστικό συγκρότημα του Λονδίνου.

i-kara-ntelebin-dinei-maxi-gia-na-mi-ksexastei-to-gkrenfel
SHARE THIS
0
SHARES

Η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου είναι ένα γεγονός που προσελκύει όλο τον κόσμο της Μόδας και υπογραμμίζει το παγκόσμιο ταλέντο, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση.

Το Λονδίνο είναι μια μοντέρνα πόλη που φιλοξενεί όλες τις τάσεις αλλά η  πυρκαγιά στο Grenfell Tower, στην οποία έχασαν παράλογα της ζωή τους  72 άνθρωποι είναι η μη-μοντέρνα πλευρά της πόλης. 

Μοντέλα και σχεδιαστές φόρεσαν μπλούζες για μια εκστρατεία που θέλουν να εστιάσει στην καταστροφή που κόστισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές, να στηρίξουν τις οικογένειες που έπεσαν θύματα και να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους για αλήθεια και δικαιοσύνη.  

 

Είκοσι μήνες μετά την τραγωδία δεν έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές ή βελτιώσεις και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει θεωρηθεί υπεύθυνος.

Αυτά τα ζητήματα είναι θεμελιώδους σημασίας για να μην επιτρέψουμε ποτέ κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί. Αυτά γράφει το μοντέλο και ακτιβίστρια Κάρα Ντελεβίν, η οποία ηγείται της εκστρατείας Justice4Grenfell και μέσα στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου ενθάρρυνε το κοινό να υποστηρίξει το κίνημα. Μοντέλα και άνθρωποι της μόδας παρέλασαν με T-shirtsπου γράφουν «72 νεκροί και καμία σύλληψη». Φυσικά η καμπάνια κάνει το γύρο του κόσμου.

 


Φωτο: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook