Τα 26α γενέθλιά του γιόρτασε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου ο γιος της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου Ντε Γκρες, Κωνσταντίνος Αλέξιος Ντε Γκρες. Η περήφανη μητέρα του τον απαθανάτισε τη στιγμή που έσβηνε το κεράκι της τούρτας του. Ο Κωνσταντίνος Αλέξιος πόζαρε χαμογελαστός ενώ φαίνεται ότι έχει αποχωριστεί τα ξανθά μαλλιά του. Η αλλαγή στα μαλλιά του γιου της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου ίσως δεν είναι τυχαία και να συνδέεται με το γεγονός ότι πρόκειται να καταταχθεί στον ελληνικό στρατό.
Όπως είχε αποκαλύψει ο Χρήστος Ζαμπούνης στην εκπομπή του Mega "Buongiorno" τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Κωνσταντίνος Αλέξιος Ντε Γκρες μετά την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, θα υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό.
Ο Χρήστος Ζαμπούνης είχε πει τότε: "Δεν έχει έρθει το φύλλο παρουσίασης. Αλλά περιμένει το φύλλο για να παρουσιαστεί και απ΄ό,τι συζήτησα με τους γονείς του υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει στις ειδικές δυνάμεις (καταδρομέας). Επειδή είναι πολύ αθλητικός και επειδή ο παππούς του (τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος) ήταν αρχηγός του στρατού. Υπάρχει μία παράδοση".
"Ο Κωνσταντίνος είναι ο πρώτος που θα υπηρετήσει και θα ακολουθήσει και ο Φίλιππος. Και τα τρία αγόρια θα πάνε", είχε συνεχίσει ο Χρήστος Ζαμπούνης.
Θυμίζουμε ότι ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ είναι γονείς πέντε παιδιών, της Μαρίας Ολυμπίας, 29 ετών, του Κωνσταντίνου Αλέξιου, 26 ετών, του Αχιλλέα Ανδρέα , 25 ετών, του Οδυσσέα Κίμωνα, 21 ετών και του Αριστείδη Σταύρου, 17 ετών.
Πέρυσι τον Δεκέμβριο, η οικογένεια είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή την ανάκτηση της ιθαγένειας και την υιοθέτηση του επωνύμου "Ντε Γκρες".
"Είμαστε συγκινημένοι που μετά από τριάντα χρόνια έχουμε και πάλι την ελληνική ιθαγένεια. Η στέρηση της ιθαγένειάς μας, με τον νόμο του 1994, μας κατέστησε ιθαγενείς με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ατομικών δικαιωμάτων αλλά και συναισθηματικής δοκιμασίας.
Ο πατέρας μας και η οικογένειά μας σεβαστήκαμε απόλυτα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 1974. Η πρόβλεψη όμως του νόμου του 1994 για το θέμα της ιθαγένειας, προϊόν της τότε πολιτικής συγκυρίας, δεν άρμοζε προς έναν τέως αρχηγό του ελληνικού κράτους και ένα θεσμό που υπηρέτησε πιστά τη χώρα. Ο θάνατος του πατέρα μας έκλεισε έναν κύκλο.
Προϋπόθεση για την επιστροφή της ιθαγένειάς μας, ήταν να δηλώσουμε επώνυμο και επιλέξαμε αυτό που είχε επιλέξει και ο αποθανών θείος μας, Μιχαήλ Ντε Γκρες και είναι ό,τι πιο οικείο σε εμάς, αφού ουδέποτε η οικογένειά μας είχε επώνυμο.
Στα χρόνια που στερηθήκαμε την ιθαγένεια μας, ζήσαμε με το καθήκον και την τιμή να υπηρετούμε την πατρίδα μας με πίστη και αφοσίωση απ’ όπου και αν βρισκόμασταν, με όλες μας τις δυνάμεις. Οι ίδιες αρχές θα συνεχίσουν να καθορίζουν την πορεία της οικογένειάς μας"