Η Mary Katrantzou: πασαρέλα με έμπνευση από... ελληνική φιλοσοφία

Γη, άνεμος, φωτιά, νερό. Η Mary Katrantzou έγραψε ιστορία και το 2019. Δείτε την απίστευτη πασαρέλα της κολεξιόν της.

i-mary-katrantzou-pasarela-me-empneusi-apo-elliniki-filosofia
SHARE THIS
0
SHARES

"Το στοιχειώδες. Η συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 της Mary Katranτzou/Μαίρη Κατράντζου εμπνέεται από τα κλασσικά στοιχεία της φιλοσοφίας, όπως ορίζεται από τον Εμπεδοκλή: γη, άνεμος, φωτιά, νερό. Τον πέμπτο αιώνα π.Χ., οι θεωρίες του Εμπεδοκλή μιλούσαν για την κοσμογονία, θεωρώντας τη θεμέλιο του σύμπαντος. Σήμερα, αυτό αντικαταστάθηκε από τη σύγχρονη υπόθεση της «Μεγάλης Έκρηξης», την επέκταση του σύμπαντος από την προέλευση της αρχέγονης ιδιαιτερότητας, τη συνεχή εξέλιξή του. Ακόμα, βέβαια, τα στοιχεία παραμένουν, ως δομικά στοιχεία της ζωής". Με αυτά τα λίγα λόγια η Μαίρη Κατράντζου εξηγεί σε όλους πώς και από που εμπνεύστηκε και τι κρύβεται πίσω από τη νέα κολεξιόν της με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τα φτερά του στρουθοκάμηλου, τα πούπουλα και τα βολάν με κίνηση.

Η τάση που προτείνει ονομάζεται horizon colour και colour clouds, δηλαδή «χρώματα του ορίζοντα» και «χρωματιστά σύννεφα».

Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι τα pale, τα παστέλ χρώματα, που μετατρέπουν πασαρέλα και ζωή σε ένα χρωματιστό όνειρο.

Το στοιχειώδες. Η συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 Μαίρη Κατράντζου εμπνέεται από τα κλασσικά στοιχεία της Ιωαννικής φιλοσοφίας, όπως ορίζεται από τον Εμπεδοκλής - γη, άνεμος, φωτιά, νερό. Πρώτα σχεδιασμένο τον πέμπτο αιώνα π.Χ., οι εμπειρίες Empedoclean παρέχουν την προϋπόθεση για κοσμογονία, θεωρώντας το θεμέλιο του σύμπαντος. Σήμερα, αντικαταστάθηκε από τη σύγχρονη υπόθεση της «Μεγάλης Έκρηξης», την επέκταση του σύμπαντος από την προέλευση της αρχέγονης ιδιαιτερότητας, τη συνεχή εξέλιξή του. Ακόμα, τα στοιχεία παραμένουν, ως δομικά στοιχεία της ζωής

Το στοιχειώδες. Η συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 Μαίρη Κατράντζου εμπνέεται από τα κλασσικά στοιχεία της Ιωαννικής φιλοσοφίας, όπως ορίζεται από τον Εμπεδοκλής - γη, άνεμος, φωτιά, νερό. Πρώτα σχεδιασμένο τον πέμπτο αιώνα π.Χ., οι εμπειρίες Empedoclean παρέχουν την προϋπόθεση για κοσμογονία, θεωρώντας το θεμέλιο του σύμπαντος. Σήμερα, αντικαταστάθηκε από τη σύγχρονη υπόθεση της «Μεγάλης Έκρηξης», την επέκταση του σύμπαντος από την προέλευση της αρχέγονης ιδιαιτερότητας, τη συνεχή εξέλιξή του. Ακόμα, τα στοιχεία παραμένουν, ως δομικά στοιχεία της ζωής.

Το στοιχειώδες. Η συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 Μαίρη Κατράντζου εμπνέεται από τα κλασσικά στοιχεία της Ιωαννικής φιλοσοφίας, όπως ορίζεται από τον Εμπεδοκλής - γη, άνεμος, φωτιά, νερό. Πρώτα σχεδιασμένο τον πέμπτο αιώνα π.Χ., οι εμπειρίες Empedoclean παρέχουν την προϋπόθεση για κοσμογονία, θεωρώντας το θεμέλιο του σύμπαντος. Σήμερα, αντικαταστάθηκε από τη σύγχρονη υπόθεση της «Μεγάλης Έκρηξης», την επέκταση του σύμπαντος από την προέλευση της αρχέγονης ιδιαιτερότητας, τη συνεχή εξέλιξή του. Ακόμα, τα στοιχεία παραμένουν, ως δομικά στοιχεία της ζωή

 

 

 

Φωτο: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook