Η Μούσχουρη στηρίζει τον Σάκη για το Αξιον Εστί

Η Νάνα Μούσχουρη έστειλε επιστολή στον Σάκη Ρουβά στην οποία αναφέρεται στο Αξιον Εστί. Του εύχεται καλή επιτυχία και μιλά για το ταλέντο του.

i-mousxouri-stirizei-ton-saki-gia-to-aksion-esti
SHARE THIS
0
SHARES

 

Ξεκάθαρη θέση παίρνει η Νάνα Μούσχουρη με επιστολή που έστειλε στον τραγουδιστή και στην οποία κάνει λόγο για την υποχρέωση του κάθε καλλιτέχνη να μην μένει στάσιμος, υποστηρίζοντας την επιλογή του να συμμετέχει στη συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας το Αξιον Εστί. 

«Καρφώνει» έλληνες συνθέτες κάνοντας λόγο για « ''δικτατορική"  εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών. Και αναρωτιέμαι: πού θα ήταν σήμερα τα Παιδιά του Πειραιά χωρίς την Μελίνα; Ή ο Ζορμπάς, χωρίς την εισαγωγή του Ζαμπέτα;». 

Ολόκληρη η επιστολή 

Αγαπημένε μου Σάκη,

Έμαθα ότι θα τραγουδήσεις το «Άξιον Εστί» και σου εύχομαι καλή επιτυχία.  Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ένα βαρύ χρέος, γιατί είμαστε εμείς που παίρνουμε την ευθύνη να γνωρίσουμε τα μουσικά έργα στο κοινό.  Βλέπω συχνά στην αγαπημένη μας χώρα ότι υπάρχει μια "δικτατορική"  εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών. Και αναρωτιέμαι: πού θα ήταν σήμερα τα Παιδιά του Πειραιά χωρίς την Μελίνα; Ή ο Ζορμπάς, χωρίς την εισαγωγή του Ζαμπέτα;

Η μουσική είναι θεία σε οποιαδήποτε μορφή της. Πόπ, ρόκ, λαϊκή, παραδοσιακή, κλασσική, διεθνής ή τοπική.  Δε χωρίζεται σε «έντεχνη» και «μη έντεχνη». Εξαρτάται πώς και γιατί την ερμηνεύεις. Η αλήθεια του κάθε τραγουδιού αποκαλύπτεται όταν το προσεγγίσεις με σεβασμό, αγάπη, ειλικρίνεια και ενθουσιασμό. 

Σε παρακολουθώ σε όλα  τα μουσικά βήματά σου και χαίρομαι που η καριέρα σου εξελίσσεται  σοβαρά και όμορφα, γιατί είναι υποχρέωση κάθε καλλιτέχνη, για να μη μείνει στάσιμος, να δοκιμάζει και άλλα είδη μουσικής, στα οποία μπορεί να δώσει μια άλλη πνοή, νεώτερη.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι παρούσα στην παράστασή σου, αλλά θα είμαι εκεί με τη σκέψη μου. Με το ταλέντο σου, την ειλικρίνεια, το σεβασμό και την αγάπη σου για τη μουσική θα προωθήσεις στη δική σου γενιά και στο μέλλον ένα μεγάλο μουσικό έργο.

Καλή σου επιτυχία.

Με αγάπη.

Νάνα

Φωτογραφία: Eurokinissi 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook