
Με αφορμή το πρόσφατο ξέσπασμα του Γιώργου Καπουτζίδη για τα δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας, η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε θέση μιλώντας στο Mega.
H ίδια ανέφερε πως το σημαντικό πέρα από κάθε άλλο παράγοντα στην ανατροφή παιδιών είναι να παίρνουν αγάπη.
"Υπάρχει απάντηση σε όλο αυτό, η οποία δεν είναι άλλη από τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε σχετικά με την αναδοχή. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για το τι είναι τελικά ο γάμος. Ο γάμος της κοινωνίας είναι μια θρησκευτική τελετή; Τότε εκεί δε μπορεί να ισχύσει.
Αν μιλήσουμε για τον πολιτικό γάμο σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η κοινωνία είναι άραγε έτοιμη να δεχτεί αυτόν τον γάμο; Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα για να ήμουν ξεκάθαρη. Προσωπικά θα το ψήφιζα ώστε να περάσει, αλλά νομίζω ότι είμαι μια πολύ μικρή μειοψηφία συνολικά.
Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα. Ο γάμος είναι κάτι μεταξύ άντρα γυναίκας κλπ και το επιχείρημα αυτό για την αναδοχή, ήταν ακριβώς το επιχείρημα που χρησιμοποίησα εγώ. Έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Να βλέπεις ένα αγοράκι 6 ετών κακοποιημένο από τους γονείς του. Αν η κοινωνία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί, το παιδί θα είναι χίλιες φορές καλύτερο όταν παίρνει αγάπη από οτιδήποτε άλλο μπορεί να μπει σε αυτή την εξίσωση", είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Mega.
Γιώργος Καπουτζίδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;"
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης συμμετείχε σε εκδήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού - ταυτότητας και έκφρασης φύλου με τίτλο "Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον".
Η τοποθέτησή του έγινε viral, αφού ο ίδιος μίλησε χωρίς αναστολές για τα θέματα που τον απασχολούν λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού.
"Από την ηλικία των 8 - 9 κατάλαβα ότι κάτι δεν είναι τόσο ευχάριστο για κάποιους. Δεν μου εξήγησαν ποτέ γιατί πειράζει να παίζω για παράδειγμα με τις κούκλες της αδερφής μου. Ξεκίνησα να βλέπω ότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν σ' εμένα κάτι που τους έκανε να με χλευάζουν, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ήταν αυτό, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ενοχλούσε και τελικά κατέληξα από μόνος μου ό,τι τους ενοχλούσε που ήμουν αυτός που είμαι. Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, όπου προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο" είπε, μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια και το πώς βίωσε τη διαφορετικότητα.
"Δε θέλω να μου απαντήσετε γιατί είναι κακό η φωνή μου να είναι πιο λεπτή ή γιατί είναι κακό να παίζω με κούκλες ή γιατί είναι κακό να είμαι ο εαυτός μου. Μην μου το απαντήσετε, σας συγχωρώ, δεν πειράζει. Καλά τα πήγα και έτσι. Θέλω, όμως, πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον Πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα".
Εκτός από τον Γιώργο Καπουτζίδη, στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης και ο εφέτης Αθηνών, κ. Δημήτρης Κουλαξίζης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr