Follow us

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλάει στο TheToc: Η μητρότητα και η πολιτική - "Η κινητήριος δύναμη για μένα είναι ο έρωτας"

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο thetoc.gr, η Όλγα Κεφαλογιάννη. Μίλησε για την μητρότητα αλλά και για τον άνδρα της ζωής της, Μίνωα Μάτσα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
ολγα κεφαλογιαννη

Μετά από μερικά μηνύματα και μια τηλεφωνική επικοινωνία για να συμφωνήσουμε το χρόνο και το χώρο αυτής της συνέντευξης η Όλγα Κεφαλογιάννη μου είπε "έλα από το σπίτι να δεις πως είναι και η καθημερινότητα μιας καινούργιας μάνας”.

Την Πέμπτη το απόγευμα λοιπόν, χτυπούσα το κουδούνι σε ένα φωτεινό διαμέρισμα κοντά στην Δεξαμενή. Και όταν η πόρτα άνοιξε, το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν το μεγάλο πάρκο μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα δίδυμα της Όλγας Κεφαλογιάννη μαζί με τη μητέρα της που έπαιζε διαρκώς μαζί τους.

Διαβάστε Επίσης

Το δεύτερο ήταν το υπέροχο πιάνο που έπαιζε ο σύντροφος της ζωής της Μίνως Μάτσας, ο οποίος σηκώθηκε, με χαιρέτησε ευγενικά και με οδήγησε στην βεράντα του σπιτιού. Η θέα ήταν υπέροχη. Η ώρα ήταν εφτά το απόγευμα και ο ουρανός άρχιζε να σχηματίζει τα χρώματα του δειλινού. Πρώτη εικόνα η Ακρόπολη και το βλέμμα σου έφτανε μέχρι τη θάλασσα του Πειραιά. Η Όλγα εμφανίστηκε 2 λεπτά αργότερα, με ένα καταπράσινο φωτεινό λινό φόρεμα και με το ίδιο πάντα πλατύ και λαμπερό χαμόγελο που τη συνοδεύει σε κάθε της εμφάνιση.

Ο Μίνως Μάτσας συνεχίζει να παίζει υπέροχα πιάνο και βρίσκω την αφορμή να τη ρωτήσω αν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του που την κέρδισε. "Ολη τη μέρα έτσι είμαστε, με μουσική και με το κλάμα των μωρών ταυτόχρονα. Συνήθως με το πιάνο ηρεμούν, αλλά τώρα μας περιμένουν να τους κάνουμε μπάνιο. Εμένα η μουσική του μου άρεσε πριν γνωρίσω τον ίδιο. Είχα μία ταύτιση με τη μουσική του, με άγγιζε πολύ. Και την αγαπούσα πριν γνωρίσω το πρόσωπο που γράφει αυτή τη μουσική. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα και για μας αλλά και για τα παιδιά, από το να ζούμε μέσα στη μουσική”

Την Όλγα Κεφαλογιάννη τη γνωρίζω χρόνια από τη Βουλή, ως δυναμική πολιτικό και τώρα βλέπω μπροστά μου μια γυναίκα πιο χαλαρή, πιο γήινη και σίγουρα πολύ ερωτευμένη. Τι ρωτάω λοιπόν τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της μέχρι τώρα στην πολιτική, να ανοίγει μια μεγάλη παρένθεση για να ερωτευθεί, να φτιάξει την προσωπική της ζωή, να γίνει μάνα.

Διαβάστε Επίσης

"Δεν θεωρώ την μητρότητα και το κομμάτι της προσωπικής ζωής μια παρένθεση. Το θεωρώ πως είναι κάτι που τρέχει παράλληλα και μάλιστα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης γυναίκας να συνδυάσει και τα δύο.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Τα πράγματα για μένα ήρθαν με ένα τρόπο που ήταν απρόβλεπτος. Έγινε μια μεγάλη ανατροπή και τα άφησα όλα να κυλήσουν με ένα τρόπο που ήταν εκτός της πεπατημένης. Άλλωστε το ρίσκο είναι μια από τις ομορφιές της ζωής. Εκεί λοιπόν που είχα βάλει πλώρη για μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ήρθε η πραγματικότητα και μου ανέτρεψε το σχεδιασμό. Και έτσι ξανασκέφτηκα τις προτεραιότητες μου και αναστοχάστηκα ξανά τη ζωή μου από την αρχή.

Ήταν μια αφορμή για να ξύπνησε κάτι μέσα μου και να μου πει ότι τα πράγματα ίσως δεν τα έχω κάνει τόσο σωστά όπως νόμιζα. Βέβαια σε όλα αυτά έπαιξε σημαντικό ρόλο και η τύχη”

Η έκφραση της όσο μιλάει δείχνει μια γυναίκα πραγματικά χαρούμενη κι ευτυχισμένη άρα και ερωτευμένη. "Η κινητήριος δύναμη για μένα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας σε ότι και να κάνουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ό,τι κάνουμε να το κάνουμε με πάθος. Και στη δουλειά μου ό,τι κάνω το κάνω παθιασμένα. Ήρθε λοιπόν ο έρωτας που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Το μεγάλο μήνυμα για μένα είναι ότι στη ζωή υπάρχουν πάντα και δεύτερες ευκαιρίες. Πρέπει κατά συνέπεια να τις αρπάζουμε, να κάνουμε τις επιλογές μας και να αλλάζουμε αν αυτό στο οποίο ζούμε δεν μας ικανοποιεί”

Διαβάστε Επίσης

Για λίγα δευτερόλεπτα ακούγεται το κλάμα των μωρών και μου δίνει την αφορμή να ρωτήσω την Όλγα Κεφαλογιάννη πώς αποφάσισε να γίνει μητέρα. "Εγώ το θέμα της μητρότητας το είχα ξεγράψει. Από τη στιγμή που δεν είχε έρθει σε νεότερη ηλικία, είχα αποφασίσει να το αφήσω πίσω. Άλλωστε έχω και τόσο στενές σχέσεις με τα παιδιά που έχουν οι αδερφές μου και είχα σκεφτεί να αφοσιωθώ σε αυτά τα παιδιά και να τους δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Σε ένα βαθμό λοιπόν θεωρούσα ότι έτσι καλύπτω αυτή την ανάγκη του να έχω δικά μου παιδιά.

Κεφαλογιάννη

Ή αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η ανάγκη, ποτέ δεν μπορεί να καλυφθεί. Κι ενώ λοιπόν είχα ξεγράψει τη μητρότητα λόγω αντικειμενικών συνθηκών, ήρθε η μεγάλη και ωραία ανατροπή. Ήταν κοινή επιλογή και δική μου και του συζύγου μου να κάνουμε παιδιά. Και οι δύο ταυτόχρονα και με πολύ μεγάλη δύναμη το θελήσαμε, οπότε αυτό ήταν που συντέλεσε στο να έχουμε κι αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα”.

''Καρμική η γνωριμία με τον Μίνω Μάτσα''

Τη ρωτάω για την γνωριμία της με το σύντροφό της ζωής της και μου απαντά ότι αυτή ήταν λίγο καρμική και μαγική, καθώς στην πρώτη τους γνωριμία τα πράγματα περίπου κύλησαν λίγο παγωμένα, αφού αυτός καν δεν ήξερε ποια είναι και τι δουλειά κάνει.

"Άρχισα να σκέφτομαι τι ακριβώς είναι τώρα όλο αυτό. Είναι τόσο πολύ μέσα στα δικά του πράγματα που δεν με ξέρει ή κάνει ότι δεν με ξέρει. Η δεύτερη φορά που βρεθήκαμε ήταν τελείως τυχαία. Είναι από αυτά που γίνονται καρμικά και λίγο μαγικά. Εγώ δεν επιδίωξα να τον συναντήσω. Ήταν όλο τυχαίο γι' αυτό και λέω ότι η τύχη παίζει πάντα ρόλο. Μπορεί εσύ να είσαι έτοιμος αλλά η τύχη συμπληρώνει την εικόνα”

Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό; την ρωτάω. "Είμαι υπέρ του ρητού μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Κατά αυτή την έννοια, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ σεμνοί με την τύχη μας. Όμως δεν μπορώ να μην είμαι ευγνώμων γι΄ αυτά που έχω και γι΄ αυτά που μου έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Άρα ναι, είμαι ευγνώμων”.

Βάζω μια άνω τέλεια για λίγο στην Όλγα Κεφαλογιάννη μάνα, για να πάω στην Όλγα Κεφαλογιάννη πολιτικό, για να δω πόσο την έχει απορροφήσει αυτή η καινούργια της ζωή από την πρώτη της αγάπη που είναι η πολιτική. "Η πολιτική είναι πάντα παρούσα και μετά το δεύτερο μήνα από τη γέννηση των παιδιών άρχισα να είμαι φουλ ξανά στα πράγματα, δίνοντας όμως λιγότερο χρόνο από πριν. Τώρα όμως επιστρέφω κανονικά”.

Διαβάστε Επίσης

Ευκαιρία να την ίντριγκαρω λίγο σκέφτομαι . Της λέω λοιπόν ξέρεις υπάρχουν κάποιοι που λένε εντάξει τώρα η Κεφαλογιάννη έγινε μάνα, θα την αφήσει την πολιτική δεν θα την ενδιαφέρει και πολύ. Μόλις ακούει τη φράση αυτή ξαφνικά γίνεται πάλι η δυναμική βουλευτής. "Όποιοι τα έλεγαν αυτά μάλλον θα ήθελα να με δούνε εκτός πολιτικής για τους δικούς τους λόγους. Και για μένα τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο και το κέφι και η ενέργεια που έχω για την πολιτική και η διάθεση να κάνω περισσότερα πράγματα.”

Όλγα Κεφαλογιάννη

"Ήθελαν πολλοί να σε δούνε εκτός πολιτικής;” επιμένω. Ξεκαρδίζεται στα γέλια και μου απαντά. "Εσύ που είσαι τόσα χρόνια στη Βουλή το ξέρεις καλύτερα, σου τα λένε και μόνοι τους. Για να φτάσω μέχρι εδώ πάλεψα σκληρά, δεν μου έχει χαριστεί τίποτα. Το κέρδισα όλο με σκληρή δουλειά και προσπάθεια και προσωπικό κόστος και δεν σκοπεύω να το χαρίσω σε κανέναν.”

Το μήνυμα που στέλνει είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Πίνω μια γουλιά από το αρωματικό πράσινο τσάι που βρίσκεται στο τραπέζι και επιστρέφω στις ερωτήσεις μου για τη νέα της ζωή

"Η στιγμή που έμαθα ότι είμαι έγκυος ήταν σχεδόν απίστευτη, άκουσα κάτι το οποίο δεν μπορούσα πραγματικά να το συνειδητοποιήσω, να πιστέψω ότι συμβαίνει σε μένα.
Ταυτόχρονα μου προκλήθηκε και ένα μεγάλο άγχος γι' αυτό που εκείνη τη στιγμή συμβαίνει. Θα ολοκληρωθεί καλά χωρίς επιπλοκές; Υπάρχει πάντα μεγάλη αγωνία. Αυτό το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης πέρασα πολύ δύσκολα. Πρώτα γιατί δεν ήθελα να το πω πουθενά. Ξέρεις πήγαινα στη Βουλή και δεν το είχα πει σε κανέναν.
Ήθελα πρώτα να βεβαιωθώ ότι όλα τα πράγματα θα πήγαιναν καλά.
Όταν σιγουρευτήκαμε στους πρώτους ανθρώπους που το είπαμε και εγώ και ο Μίνως ήταν οι γονείς μας και τα αδέλφια. Η μαμά μου νομίζω ότι αγχώθηκε περισσότερο απ' ότι χάρηκε και προσευχόταν όλα να πάνε καλά. Της είχε φύγει η πιθανότητα ότι θα γίνει γιαγιά από μένα και τώρα έχει αναζωογονηθεί από τα δύο καινούργια της εγγόνια”.

ολγα κεφαλογιαννη

Είναι όλη τη μέρα μέσα στο πάρκο με τα δύο παιδιά την ρωτάω και εκείνη σκάει στα γέλια."Ναι είναι πάρα πολύ κοντά επειδή είμαστε μια πολύ παραδοσιακή οικογένεια. Όλο αυτό εμένα μου αρέσει πολύ… και ο Μινως και εγώ μεγαλώσαμε πολύ κοντά με τις γιαγιάδες μας και έχουμε τρυφερές και δυνατές αναμνήσεις. Χαίρομαι πολύ που και τα δικά μου παιδιά έχουν τις γιαγιάδες τους.”

Την ρωτάω αν έχει αποφασίσει ποια ονόματα θα δώσει στα δίδυμα "Τα παιδιά τώρα είναι οκτώμισι μηνών. Έχουμε αποφασίσει για τα ονόματα, θα κρατήσουμε τις παραδόσεις θα δώσουμε τα ονόματα των γονέων μας”. Συζητάμε για τη στιγμή που έφτασε η ώρα του τοκετού και μου αποκαλύπτει ότι ο σύντροφος της ήταν μέσα στο δωμάτιο, όχι μόνο για να της κρατάει το χέρι αλλά και για να της βάζει μουσικές του.

Όλγα Κεφαλογιάννη - Μίνως Μάτσας

"Τη στιγμή που πας για να γεννήσεις έχεις μια ψυχραιμία που δεν μπορείς να την φανταστείς αλλά όσο πλησιάζεις προς την αίθουσα του τοκετού η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο συγκλονιστικό όλο αυτό που ξεπερνάει τα αισθήματα που μπορείς να νιώσεις μέχρι τότε.
Ο Μίνως ήταν μέσα ήταν πολύ ψύχραιμος , είχε φέρει μουσικές δικές του και βάλαμε μουσική . Είχε επιλέξει κομμάτια που είχε γράψει για τον Καζαντζάκη, αλλά και για την τηλεοπτική σειρά το Νησί, μουσικές με αναφορές στην Κρήτη. Ήταν πάρα πολύ ψύχραιμος και πολύ υποστηρικτικός μου κρατούσε το χέρι μέχρι την ώρα που γέννησα”.

Και φτάνουμε στην ξεχωριστή στιγμή για κάθε γυναίκα όταν κράτα τα παιδιά της στην αγκαλιά της. "Τότε συνειδητοποιείς ότι μάνα σημαίνει τεράστια ευθύνη .Εκεί καταλαβαίνεις ότι αυτά τα δύο πλάσματα έχουν εσένα. Εσύ είσαι το δίχτυ ασφαλείας τους και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσει μία γυναίκα. Εκείνη τη στιγμή έζησα την απόλυτη ευτυχία. Μια ώρα αφού είχα γεννήσει έρχεται η μαία και μου λέει η μικρή σου θέλει να φάει και πρέπει να την ταΐσεις. Και ξαφνικά πρέπει να μάθεις πως πρέπει να κάνεις τον θηλασμό. Όλο αυτό είναι κάτι που έρχεται είναι από τη φύση μεν, αλλά είναι και πρωτόγνωρο και μαζί με τη χαρά σου φέρνει και την αγωνία.”

Επανέρχομαι σε εκείνους που θα 'θελαν να δουν την Όλγα Κεφαλογιάννη εκτός Βουλής και την ρωτάω αν φοβάται πως οι ίδιοι μπορεί να την κατηγορήσουν τώρα ότι θα χρησιμοποιήσει τα παιδιά της στην προεκλογική κούρσα.

"Είναι τελείως μακριά από τη δική μου λογική τέτοιου είδους σκέψεις. Τα παιδιά δεν τα κάνεις για να τα προβάλεις, για να τα χρησιμοποιήσεις σαν ένα επιπλέον όπλο στην επικοινωνιακή σου φαρέτρα. Και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν να κάνουμε βόλτα τα μωρά στο πάρκο ή στο Ζάππειο είναι φωτογραφίες που έχουν γίνει χωρίς να το έχουμε επιδιώξει και χωρίς να το θέλουμε. Ιδανικά θα ήθελα τα παιδιά μου να είναι εκτός όλης αυτής της δημοσιότητας. Λυπάμαι πραγματικά αυτούς που κάνουν οικογένεια ή παιδιά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και όχι γιατί το θέλουν. Η προσωπική ζωή χρειάζεται μια αλήθεια. Για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά στην πολιτική θα πρέπει να μπορείς να έχεις μια προσωπική ζωή που θα σου προσφέρει ισορροπία και υποστήριξη. Για μένα η οικογένεια είναι κάτι πολύ ουσιαστικό, με γεμίζει για να μπορώ να ανταπεξέλθω με μεγαλύτερη δύναμη στις μεγάλες προκλήσεις που έχει η πολιτική”.

Η συζήτηση γίνεται τώρα καθαρά πολιτική την ρωτάω αν είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη των εκλογών, πόσο την πείραξε που βρέθηκε εκτός υπουργικού συμβουλίου όλα αυτά τα χρόνια, αν έχει αποκατασταθεί η σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


"Στην πολιτική πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα κυρίως για εκλογές σε αυτή τη χώρα. Χαίρομαι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους λίγους που το λένε και το εννοούν ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία. Πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο θεσμικοί γίνεται. Εγώ είμαι έτοιμη για δυνατή μάχη και οι προκλήσεις είναι πολλές.
Για μένα δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό στην πολιτική από το να είσαι εκλεγμένος και να εκπροσωπείς τους πολίτες. Για μένα αυτό είναι το ύψιστο αξίωμα. Είμαι πάντα πολύ ευγνώμων απέναντι στους πολίτες κι αισθάνομαι ευθύνη που με επιλέγουν και με έχουν εκλέξει δυο φορές στο Ρέθυμνο και τρεις φορές πρώτη στην Α Αθηνών . Τώρα με ρώτησες για την μη συμμετοχή μου στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου και πληρώνω και το τίμημα των επιλογών μου. Εγώ έχω πορευθεί πάντα με τις αξίες μου. Αλλά ας πούμε ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Το τελευταίο διάστημα είμαστε και πάλι αρκετά κοντά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλωστε έχουμε συμπορευθεί πολλά χρόνια μαζί και έχουμε και κοινό τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πολλές φορές.
Είμαστε λοιπόν αρκετά κοντά με τον πρωθυπουργό και έχουμε πει ότι στην επόμενη εκλογική μάχη θα δώσουμε μαζί όλες μας τις δυνάμεις. Επιδιώκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα όχι μόνο για την παράταξη αλλά για τη χώρα γιατί χρειάζεται σταθερότητα και συνέχεια σε μια πορεία. Και αυτή η κυβέρνηση παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που βρήκε μπροστά της έχει ανταποκριθεί αρκετά ικανοποιητικά.

Τη ρωτάω για τις κρυφές δημοσκοπήσεις που την εμφανίζουν πολύ ψηλά στην Α Αθήνας παρά το γεγονός ότι δεν ήταν υπουργός αυτά τα χρόνια. "Πιστεύω πάρα πολύ στο κριτήριο του κόσμου. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά την αλήθεια και η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει πάντα πορευθεί με την αλήθεια της” .

Τώρα λοιπόν που επιστρέφει δυναμικά στην πολιτική και έχει μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη προσωπική ζωή που σταματούν οι πολιτικές τις φιλοδοξίες;

"Η επιλογή από τον κόσμο είναι το πρώτο. Το λέω αυτό γιατί ξαφνικά έρχονται στην πολιτική πρόσωπα χωρίς νομιμοποίηση. Γι’ αυτό στο τέλος της ημέρας το σημαντικό είναι και να νομιμοποίησε και να λογοδοτείς. Δεν μπορεί να κατανοήσει κάποιος που δεν είναι εκλεγμένος την πραγματική έννοια της εκπροσώπησης και την πραγματική έννοια της νομιμοποίησης και της λογοδοσίας”

Ξαναθέτω την ερώτηση οι φιλοδοξίες της Όλγας Κεφαλογιάννη μέχρι που φτάνουν.

"Ο ερχομός των παιδιών σε κάνει να τα βλέπεις όλα με τελείως διαφορετικό τρόπο . Και επειδή έχω δει στο παρελθόν πολιτικούς που από την υπέρμετρη φιλοδοξία τελικά κάηκαν στην πορεία γι' αυτό και έχω αποφασίσει από την αρχή να έχω μία πορεία που θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή στο πως μπορώ να πηγαίνω από το ένα σκαλοπάτι στο άλλο. Δεν πιστεύω στις απότομες ανόδους”

Διαβάστε Επίσης

Αυτή η σταθερή πορεία που λες μπορεί να έχει ως τέλος της την κορυφή; "Στην πολιτική δεν μπορείς ποτέ να προδιαγράψει το μέλλον ούτε μπορείς να προκαταλάβεις αποφάσεις, αλλά επειδή πάρα πολλά πράγματα έχουν να κάνουν και με τις συγκυρίες γι' αυτό και καλό είναι να μην αποκλείουμε τίποτα αλλά να μην τρελαινόμαστε κιόλας

Όλγα Κεφαλογιάννη Μίνως Μάτσας


Ένας πολιτικός που σχεδιάζεις για το μέλλον μιας χώρας δεν μπορεί παρά και να σχεδιάσει από τώρα για το μέλλον των παιδιών του. Πώς θα ήθελες να δεις τα παιδιά σου ήταν η επόμενή ερώτησή μου. "Θα ήθελα να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα ίδια που πρόσφεραν και στους δυο μας οι γονείς μας και πιστεύω ότι επειδή είμαστε ανοικτοί ως άνθρωποι και διαλλακτικοί, θα δώσουμε στα παιδιά μας την δυνατότητα και το περιθώριο για το τι μπορούν να κάνουν και πως να εξελιχθούν .

Θα σεβαστείτε όλες τους τις επιλογές;. "Προφανώς ναι αυτό θα σου απαντήσω αυτή τη στιγμή”. Θα αποδεχθείς τις όποιες επιλογές των παιδιών σου ακόμα και στο σεξουαλικό τομέα;

Το μόνο που μας ενδιαφέρει και προσευχόμαστε όλοι οι γονείς είναι τα παιδιά μας να είναι γερά και καλότυχα. Ζούμε σε μία κοινωνία που πλέον είναι ανοιχτή είναι ανεκτική και αν μη τι άλλο εμείς που είμαστε πολιτικοί πρέπει να καλλιεργούμε μία αρμονική συνύπαρξη όλων και μία αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα. Είναι καθήκον των πολιτικών να έχουν ένα ρόλο που πολλές φορές πάει κόντρα σε αυτό που μπορεί να φαίνεται ως το κοινό αίσθημα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι εγώ είχα ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια από το 2008, από τότε δηλαδή που η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει την εισαγωγή του συμφώνου συμβίωσης στο οικογενειακό δίκιο.”

Ο Μίνως Μάτσας ανοίγει ευγενικά την πόρτα και υπενθυμίζεις την Όλγα Κεφαλογιάννη ότι είναι η ώρα να κάνουμε μαζί μπάνιο στα παιδιά. Του ζητάω ευγενικά ένα ακόμη λεπτό προκειμένου να κλείσω την συνέντευξη και την ρωτάω να μου πει, τι λένε για την καινούργια τους κοινή ζωή, όταν οι δυο τους κάθονται τις βραδινές ώρες σ' αυτό το μπαλκόνι βλέποντας την Ακρόπολη φωτισμένη. "Είμαστε σε μία φάση που ακόμα σχεδιάζουμε πράγματα και είναι πολύ ωραίο αυτό. Σχεδιάζουμε πράγματα και τι θέλουμε να κάνουμε μαζί και τι θα θέλαμε να κάνουν τα παιδιά μας. Είναι ένα ταξίδι που μόλις ξεκίνησε . Έχουμε πει ότι αυτό το ταξίδι το έχουμε ξεκινήσει μαζί και θα το πάμε μαζί μέχρι τέλους”.

Τι τίτλο λοιπόν έχει η καινούργια ζωή της Όλγας Κεφαλογιάννη; Σκέφτεται λίγο και μου απαντά με αυτό το ακαταμάχητο λαμπερό χαμόγελο. "Δεν το 'χω σκεφτεί αυτό, δεν είμαι καλή στο να βάζω ταμπέλες ή τίτλους. Άλλωστε οι τίτλοι πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

20 Σεπ 2023 | 10:04

Η Ολγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Γούντι Αλεν [εικόνες]

Με τον Γούντι Άλεν συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

06 Σεπ 2023 | 10:18

Όλγα Κεφαλογιάννη σε Μίνω Μάτσα για τα γενέθλιά του: "Είσαι η τύχη της ζωής μου"

Η αφιέρωση της Όλγας Κεφαλογιάννη στον σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της Μίνω Μάτσα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Σεπ 2023 | 12:09

Δρυμιώτης στο TheTOC: "Ο Τσίπρας είναι πίσω από τον Κασσελάκη - Δεν τον συμφέρει να βγει η Αχτσιόγλου"

Ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης μιλά στο TheTOC για το φαινόμενο Κασσελάκη και την ανάγκη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να πιαστούν από κάτι καινούργιο, όπως μια "μεταγραφή αεροδρομίου"

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ 16 Σεπ 2023 | 12:41

Ο Πέτρος Παππάς εξηγεί στο TheTOC γιατί στηρίζει Κασσελάκη: Χρειάζεται ένα σοκ ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ του Βαρουφάκη, τα λάθη με τα ΜΜΕ, η αποχώρηση Τσίπρα μετά την ήττα και η επόμενη μέρα του κόμματος.

ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΝΥΦΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΡΤΖ 30 Σεπ 2023 | 08:35

Tζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: Η χολιγουντιανή εμφάνιση στη Νέα Υόρκη - Σαν νύφη στα λευκά η Αμάλ

Η νέα εμφάνιση της Αμάλ Κλούνεϊ στη Νέα Υόρκη με εφαρμοστό φόρεμα που αγκάλιαζε την λεπτεπίλεπτη σιλουέτα της.

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΑΠΑ ΤΗΣ 30 Σεπ 2023 | 08:14

Η Μέγκαν Μαρκλ με δραματική κάπα Carolina Herrera και παντελόνι που θα ενέκρινε η Audrey Hepburn

Η απίθανη κάπα ψαροκόκκαλο της Μέγκαν Μαρκλ και ο ολόσωστος τρόπος που τη συνδύασε.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 29 Σεπ 2023 | 21:44

Τρανς μοντέλο παρενόχλησε τον τραγουδιστή Βαγγέλη Κακουριώτη πάνω στη σκηνή: "Χίλια συγγνώμη, δεν θυμάμαι τίποτα"

"Είναι σεξουαλική παρενόχληση και μου έκανε εντύπωση ότι η παρέα της δεν αντέδρασε" δήλωσε ο τραγουδιστής Βαγγέλης Κακουριώτης

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ 29 Σεπ 2023 | 21:03

Κόρα Καρβούνη: Παντρεύτηκε τον σύντροφό της Παναγιώτη Γαλανό - Δημιουργία Μπράτη το νυφικό [εικόνες]

Το αέρινο νυφικό που φόρεσε η Κόρα Καρβούνη - Στο δημαρχείο της Αθήνας ο γάμος.

ΣΤΟ INSTAGRAM 29 Σεπ 2023 | 19:32

Έξαλλη η Βάσω Λασκαράκη με σχόλιο που δέχθηκε: "Είμαι ως εδώ… Άντε μαζευτείτε λίγο, θα κάνω κριτική απ΄όπου γουστάρω"

Η γνωστή ηθοποιός με ένα βίντεο στα social media την ώρα που οδηγούσε, ανέβασε τους τόνους και έδειξε να είναι φανερά ενοχλημένη με το συγκεκριμένο μήνυμα που δέχθηκε.

ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ 29 Σεπ 2023 | 18:15

Νικολέττα Ράλλη: Ξυπόλητη με μίνι ροζ φόρεμα με φουσκωτά μανίκια στη βάφτιση της κόρης της

Η Νικολέττα Ράλλη βάφτισε την κόρη της Σοφία: Το πριγκιπικό βαφτιστικό φόρεμα, ο στολισμός και η εντυπωσιακή, ξυπόλητη μαμά της...

29 Σεπ 2023 | 17:40

Μόνο στο Yupiii! Η πασίγνωστη ηθοποιός που μπαίνει στους "Πανθέους" του ΣΚΑΪ

Ποια γνωστή πρωταγωνίστρια μπαίνει στο καστ των "Πανθέων";

ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 29 Σεπ 2023 | 17:28

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Η μητέρα μου δεν έχει φύγει από τη ζωή" - Τα σπαρακτικά λόγια του στην κηδεία [βίντεο]

Συντετριμμένος με τον χαμό της μητέρας του και ο αδερφός του Γιώργου Αγγελόπουλου, Χάρης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΤ 29 Σεπ 2023 | 16:57

Άντζελα Γκερέκου: Πανέμορφη σε τελετή βράβευσης - Το ανδρόγυνο look και τα περίτεχνα πέδιλα

Η στιλάτη εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου με ανδρόγυνο look και λαμπερό μακιγιάζ.