Η Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε το παρών στη μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία "Ο δάσκαλος της Ίμβρου" που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Παλλάς υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το βράδυ της Τρίτης 5 Μαΐου.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια κορυφαία πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση των Σχολείων της Ίμβρου, ενός έργου ζωτικής σημασίας για τον ελληνισμό του νησιού. Η βραδιά που τελέστηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τιμήθηκε με την υψηλή παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την περίσταση επέλεξε ένα μαύρο σύνολο που απαρτιζόταν από μία πλισέ φούστα, ένα ασορτί μεσάτο σακάκι και ένα ζευγάρι μαύρες γόβες με στρογγυλή μύτη. Τα μαλλιά της ήταν ελαφριά κυματιστά και το μακιγιάζ της φρέσκο και δροσερό.

Στη φιλανθρωπική συναυλία, σπουδαίοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους. Ο Λάκης Λαζόπουλος υπέργραψε τη σκηνοθετική επιμέλεια, αναδεικνύοντας τον ισχυρό συμβολισμό του "τελευταίου δασκάλου". Η Μαρία Καβογιάννη ήταν η αφηγήτρια της βραδιάς, ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας και των αναμνήσεων της Ίμβρου. Ο Γιάννης Κότσιρας χάρισε τη φωνή του σε ένα μουσικό οδοιπορικό γεμάτο συναίσθημα. Στη συναυλία συμμετείχε και η δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας.
Ο τίτλος "Ο δάσκαλος της Ίμβρου" αποτελεί μια πράξη μνήμης και χρέους, μετατρέποντας μια σπουδαία καλλιτεχνική στιγμή σε έμπρακτη προσφορά για τη παιδεία και ταυτόχρονα τη διατήρηση του Ελληνισμού στην Ίμβρο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr