Η Πολίτισσα μαγείρισσα μάς μαθαίνει τα μπαχαρικά του έρωτα

Ο μύθος που ακολουθεί τις Πολίτισσες για τις συνταγές τους που εξασφαλίζουν την ερωτική διάθεση δεν είναι τυχαίος. Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς αποκαλύπτει τα πάντα.

i-politissa-mageirissa-mas-mathainei-ta-mpaxarika-tou-erwta
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η φιγούρα της Μαρίας Εκμεκτσίογλου είναι τόσο χαρακτηριστική που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Πληθωρική, ζεστή, κινείται μέσα στον χώρο της με μία χαρακτηριστική άνεση. Κάθε φορά που αρχίζει να μιλάει χαϊδεύει τα αυτιά σου με τη φωνή της και μένεις να ακούς χωρίς ανάσα όλες εκείνες τις πολύτιμες συμβουλές για να βγάλεις από την κατσαρόλα σου θαύματα, φέρνοντάς σου στο μυαλό όσα έλεγαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες. 

 

 Η Πολίτισσα μαγείρισσα, που είναι ένα από τα αγαπητά πρόσωπα της Τουρκίας και ταυτόχρονα ο άνθρωπος που εδώ και τόσα χρόνια ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στους Έλληνες και τoυς Τούρκους μέσα από το φαγητό της, γεννήθηκε στο Βόσπορο, στο Καντιλί.

 

Στο γυναικοκρατούμενο σπίτι της ανάμεσα στους τεντζερέδες και τα τηγάνια, με την κανέλα, τη μαστίχα, το δυόσμο, το κύμινο και τον κουρκουμά γεννήθηκε το όνειρό της, που πήρε σάρκα και οστά όταν άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο της μαγαζί στην Κωνσταντινούπολη. 

 

Ένας τεράστιος κήπος που πήρε το όνομα Maria's έγινε η αρχή για όλα. Οι φίλοι της γέμιζαν το μαγαζί και σιγά σιγά πέρασε από αυτό όλη η Κωσνταντινούπολη. Το φαγητό της έγινε μύθος, ακολούθησαν κι άλλα εστιατόρια στην Πόλη, μέχρι που η Μαρία Εκμεκτσίογλου πέταξε στην Ελλάδα και ξεκίνησε τις εμφανίσεις στην τηλεόραση, τις εκπομπές και την έκδοση βιβλίων με συνταγές Πολίτικες και μυρωδιές και γεύσεις που αποπλανούσαν τις αισθήσεις.

 

Υπάρχουν βελούδινα διαζύγια; Ο χωρισμός, οι γιοι της και η Πολίτισσα πεθερά

Μετά από 33 χρόνια γάμου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Μαρία Εκμεκτσίογλου πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε διαζύγιο, έχοντας αποκτήσει 3 γιους, που έγιναν οι άντρες της ζωής εδώ και μία 5ετία, από τότε που ακολούθησε ξεχωριστους δρόμους με τον πατέρα των παιδών της. Η ίδια περιγράφει την προσωπική της ζωή, πώς πήρε διαζύγιο, αλλά και τι είδους πεθερά θα γίνει.

"Η μαγείρισσα βάζει τα υλικά και η ψυχή τη γεύση", συνηθίζει να λέει και καταλαβαίνεις ότι το εννοεί κάθε φορά που θα βάλεις στο στόμα σου μία μπουκιά από το φαγητό της. Πριν από ένα χρόνο η Μαρία Εκμεκτσίογλου αποφάσισε ότι θέλει να βρίσκεται όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα, που την υποδέχτηκε με ζεστασιά και δίψα για να δοκιμάσει τις χαμένες γεύσεις. 

 

Το Maria's βρήκε τη θέση του στη Θουκυδίδου 53, στον Άλιμο, και η Μαρία Εκμεκτσίογλου απέκτησε το καινούριο της σπίτι.

 

 Στο εστιατόριο της υποδέχεται τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν το γευστικό της παραμύθι και μέχρι το τέλος της βραδιάς να γίνουν ένα με την παρέα της Μαρίας. 

 

 

 

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Τη συναντήσαμε στο Maria's και βάλαμε... στο τραπέζι τον μύθο που λέει ότι τα μπαχαρικά είναι ένα μεγάλο όπλο για να κερδίσεις τον έρωτα που περνάει μέσα από το στομάχι. Και η Πολίτισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου ξέρει καλύτερα.

Δείτε όλα τα μυστικά για τα μπαχαρικά του έρωτα και πώς να τα χρησιμοποιείτε:

Η Μαρία μάς εξηγεί τα πάντα για την αισθησιακή κανέλα:

Τα μυστικά της δεν τελειώνουν ποτέ και εξηγεί με ακρίβεια πώς να χρησιμοποιείτε το κάρδαμο, το αγαπημένο της βασίλισσας Κλεοπάτρας:

Μαζί μας μοιράστηκε και το πιο αγαπημένο αντικείμενο που της έχουν δωρίσει, που έχει και αυτό σχέση -με τί άλλο;- τον έρωτα:

Πώς την υποδέχτηκαν στην Ελληνική αγορά και η κριτική 

Και κάπου εδώ μπαίνει το θέμα "ανταγωνισμός", κριτική, η μάχη της κουζίνας. Ειλικρινής και συγκεκριμένη, ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στην κακοήθεια:

 Οι Έλληνες σεφ που ξεχωρίζει και η απόφαση του γιου της

Δεν διστάζει να μιλήσει με ονόματα για τους Έλληνες μάγειρες που λατρέυει το φαγητό τους και τη δουλειά τους :

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook