Η πραγματική Ζέτα: Η καταπίεση, οι συμβιβασμοί και η έλλειψη αυτοπεποίθησης

«Είμαι σε φάση αλλαγής που έρχεται συνήθως μέσα από κάτι τραγικό ή μια εσωτερική ανάγκη που σου λέει «δεν πάει άλλο, έπιασες πάτο».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η Ζέτα Μακρυπούλια έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και στην Αφροδίτη Γραμμέλη όπου μίλησε για το bullying, την καταπίεση και τους συμβιβασμούς που έχει κάνει στη ζωή της αλλά και για τη μεγάλη αλλαγή που θέλει να κάνει.

Εκτιμάτε την επικοινωνία, αλλά αποφεύγετε την έκθεση. Θέλετε να προστατευτείτε ή βαριέστε; Η πραγματική Ζέτα είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτό που βλέπουμε;

Είμαι σ’ αυτό τον χώρο από 13 ετών, έχω δώσει δεκάδες συνεντεύξεις και έχω μάθε πολλά γι΄αυτές. Πολλές φορές για άλλο λόγο δίνουμε συνέντευξη εμείς και για άλλο λόγο μας ζητούν οι άλλοι. Οι λόγοι μπορεί να είναι για να προωθήσουμε μια δουλειά, γιατί μας δεσμεύουν τα συμβόλαιά μας, για να κρατήσουμε ισορροπίες ή επειδή έχουμε δημιουργήσει προσωπικές σχέσεις με κάποιους ανθρώπους των media. Είχα την ατυχία να δώσω συνεντεύξεις σε ανθρώπους που ήθελαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για προσωπικά ζητήματα, θεωρώντας πως αυτά πουλάνε. Και έτσι δημιουργήθηκε για καιρό μια αλυσίδα δημοσιευμάτων που με αφορούσε και – ναι – δεν είχε καμιά σχέση με αυτό που είναι η πραγματική Ζέτα. Επίσης, η διαδικασία των συχνών εμφανίσεων και συνεντεύξεων με πίεζε, δεν μου έδινε καμιά χαρά, αφού ένιωθα ότι επαναλαμβανόμουν. Ίσως κάποιες φορές βαριόμουν κιόλας. Και επειδή μεγαλώνοντας δεν θέλω πια να καταπιέζομαι, έβαλα όρια. Είναι μέρος της δουλειάς μου, το ξέρω, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μου.

Η πραγματική Ζέτα: Η καταπίεση, οι συμβιβασμοί και η έλλειψη αυτοπεποίθησης

Έχετε δεχτεί ποτέ bullying; Ή έστω νιώσατε ότι – σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους σας – χρειάστηκε να προσπαθήσετε περισσότερο για να αποδείξετε ότι αξίζετε;

Ναι, έχω δεχτεί bullying, και έχω νιώσει ότι πρέπει να καταβάλλω διπλάσια προσπάθεια από κάποιον άλλο συνάδελφο για να αποδείξω τι είμαι και τι μπορώ να κάνω σ’ αυτό τον χώρο. Οι περισσότεροι μεγαλώνουμε και κάνουμε πράγματα για να γινόμαστε αποδεκτοί από τους άλλους, όμως, αυτό είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε. Προσπαθώ να κάνω πράγματα για μένα που μου κάνουν καλό. Κι όπως έχω δει, μόνο έτσι εναρμονίζεται το κοινό μαζί σου και συμπορεύεται.

Έχετε αναγκαστεί να κάνετε συμβιβασμούς στη μέχρι τώρα πορεία σας;

Πολλούς… άπειρους συμβιβασμούς. Να είμαι το «καλό παιδί» όπως το εννοεί ο καθένας, να μη δημιουργώ εντάσεις, να καταπιέζω τα συναισθήματά μου, να κάνω τα στραβά μάτια σε αδικίες στη δουλειά, να πιέζω τον εαυτό μου, διαρκώς να προσπαθώ και να μην είναι αρκετό. Δεν ξέρω που να πρωτοσταθώ, είναι τόσο πολλά. Και έχω συμβιβαστεί σε όλους τους τομείς της ζωής μου, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Αυτό έχει να κάνει και με την εμφάνισή σας; Η όμορφη εξωτερική εικόνα τελικά λειτουργεί ως πλεονέκτημα ή ως δέσμευση;

Για μένα η ομορφιά δεν ήταν ποτέ λάβαρο ή κλειδί που θα μου άνοιγε πόρτες, δεν την αντιμετώπισα έτσι, δεν θεωρούσα πως είναι ένα κεκτημένο, ούτε στάθηκα σ΄αυτό. Δεν κινήθηκα με την αυτοπεποίθηση της «όμορφης» ούτε στα προσωπικά μου ούτε στα επαγγελματικά μου. Και να σας πω την αλήθεια, θα ήταν πιο ξεκούραστο για μένα αν είχα έστω και λίγη από την αυτοπεποίθηση της «όμορφης». Αυτό που λέτε έχει να κάνει με το πώς με βλέπουν οι άλλοι. Η δική μου πραγματικότητα δεν είναι αυτή. Εσείς μπορεί να θεωρείτε πως είμαι όμορφη – και σας ευχαριστώ – ή πως όλα ήταν εύκολα στη διαδρομή, η πραγματικότητα μου όμως είναι πολύ διαφορετική.

Πώς αντιμετωπίζετε τον χρόνο που περνάει; Έχετε συμφιλιωθεί ή μονομαχείτε;

Με τον χρόνο δεν έχω καταφέρει να έχω μια καλή σχέση. Δεν έχω καταλάβει πως περνά, τον θεωρώ δεδομένο και πάντα πιστεύω ότι έχω μπροστά μου… αρκετό. Από την άλλη, μου αρέσει που μεγαλώνω, κυρίως λόγω της ωριμότητας που έχω αποκτήσει. Επίσης, η σχέση που δημιουργώ με τον εαυτό μου γίνεται ολοένα καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν – κι αυτό είναι στα «συν».

Υπήρξε κάποιο σημείο στη ζωή σας τόσο καθοριστικό που άλλαξε τα πάντα και πώς;

Πρώτα απ’ όλα τις αλλαγές τις τρέμω, κι αυτό ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά μου. Μπορεί να μη φαίνεται από τις επαγγελματικές μου επιλογές, όμως, έτσι είναι. Επειδή δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου χρόνια τώρα, έχω μάθει πως μόνο η αλλαγή σε κάνει να νιώθεις ζωντανός και ενεργός. Λένε ότι η μεγάλη αλλαγή, αν δεν μπορέσεις να την προκαλέσεις ομαλά μόνος σου, έρχεται συνήθως μέσα από κάτι τραγικό ή μια εσωτερική ανάγκη που σου λέει «δεν πάει άλλο, έπιασες πάτο».

Σήμερα είμαι σε μια φάση που θα ήθελα να αλλάξω πολλά πράγματα. Παλιά καταπίεζα τις εσωτερικές μου ανάγκες, τώρα όμως προσπαθώ να τις ακούω, δεν είναι εύκολο, όμως, θέλει κόπο.

Πηγή: Gala

Φωτογραφίες: ndp

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ 27 Φεβ 2020 | 10:16

Βίκυ Καγιά: Εκδρομή με τον Κάρολο και τη Μπιάνκα στην εξοχή [Εικόνες]

Οικογενειακή απόδραση έκαναν η Βίκυ Καγιά και ο Ηλίας Κρασσάς μαζί με τα παιδιά τους.

ΕΝΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ 27 Φεβ 2020 | 09:16

Κώστας Βουτσάς: Η τελευταία συγκινητική συνάντηση με την αδερφή του [video]

Συγκινημένη και περήφανη μίλησε για τον αδερφό της.

ΓΚΡΙΝΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ... 27 Φεβ 2020 | 09:11

MasterChef 4: Τα άκυρα πιάτα, η εκνευριστική Κατερίνα και η.... καλή απόλαυση

Η γκρίνια, τα νεύρα και η παντελής έλλειψη ομαδικότητας.

«Ε9 ΚΑΝΕΙΣ;» 27 Φεβ 2020 | 08:52

Σίσσυ Χρηστίδου: Αυτή η φωτογραφία του γιου της στο Παρίσι την έκανε να εξοργιστεί

Τα αρνητικά σχόλια που έκαναν κάτω από τη φωτογραφία του γιου της στο Παρίσι.

ΟΙ ΠΕΛΑΤΙΣΣΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΑ 27 Φεβ 2020 | 07:55

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Λανσάρει το πιο τρελό τρεντ που είχε φορέσει στο Sex and the City [Εικόνες]

Τι κάνεις όταν δεν ξέρεις ποιο από τα δύο χρώματα παπουτσιών να διαλέξεις; Φοράς και τα δύο...

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΜΨΗ 27 Φεβ 2020 | 07:45
ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 26 Φεβ 2020 | 23:36

Κοροναϊός: Ανησυχία για τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ λόγω του σχολείου

Η βασιλική οικογένεια δεν... νιώθει και τόσο καλά καθώς στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά του Πρίγκηπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον καταγράφηκανν ύποπτα κρούσματα κοροναϊού.

ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ 26 Φεβ 2020 | 22:47

Σία Κοσιώνη: Χαλαρή βόλτα με τον γιο της - Οι πιο "γλυκές" φωτογραφίες

Πώς περνάει την ημέρα της η Σία Κοσιώνη εκτός τηλεοπτικών πλατό;

ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ 26 Φεβ 2020 | 21:26

Παπαδοπούλου - Πασχαλάκης: Δημόσιος καυγάς για το ζευγάρι [Βίντεο]

Έντονος τσακωμός για την τραγουδίστρια και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και της Εθνικής στην παραλία της Θεσσαλονίκης

«ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ» 26 Φεβ 2020 | 19:38

Κώστας Βουτσάς: Συγκινεί η Μάρθα Καραγιάννη- "Στο καλό Κωστάκη, θα τον αγαπώ πάντα"

"Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να είμαι κοντά του να τον χαιρετήσω για τελευταία φορά"

26 Φεβ 2020 | 18:17

Το παράπονο της Ιωάννας Τούνη στο Instagram

Η πρώην παίκτρια του My Style Rocks, ανέβασε στο Instagram της βίντεο μέσα στα χιόνια