Η σύντροφος του Βαρδή μαγειρεύει για τους άπορους

Οι άνθρωποι του Αντώνη Βαρδή μαγείρεψαν στη μνήμη του και μοιράστηκαν με ανθρώπους που έχουν ανάγκη το φαγητό και την επιθυμία του συνθέτη. Δείτε όσα συνέβησαν.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Την επιθυμία του Αντώνη Βαρδή έκαναν πραγματικότητα χθες το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, η σύντροφός του, ο αδελφός του Χρήστος Δείξιμος και ο ανιψιός του, ο τραγουδιστής Άκης Δείξιμος, μαζί με αρκετούς φίλους του. Οι δικοί του άνθρωποι, 3 μήνες μετά τον θάνατό του, βοήθησαν στην προμήθεια των υλικών, στο μαγείρεμα και το σερβίρισμα ανθρώπων που έχουν ανάγκη, στη δράση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος».  

Ο ανιψιός του Αντώνη Βαρδή, Άκης Δείξιμος, μίλησε στο theTOC.gr για αυτή την κίνηση και όσα έζησαν, εμπνευσμένοι από τον συνθέτη και ακολουθώντας το όνειρό του, δηλαδή να βοηθάει τους συνανθρώπους του: «Το μαγείρεμα και τη συμμετοχή στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» είναι μία σπουδαία κίνηση που στήριζε ο Αντώνης Βαρδής και φυσικά είναι επιθυμία του να συνεχίσει η οικογένεια του να τη στηρίζει. Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερη, αφού με αφορμή τους 3 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή μαζευτήκαμε συγγενείς και φίλοι του, μαγειρέψαμε, σερβίραμε και φάγαμε μαζί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τους εθελοντές και όλους όσοι βρέθηκαν εκεί γιατί χρειάζονται στήριξη».

Τι ακριβώς κάνατε εσείς οι άνθρωποι του Αντώνη Βαρδή;

«Ο καθένας μας έφερε ό,τι είχε. Κάποιοι έδωσαν και χρήματα ώστε να συνεχίζει η Κοινωνική Κουζίνα το έργο της. Μαζί με τη Φιλοθέη και τον κόσμο που ήρθε απολαύσαμε κάθε στιγμή. Μάλιστα, η Φιλοθέη έφτιαξε η ίδια το χαλβά που σερβιρίστηκε ως γλυκό. Ήρθε τόσος πολύς κόσμος που χάσαμε το μέτρημα. Δεν μου είχε τύχει να συμμετέχω με τέτοιο ενεργό τρόπο. Ναι, έχω τραγουδήσει σε φιλανθρωπικές ενέργειες, αλλά αυτό ήταν τόσο διαφορετικό. Το να δίνεις χέρι με χέρι το φαγητό και να το μοιράζεσαι είναι μοναδικό».

Γνωρίζατε τί πρόσφερε;

«Ο Αντώνης ό,τι κι αν έκανε δεν το μοιραζόταν με κανέναν. Γενικότερα έκανε πάρα πολλά πράγματα για συνανθρώπους μας. Δεν ήθελε να το δείχνει ούτε στους συγγενείς του. Κάποιες φορές το μοιραζόταν με τη Φιλοθέη και τα παιδιά. Τα περισσότερα από όσα έχει κάνει ο Αντώνης Βαρδής τα έμαθα εκ των υστέρων.Σαφέστατα όλα αυτά τα χρόνια είχαν πέσει στην αντίληψή μου πράγματα που συνέβαιναν στα καμαρίνια, ανθρώπους που έρχονταν και αντιλαμβάνουν ότι ο θείος μου τους βοηθούσε, αλλά δε μιλούσε ποτέ. Χαίρομαι που τα παιδιά και η σύντροφος του Αντώνη έχουν παραδειγματιστεί από την πρόθεση και το έργο του και συνεχίζουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Εύχομαι, όμως, να παραδειγματιστούν ανάλογα και στον χώρο της μουσικής από αυτόν. Ο Αντώνης Βαρδής φρόντιζε να δίνει τραγούδια σε καλούς τραγουδιστές και ήθελε πάντα να του αρέσουν κι εκείνου, να κάνουν σωστά και καλά τη δουλειά τους. Ας αρχίσει ο χώρος να σκέφτεται και να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο μήπως γίνει καλύτερο το ελληνικό τραγούδι.».

Πώς αντέδρασε ο κόσμος που βρέθηκε στο Μοναστηράκι, όταν αντιλήφθηκε ότι κάνατε ένα διαφορετικό μνημόσυνο στη μνήμη του;

«Ο κόσμος που συνειδητοποιούσε ότι συμμετείχαμε άνθρωποι για τη μνήμη του Αντώνη Βαρδή στο χθεσινό τραπέζι, μας έλεγε συλληπητήρια και μας ζητούσε να συνεχίσουμε. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Ο σκοπός της οικογένειας είναι να συνεχιστεί αυτό. Η οικογένεια του Αντώνη θα βρίσκεται στα μαγειρέματα του «Άλλου Ανθρώπου». Έχουν ήδη προγραμματιστεί δράσεις».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook