Follow us

Η θλίψη του "αόρατου" Γουίλιαμ: Ο "μετανιωμένος" πρίγκιπας θέλησε να δείξει τη μεγάλη λύπη του

Ειδικοί στη γλώσσα του σώματος ανέλυσαν την εμφάνιση του πρίγκιπα Γουίλιαμ στο State Opening, από το οποίο έλειπε για πρώτη φορά η βασίλισσα Ελισάβετ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Χθες, σε μια άκρως συμβολική και ιστορική στιγμή για τη βρετανική μοναρχία, ο πρίγκιπας της Ουαλίας ανέλαβε τον πιο κοντινό του ρόλο μέχρι σήμερα σε αυτόν του βασιλιά και απευθύνθηκε στη Βουλή των Λόρδων αφού η βασίλισσα Ελισάβετ υπάκουσε στις εντολές του γιατρού της και έχασε την τελετή έναρξης της Βουλής για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια.

Ήταν η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας εκφώνησε την ομιλία της Βασίλισσας εκ μέρους της, με τον πρίγκιπα Κάρολο να αναφέρεται στην "Κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας".

Η θλίψη του "αόρατου" Γουίλιαμ: Ο "μετανιωμένος" πρίγκιπας θέλησε να δείξει τη μεγάλη λύπη του

Ο ίδιος, κοίταξε το στέμμα της μητέρας του πριν απευθυνθεί στους συναδέλφους και τους βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του ηγέτη των Εργατικών, Sir Keir Starmer.

Το Αυτοκρατορικό Στέμμα - το μεγαλύτερο σύμβολο της βρετανικής κυριαρχίας και εξουσίας - μεταφέρθηκε στο Ουεστμίνστερ μπροστά από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια λιμουζίνα με τον Βρετανό Crown Jeweller.

crown

H Αυτού Μεγαλειότητα αναγκάστηκε να μείνει μακριά λόγω κινητικών προβλημάτων, αν και επιβεβαιώθηκε ότι παρακολουθούσε την εκδήλωση στην τηλεόραση από το Κάστρο του Ουίνδσορ.

crown

Ο θλιμμένος πρίγκιπας Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος μια μέρα θα καθίσει και εκείνος στον θρόνο, έφτασε στην πρώτη του τελετή έναρξης του κοινοβουλίου περίπου πέντε λεπτά πριν από τον πατέρα του.

Στεναχωρημένος και καταρρακωμένος, ο Γουίλιαμ φάνηκε να νιώθει ιδιαίτερα άβολα, δεδομένης της απουσίας της βασίλισσας Ελισάβετ που για πολλούς σηματοδότησε το τέλος εποχής της 70ετούς βασιλείας της.

prince william

Σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Τζούντι Τζέιμς, ο Γουίλιαμ σχεδόν έγινε ο "αόρατος άντρας" πίσω από τον πατέρα του και αυτό φάνηκε στην έκφρασή του υποδηλώνοντας "λύπη και μετάνοια".

Είπε στη Mirror: "Ο Γουίλιαμ ήταν σχεδόν ο αόρατος άντρας. Περπάτησε με τα χέρια του πιασμένα με τέτοιο τρόπο που υποδήλωνε τη μείωση της δικής του θέσης και παρουσίας. Η έκφραση του προσώπου του υποδήλωνε θλίψη και λύπη.

"Το ευγενικό του χαμόγελο δεν υπήρχε και τα συνοφρυωμένα μάτια του και τα χείλη του έδιναν την εικόνα ενός ανθρώπου που υποφέρει" τόνισε η ειδικός.

charles william

Φυσικά, όλα όσα ένιωθε ο Γουίλιαμ εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε να τα κρύψει, αλλά αντιθέτως προτίμησε να δείξει τα συναισθήματά του.

prince williams

Η νέα εξουσία που δόθηκε στον Κάρολο και τον Γουίλιαμ

Στους δύο μελλοντικούς βασιλιάδες δόθηκε η εξουσία να ενεργούν από κοινού για λογαριασμό της Αυτού Μεγαλειότητος, ώστε η τελετή να συνεχιστεί.

Και για πρώτη φορά, η Καμίλα, ο ρόλος της οποίας αναβαθμίστηκε πρόσφατα, στάθηκε στο πλευρό του Καρόλου στην πρώτη της εμφάνιση στην έναρξη του κράτους.

prince charles william

Για αυτό φρόντισε η βασίλισσα, η οποία ανήμερα της επετείου της στον θρόνο της Αγγλίας, είπε ότι είναι επιθυμία της η Καμίλα να γίνει βασίλισσα κατά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο.

Τόσο ο Γουίλιαμ όσο και η Καμίλα πλαισίωσαν τον Πρίγκιπα της Ουαλίας καθώς εκφωνούσε την ομιλία του, αρκετά συγκινημένος.

prince charles

Η μελλοντική βασίλισσα Καμίλα, εμφανίστηκε χαρούμενη, φορώντας ένα εντυπωσιακό μπλε σύνολο λευκά κεντήματα στο στήθος και στις μανσέτες, ασορτί καπέλο και πέρλες στον λαιμό.

camila

Σε αντίθεση με τον συγκινημένο Κάρολο και τον ιδιαίτερα φορτισμένο Γουίλιαμ, η Καμίλα εμφανίστηκε χαμογελαστή και σε πολύ καλή διάθεση.

CAMILA

camila

Το στέμμα της βασίλισσας

Το αυτοκρατορικό στέμμα που έχει φορέσει ιστορικά για την περίσταση η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρθηκε στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ πάνω σε ένα μαξιλάρι με όλες τις τιμές και τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο.

crown

Το στέμμα δημιουργήθηκε το 1937 για τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου του VI, το Imperial State Crown διαθέτει 2.868 διαμάντια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 269 μαργαριτάρια.

Η βασίλισσα φόρεσε για πρώτη φορά το στέμμα για τη στέψη της το 1967 και στη συνέχεια για τα κρατικά ανοίγματα του Κοινοβουλίου.

QUEEN ELIZABETH

Το στέμμα ζυγίζει 2,2 κιλά και η Ελισάβετ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι την ημέρα της στέψης της, νόμιζε ότι θα σπάσει ο λαιμός της από το βάρος.

Μάλιστα, τόνισε ότι φοβόταν να κοιτάξει κάτω γιατί πίστευε ότι θα σπάσει ο λαιμός της από το βάρος. Αλλά, πρόσθεσε ότι ήταν τυχερή που είχε το ίδιο σχήμα κεφαλιού με τον πατέρα της και έτσι χωρούσε στο κεφάλι της.

"Ευτυχώς ο πατέρας μου κι εγώ είχαμε το ίδιο σχήμα κεφαλιού. Όταν το φοράς [το στέμμα] πρέπει να στέκεται στη θέση του. Και δεν μπορείς να σκύψεις για να διαβάσεις τον λόγο, πρέπει να σηκώσεις ψηλά τον λόγο. Γιατί αν έσκυβες θα έσπαγε ο λαιμός σου", είχε σχολιάσει η βασίλισσα.

QUEEN ELIZABETH

Για πρακτικούς λόγους, λοιπόν, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φορούσε ούτως η άλλως το στέμμα, το οποίο όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος μεταφέρθηκε πάνω σε ειδικό μαξιλάρι από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ.

crown

Ο λόγος της Βασίλισσας

Η κρατική έναρξη του κοινοβουλίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους και η ομιλία της Βασίλισσας καθορίζει την ατζέντα της κυβέρνησης για την επόμενη συνεδρίαση, περιγράφοντας τις προτεινόμενες πολιτικές και τη νομοθεσία. Είναι η μόνη τακτική ευκαιρία που συναντώνται τα τρία συστατικά μέρη του Κοινοβουλίου – ο μονάρχης, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο λόγος της Βασίλισσας εκφωνείται από τη Βασίλισσα από τον Θρόνο στη Βουλή των Λόρδων. Αν και η Βασίλισσα διαβάζει την Ομιλία, είναι γραμμένη από την κυβέρνηση. Περιλαμβάνει ένα περίγραμμα των πολιτικών της και την προτεινόμενη νομοθεσία για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο.

queen elizabeht

Αυτή τη φορά ωστοσο δεν είδαμε τη βασίλισσα να διαβάζει τον λόγο της για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια.

Η βασίλισσα η οποία είναι 96 ετών, αποσύρθηκε "απρόθυμα" από το State Opening την τελευταία στιγμή. Έτσι, ο θρόνος της έμεινε άδειος και ο Κάρολος διάβασε την ομιλία της συνοδευόμενος από την Καμίλα και τον Γουίλιαμ αφού τα "προβλήματα κινητικότητας" την ανάγκασαν να χάσει την τελετή για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 18 Μαϊ 2022 | 06:39

Η βασίλισσα Ελισάβετ το "έσκασε": Η εμφάνιση - έκπληξη στο μετρό του Λονδίνου

Η τετραπέρατη βασίλισσα Ελισάβετ, πήγε στο μετρό του Λονδίνου για να εγκαινιάσει τη γραμμή που πήρε το όνομά της, αν και κανείς δεν την περίμενε.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ 14 Μαϊ 2022 | 13:14

Μια McLaren Artura για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Η McLaren γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ με ένα νέο χρώμα στην υβριδική McLaren Artura.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 14 Μαϊ 2022 | 08:26

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η δυναμική επανεμφάνιση και το κόλπο για να μην δουν τα κινητικά της προβλήματα

Η εμφάνιση έκπληξη της βασίλισσας Ελισάβετ στο Royal Windsor Horse Show, λίγες μέρες μετά την ηχηρή απουσία της από το State Opening.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ 13 Μαϊ 2022 | 06:30

Σε κίνδυνο το βασίλειο του Κάρολου: Η τιμωρία από τον Χάρι για όσα πέρασε η μητέρα του

Πρίγκιπας Χάρι ο εκδικητής: Δεν έχει ξεχάσει όσα πέρασε η μητέρα του μέσα στη βασιλική οικογένεια και είναι αποφασισμένος να τους τιμωρήσει όλους.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ 12 Μαϊ 2022 | 06:06

"Λύγισε" ο πρίγκιπας Γουίλιαμ: "Ζω με τη δική μου θλίψη" - Στο πλευρό του η Κέιτ Μίντλετον

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του πρίγκιπα Γουίλιαμ, λίγες ώρες μετά την θλιμμένη εμφάνισή του στο State Opening.

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΗΣ 10 Μαϊ 2022 | 14:07

Πρόβα για βασιλιάς: Καταρρακωμένος ο Γουίλιαμ στην πρώτη εμφάνιση του Καρόλου στη θέση της Ελισάβετ

Καταρρακωμένος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, χαρούμενη η Καμίλα, συγκινημένος ο Κάρολος. Τέλος εποχής για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παρέδωσε το στέμμα της.

ΑΔΕΙΟΣ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ 10 Μαϊ 2022 | 09:44

Ο λόγος της Βασίλισσας Ελισάβετ: Η σημαντική περίσταση που θα χάσει για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια

Άδειος ο θρόνος της βασίλισσας στη Βουλή των Λόρδων - Καθηλωμένη λόγω των προβλημάτων υγείας της.

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ 08 Μαϊ 2022 | 08:16

Μια τιάρα για τη βασίλισσα: Ο οίκος Bulgari σχεδίασε στέμμα που φοριέται και ως κολιέ προς τιμήν της Ελισάβετ

Ο οίκος Bulgari γιορτάζει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το απίθανο σχέδιο με σμαράγδια και διαμάντια [Εικόνες]

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ 30 Απρ 2022 | 08:20

Μαρί Σαντάλ: Η total black εμφάνιση με κεντήματα και διαφάνειες στο γκαλά του πρίγκιπα Καρόλου

Αριστοκρατική όπως πάντα, η Μαρί Σαντάλ επένδυσε στο total black look, με ένα φόρεμα με κεντήματα και διαφάνειες.

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ 27 Απρ 2022 | 18:01

Xαμός στον ΣΚΑΪ: Αγριος καβγάς Πορτοσάλτε με Σβέρκο για τον Κάρολο - "Αριστερέ φασίστα" [Βίντεο]

Πανικός επικράτησε στον ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσαλτε και Νίκο Σβέρκο να "μαλλιοτραβιούνται" για τα μάτια του πρίγκιπα Κάρολου.

ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ 27 Απρ 2022 | 15:15

Το απίθανο πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν δια χειρός Μάνου Βουλαρίνου- Τι άλλο σχεδιάζει ο Μητσοτάκης;

Οι ειρωνικές αντιδράσεις στο συνωμοσιολογικό σενάριο της ΕφΣυν για τον τέως συνεχίζονται

ΕΓΙΝΕ VIRAL ΣΤΟ TIK TOK 27 Απρ 2022 | 13:30

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο θυμωμένος Γουίλιαμ και ο χαριτωμένος Χάρι: Το άγνωστο βίντεο που έγινε viral

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το άγνωστο βίντεο όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα παίζει με τους γιους της στον κήπο του σπιτιού τους.