Μπίλι Μπο: Η ζωή του μύθου της μόδας στην μεγάλη οθόνη

Ταινία πρόκειται να γίνει η ζωή του πιο μυθικού Έλληνα σχεδιαστή μόδας του Μπίλι Μπο που αγαπήθηκε για τις δημιουργίες του και συγκλόνισε με τον πρόωρο θάνατό του.

i-zwi-tou-mpili-mpo-ginetai-kinimatografiki-tainia
SHARE THIS
0
SHARES

Ταινία πρόκειται να γίνει η ζωή του πιο μυθικού Έλληνα σχεδιαστή μόδας του Μπίλι Μπο. Του ανθρώπου που οι γυναίκες λάτρεψαν για τις δημιουργίες του και που σόκαρε όλη τη χώρα με την ασθένεια και τον πρόωρο θάνατό του σε ηλικία μόλις 33 ετών.

 

Η Ελληνοϊταλίδα σκηνοθέτις Νικόλ Αλέξανδροπούλου που αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Μπίλι Μπο, κατά κόσμον Βασίλη Κουρκουμέλη, μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή. 

«Η ιδέα ενός φιλμ για τη ζωή του Μπίλι Μπο μου ήρθε όταν τυχαία παρακολούθησα ένα αφιέρωμα στην τηλεόραση. Με συγκίνησε η ιστορία ενός πανέμορφου παιδιού από μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά...» λέει η σκηνοθέτης σχολιάζοντας ότι «πρόκειται για την ιστορία μιας σύγχρονης Σταχτοπούτας χωρίς όμως ευτυχισμένο τέλος». 

 

Τις πληροφορίες για τη ζωή του Μπίλι Μπο τις άντλησε από τις αδερφές του Βασίλη, αλλά και από τον Μάκη Τσέλιο που στάθηκε δίπλα του ως την τελευταία πνοή του στις 13 Ιουνίου του 1987 στο Καβούρι

Η Αλεξανδροπούλου δηλώνει ότι φιλοδοξίας της είναι να διηγηθεί μια ιστορία «για τη μοίρα των ανθρώπων που ακουμπάνε τον ουρανό και ή θα καούν μόνοι τους ή θα τους κάψουν» 

 

Ο Βασίλης Κουρκουμέλης υπήρξε το πρώτο επώνυμο θύμα του AIDS την δεκαετία του '80. Μια εποχή που η επιστήμη δεν είχε βρει τα μέσα για να αντιμετωπίσει την ασθένεια την οποίαν τότε εύκολα όλοι χαρακτήριζαν ως «κατάρα των ομοφυλοφίλων».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία λαϊκή γειτονιά του Πειραιά. Το 1974 άρχισε να ασχολείται με τη μόδα και μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε στην κορυφή. Ταυτόχρονα καθιερώθηκε ως ένα από τα πρώτα pop σύμβολα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Υπήρξε ταυτόχρονα και το πρώτο gay icon μιας συντηρητικής χώρας, το οποίο μέσα από τα λαμπερά εξώφυλλα «μπήκε» και αγαπήθηκε από τα ελληνικά σπίτια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook