Μία αποκάλυψη για την υγεία της έκανε η Κατερίνα Καινούργιου κατά τη διάρκεια της σημερινής της εκπομπής, δηλώνοντας ότι πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα.
"Εγώ έχω χασιμότο. Δεν είναι κάτι σοβαρό μην αγχώνεστε. Έχει να κάνει με τις ορμόνες. Το ρυθμίζεις, με τον θυρεοειδή έχει σχέση. Είναι όταν πολλές φορές νιώθεις υπερβολική κούραση. Θα το ψάξω" σημείωσε αρχικά η παρουσιάστρια του Alpha.
"Το έχει πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών. Είναι αυτοάνοσο. Έχει νομίζω σχέση με το στρες και το άγχος. Πού έχουμε φτάσει..." πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το νόσημα συνδυάζεται και με απώλεια βάρους.
Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο (Hashimoto) ανήκει στο φάσμα των αυτοάνοσων νοσημάτων του θυρεοειδούς και χαρακτηρίζεται από την καταστροφή των θυρεοειδικών κυττάρων.
Πρόκειται για μία χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας καταστρέφεται από την επίθεση που δέχεται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα. Η νόσος αυτή είναι η πιο συχνή αιτία που προκαλεί τον υποθυρεοειδισμό και σε γενικές γραμμές είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη αλλά ποτέ δεν θα υπάρξει οριστική ίαση.
Αν δηλαδή διαγνωστείς με αυτή τη διαταραχή, θα πρέπει να παίρνεις για όλη σου τη ζωή φάρμακο που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr