Κατερίνα Κανά: «Για μένα γράφτηκε το τραγούδι, όχι για τη Δ.Στράτου»

Τέλος ο συναγερμός για τη Δανάη Στράτου και την έμπνευση που έδωσε στους Pulp. Βρέθηκε η πραγματική μούσα του τραγουδιού Common People: η εικαστικός Κατερίνα Κανά.

katerina-kana-gia-mena-graftike-to-tragoudi-oxi-gia-ti-dstratou
SHARE THIS
0
SHARES

Η Κατερίνα Κανά είναι η γυναίκα που θα έπρεπε να ψάχνουν τα τελευταία 24ωρα, που έχει γίνει απίστευτος θόρυβος σχετικά με το ποια είναι η γυναίκα που ενέπνευσε το συγκρότημα Pulp ώστε να γράψουν και να ερμηνεύσουν το τραγούδι Common People και όχι η Δανάη Στράτου.  

 

Εικαστικός η μία, εικαστικός και η άλλη και το μπλέξιμο έγινε. Η Δανάη Στράτου έγινε για τα Μέσα η μούσα του συγκροτήματος για λίγα 24ωρα, αλλά η πραγματική μούσα είναι η γεννημένη στη Λευκωσία, που ζει στον Κεραμεικό, εικαστικός. Σπούδασε κι εκείνη στο St.Martin's, όπως η  Δανάη Στράτου, κάτι που ακυρώνει τα λόγια του Γιάνη Βαρουφάκη, που είπε ότι «ήταν η μοναδική Ελληνίδα φοιτήτρια στο Κολέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988».

Η εικαστικός Κατερίνα Κανά
Η εικαστικός Κατερίνα Κανά

Η Κατερίνα Κανά έχει αποκαλύψει εδώ και 3 χρόνια το «μυστικό» της σχετικά με ο τραγούδι, σε συνέντευξή της στη Lifo. Τι είχε πει τότε;

Η ζωή της στην Αγγλία και ο Τζάρβις Κόκερ

«Η ζωή μου στην Αγγλία σε λίγες λέξεις: ρέιβ πάρτι, τέχνη σε καραβάνια στην Ουαλία. Και πολλή μουσική και Φράνσις Μπέικον. Πήγα εκεί πανεπιστήμιο, στο St Martin’s, που ήταν τρομακτική εμπειρία, όχι μόνο όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό αλλά και την επαφή που είχα με τους συμμαθητές μου.
Το Παρίσι στη συνέχεια για μένα ήταν μια βάση. Είναι μια πόλη σχεδόν μουσειακή, που σε πνίγει. Πήρα μια υποτροφία από τους Γάλλους και πήγα στη Νέα Υόρκη. Αυτό που έκανα εκεί επί δύο χρόνια το περιγράφει μια ημέρα μου: έφευγα από την Tribeca όπου έμενα, πήγαινα στο στούντιο στο οποίο δούλευα, μετά στις εκθέσεις και μετά για μπίρες.

Στο St Martin’s ερχόταν συχνά ο Τζάρβις Κόκερ των Pulp. Περάσαμε ένα βράδυ μαζί, πίνοντας και συζητώντας. Ήταν καταπληκτικά και, ξαφνικά, μέσα στην κουβέντα του είπα «I wanna live like common people» και αυτό πήρε διαστάσεις μεγαλύτερες απ’ ό,τι είχε συμβεί εκείνο το βράδυ. Μετά, το τραγούδι έγινε ο εθνικός ύμνος μιας ολόκληρης κοινωνικής τάξης. Πήγα και στη συναυλία τον Σεπτέμβριο. Πήγα να μπω στo backstage, αλλά δεν μας άφησαν».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook