Η περιπέτεια με την υγεία της ανάγκασε την Κέιτ Μίντλετον να αλλάξει σε έναν βαθμό και τις διατροφικές της συνήθειες, καθώς οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε οτιδήποτε μπορεί να την επηρεάσει.
Η νέα αυτή πραγματικότητα για την πριγκίπισα της Ουαλίας, έγινε ακόμη πιο σαφής με την επίσκεψή της στο Fabal Beerhall του Μπερμόντσεϊ, εκεί όπου απευθυνόμενη στην ιδιοκτήτρια, Χάνα Ρόουντς, εμφανίστηκε απόλυτα ειλικρινής: "Από τότε που διαγνώστηκα, δεν πίνω πολύ αλκοόλ".
Προτιμώντας ένα αναψυκτικό αντί για μπίρα ή μηλίτη, η 44χρονη συμπλήρωσε με σαφήνεια: "Είναι κάτι που πρέπει να προσέχω πολύ περισσότερο τώρα".
Η ιδιοκτήτρια της ζυθοποιίας επιβεβαίωσε αργότερα τα όσα της είπε η Κέιτ, λέγοντας: "Ανέφερε κάτι του στιλ, ότι μετά τη διάγνωσή της είναι καλύτερα να αποφεύγει το αλκοόλ".
Παρά την αποχή της από την κατανάλωση, η Κέιτ ήρθε σε επαφή με το αλκοόλ εμμέσως. Ανέβηκε σε σκάλα για να ανακατέψει τον λυκίσκο στη ζυθοποιία Southwark Brewing Company, ενώ συμμετείχε ενεργά και σε διαγωνισμό σερβιρίσματος.
Στον αντίποδα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν δίστασε να τιμήσει τις τοπικές γεύσεις, ενώ δήλωσε και λάτρης του μηλίτη.
Το πριγκιπικό ζεύγος φημιζόταν για την αγάπη του στο καλό κρασί, με τις επιλογές τους ακόμη και στο ποτό να είναι αντικείμενο ενασχόλησης για τα βρετανικά ταμπλόιντ. Ωστόσο, τα θέματα υγείας της Κέιτ έχουν αναγκάσει και τους δύο σε μια... στροφή στην ευεξία.
Στην αγορά Borough Market, η Κέιτ επιχείρησε να φτιάξει έναν καπουτσίνο για τον σύζυγό της, όμως το ρόφημα απορρίφθηκε με χιούμορ από τον Γουίλιαμ, καθώς δεν ήταν ντεκαφεΐνέ.
Η ημέρα τους έκλεισε με μια βόλτα με διασωστικό σκάφος στον Τάμεση.