Το τελευταίο διάστημα o πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου τους έφερε και πάλι κοντά.
Τα δύο αδέλφια, πλαισιωμένα από τον πατέρα τους και τους άλλους άνδρες της βασιλικής οικογένειας, στάθηκαν συγκινημένοι πίσω από το ειδικά διαμορφωμένο Land Rover που μετέφερε το φέρετρο του παππού τους, σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του Δούκα του Εδιμβούργου.
Τα δύο αδέλφια, οι σχέσεις των οποίων είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα, περπάτησαν με κάποια μέτρα απόσταση ανάμεσά τους, ξυπνώντας μνήμες από την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, όταν οι δυο τους περπάτησαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 1997. Τότε ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε σταθεί στο πλευρό τους, και περπάτησε δίπλα τους για να τα στηρίξει αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι στην πομπή πίσω από το φέρετρο του παππού τους είχαν ανάμεσά τους τον ξάδερφό τους, Πίτερ Φίλιπς.
Το φέρετρο με τη σορό του τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Windsor και η βασιλική οικογένεια μετά τη λήξη της τελετής αποχώρησε από τον ναό.
Εκεί οι κάμερες κατέγραψαν τον Γουίλιαμ και τον Χάρι να είναι κοντά ο ένας στον άλλο και να συνομιλούν. Μάλιστα ο Χάρι συνομίλησε και με την Κέιτ Μίντλετον, που περπατούσε μαζί τους.
Ο Χάρι προσέγγισε τον Γουίλιαμ και την Κέιτ και περπάτησε μαζί τους κουβεντιάζοντας και με τους δύο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα της αυθόρμητης συνομιλίας τους, η Κέιτ Μίντλετον έμεινε πίσω, αφήνοντας τα δύο αδέρφια να ξεμακρύνουν και να μιλήσουν μόνοι τους.
Σύμφωνα με την Daily Mail, τα δύο αδέλφια αποχωρώντας από την κηδεία, είχε προβλεφθεί να επιβιβαστούν σε κρατικά αυτοκίνητα προκειμένου να μεταβούν στο χώρο της ταφής. Ωστόσο επέλεξαν να μεταβούν πεζή, κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να παραμερίσουν τις δοαφορές τους και να έρθουν και πάλι κοντά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μέγκαν Μαρκλ δεν παραβρέθηκε στην κηδεία, καθώς διανύει τους τελευταίους μήνες της δεύτερης εγκυμοσύνης της και ο γιατρός της συνέστησε να αποφύγει ένα τόσο μακρινό ταξίδι.
Ωστόσο νωρίτερα είχε στείλει ένα στεφάνι -μαζί με τον σύζυγό της- στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που είχε μεταξύ άλλων το φυτό Acanthus mollis που φυτρώνει σε πολλά σημεία της Ελλάδας, ειδικά στην Αττική και σχεδόν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, για να τιμήσει την ελληνική καταγωγή του πρίγκιπα Φίλιππου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr