X

Λαίδη Λουίζ: Ποια είναι η κατάξανθη 17χρονη royal που θα κληρονομήσει αυτό που λάτρευε ο Φίλιππος

Ο συγκινητικός δεσμός παππού και εγγονής και το κοινό πάθος της 17χρονης Λαίδης Λουίζ με τον παππού της πρίγκιπα Φίλιππο. Συντετριμμένη στην κηδεία του.

Γράφει: Ελινα Μαμμη

Η Λαίδη Λουίζ Oυίνσδορ είναι το μεγαλύτερο παιδί και η μοναδική κόρη του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Κόμη του Oυέσσεξ και της Σοφίας, Κόμισσας του Ουέσσεξ ο ρόλος της οποίας αναβαθμίστηκε μετά την αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από το παλάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειναι 13η στην σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρονο και ήταν η νεαρή που είδαμε πολύ συγκινημένη μετά τον θάνατο του Φίλιππου, καθώς είχε ιδιαίτερη σχέση με τον παππού της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συγκινητικός δεσμός μεταξύ παππού και εγγονής

Εκτός από τον συγγενικό δεσμό ανάμεσά τους ως παππούς και εγγονή, η Λαίδη Λουίζ είχε ακόμα ένα λόγο για να τον αγαπάει, καθώς οι δυο τους μοιράζονταν το ίδιο πάθος για την οδήγηση άμαξας με πόνυ.

Ως, γνωστόν, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι διάσημη για την αγάπη της για τα άλογα - από το μακροχρόνιο πάθος της Βασίλισσας Ελισάβετ, μέχρι την καριέρα της Πριγκίπισσας Άννας και της κόρης της Ζάρα Τίνταλ ως Ολυμπιακοί ιππείς.

Και πρόσφατα μάθαμε ότι η πριγκίπισσα Σάρλοτ αγαπάει τα άλογα όπως η προγιαγιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι το γεγονός ότι η νεότερη εγγονή του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου, η Λαίδη Λουίζ, είναι αυτή που θα κληρονομήσει κάτι που είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τον Φίλιππο, την αγαπημένη του άμαξα και τα δύο πόνυ οδήγησης.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύμετα, η 17χρονη royal ασχολείται με τον ιππικό αθλητισμό και οδηγεί άμαξα, όπως και ο παππούς της. Η ίδια έχει λάβει και σε αγώνες, και είναι πολύ ικανή σε αυτό.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, ήταν ο ιδιοκτήτης μιας τετράτροχης άμαξας την οποία έσερναν τα δύο πόνυ του, μάλιστα το αγαπημένο του μέσο μεταφοράς πήρε μέρος και στην πομπή της κηδείας του.

Ο Δούκας άρχισε να χρησιμοποιεί την άμαξα σε ηλικία 91 ετών και ήταν ένα χόμπι που λάτρευε, αφού συχνά πήγαινε βόλτα με αυτή τα δισέγγονά του πρίγκιπα Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η άμαξα είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές του ίδιου του Φίλιππου - ο οποίος σχεδίασε και το Land Rover που μετέφερε τη σορό του - από αλουμίνιο και ατσάλι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Ιππικό Αθλητισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτήν έκανε βόλτες στο Γουίνσδορ και σε άλλα βασιλικά κτήματα.

Σε μια γλυκιά προσωπική πινελιά κατά τη διάρκεια της κηδείας του Δούκα, τα πόνυ και η άμαξά του έκαναν εμφανίστηκαν στο σημείο όπου έγινε η νεκρική πομπή, ως φόρος τιμής του πρίγκιπα Φίλιππου που τόσο την αγαπούσε.

Στο κάθισμά του ήταν τοποθετημένο το καπέλο του πρίγκιπα Φίλιππου, τα γάντια του και το ειδικό κόκκινο δοχείο του - που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει κύβους ζάχαρης για τα πόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ