Λου Ριντ: Ο θάνατος τριπλασίασε την περιουσία του

Κληροδότησε περιουσία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, που μέσα σε ένα χρόνο από τον θάνατό του, εκτοξεύτηκε στα 30 εκατ. δολ.

lou-rint-o-thanatos-triplasiase-tin-periousia-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Υπήρξε ένας σπουδαίος ροκ σταρ, ένας από τους μεγάλους της παγκόσμιας ροκ μουσικής σκηνής. Εφυγε πέρσι σε ηλικία 71 ετών αφήνοντας πίσω του περιουσία περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενα χρόνο μετά, η περιουσία του Λου Ριντ, έχει αυξηθεί κατά τα δύο τρίτα, επιβεβαιώνοντας το σκληρό κανόνα που θέλει ενίοτε τον θάνατο να «πουλάει» περισσότερο από τη ζωή.

Χαρακτηριστική εδώ είναι η περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον, τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση του οποίου αυξήθηκαν με ραγδαίο ρυθμό μετά τον ξαφνικό θάνατό του. Ο Λου Ριντ, έφυγε αφήνοντας πίσω του περιουσία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του έχει μέσα σε ένα χρόνο φτάσει τα 30 εκατομμύρια.

Τα επιπλέον χρήματα συγκεντρώθηκαν κυρίως από πνευματικά και εκδοτικά δικαιώματα των απομνημονευμάτων του -που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του.

Κεντρική δικαιούχος της περιουσίας είναι η σύζυγος του Λου Ριντ, Λόρι Αντερσον, στην οποία κληροδότησε το σπίτι του στο Μανχάταν (αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων) και μια κατοικία στο Λονγκ Αϊλαντ (αξίας 1,5 εκατ. δολ.), ενώ σε αυτήν αντιστοιχούν και τα 15 από τα 20 εκατομμύρια δολ. που συγκεντρώθηκαν μετά τον θάνατό του.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook